Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Ha közelebb laknál adnék magot. 3 oszlop, 20-25cm2 keresztmetszet, 2db bőven elég lenne hozzá. Csévét persze csinálni kell. A gyáriak 32-37cm2-es vason vannak.
Köszi szépen ,már az infóval is sokat segítettél!
Mégegyszer is köszi.
"csak 1.2 mm-es,de abból is talán 15-20 kilos tekercs az meg még a prímernek is töredéke ami kell a co heg.höz "
A 160A-es géphez ennek a huzalmennyiségnek a fele is elég kell hogy legyen úgy,hogy még a szekundert is ebből tekernéd. 160A 3 fázison,- oda kb. 25-27cm2 vas elég oszloponként, de ezt pontosan ki kellene számolni. Ha van lemezollód,amivel tudsz trafólemezt vágni,akkor tudok segíteni vasmaggal.
Üdv! Én azt tudnám ajánlani hogy egy jó tekercselőssel beszéljél mert én is arra vettem rá magamat hogy csináltatok egy új trafót! amit nekem csinál az 200A 220 voltos szekunder 48-25 volt közt állítható 7 fokozatban! Ezt megcsinálja A hozzá való fojtóval egy 30 ezerért! Nem tudom kinek mi róla a véleménye hogy drága e annyiért?
Nem drága mert a réz most nagyon drága 1 kg rézért a Méh-ben most kb 1500 Ft-ot kapsz .
A szinesfém ára az egekben van és ott is fog maradni. A vas is nagyon drága 70-80 Ft vételi és kb 120Ft eladási árral kell számolni a Méh-ben. 10kg réz=15000 30Kg trafólemez=3600 +szigetelőanyagok +munkadíj Szóval ez egy jó ár a trafóért de gondolom nem használt rezet raknak rá ezért a valódi ára ennél sokkal nagyobb lenne.
Én is így gondoltam ezért is mertem belevágni! Igen minden új a rézhuzal és a vas is!
Remélem jó lesz!
Annyít még érdemes megcsinálni hogy 20 volt legyen a feszültség-48 voltig mert a 25 volt lehet sok lessz vékony anyagokhoz főleg pufferelve. De ez csak az én hasraütésem.
Én is bízok benne mert most már nagyon sokban lesz ez a masina. A 48-25 az üres járati feszültség ha az esik akkor szerintem jó lesz. vagy tetessek még egy csapolást 20 voltra is? ja és ezen kívül kétállásos fojtót csinál hozzá a fiú. most még arról beszélem le hogy aluból akarja csinálni a fojtót .
A kétcsapolásos folytó az jó dolog
![]() A feszt ne bántsd ha már megtekertétek akkor így maradt . A fesz valamennyit fog esni de ezt csak tesztelve fogod megtudni mennyit.
Sziasztok
Feltettem egy skiccet Co hegesztőről amit én rajzolgattam fejből,szerintetek ez így jó vagy azért ez nem ilyen egyszerű?vagy esetleg egy kis változtatással nem lenne e jó?Ha kell valamit változtatni legyetek szivesek rajzoljátok be nekem . A főtrafóról még nem tudok semmit ,de igéret már van vasmagra pár héten belűl. ![]()
Az elv tökéletes, de a kivitelezés az ennél kicsit több. Azaz az ördög mindig a részletekben rejtezik.
![]() Ha kell akár gyári rajzot is tudok neked küldeni arról,hogy egy gyári gép hogy is épül fel. De a trafót ettől függetlenül még spécin kell méretezni. A legkisebb egyenirányított feszültség 16-17V a legnagyobb 30-32V körül van a 160A-es gépeknél. Ez lehet kiindulási alap.
Szia,
első látásra azt javasolom hogy a ( - ) tegyed a fojtóra, a ( + ) pedig a huzalra... ![]() Sikert a megépítéshez... ![]()
Ez ebben a formában tökéletesen igaz,-ha nem savállót akarsz hegeszteni. Ahhoz ugyanis a negatívot(is) szokták a munkakábelra tenni. De a gyakorlatban valóban a pozitív a munkakábel.
Sziasztok!
A gyári rajzot szivesen megnézném,ha tudnád küldeni mert Co-val ugyan hegesztettem de belsejét még nem láttam csak itt a fórumon képekben,és azok után próbáltam kiokoskodni a működési elvét az általam feltett rajzon. Savállót meg hegeszteni nem akarok csak sima vasat vagyis pl :zártszelvényt,szögvasat,vascsövet ,vas kerítéslábakat stb. Akkor a munkakábel vas hegesztésénél a pozitív a csipesz pedig a negatív ? Mindenesetre majd a trafó méretezésnél azért hozzátok szeretnék fordúlni,ha meglesz a vasmag ! Üdvözlettel : Nagy Józsi
A rajzokkal csak az a baj,hogy mindegyik 2Mb felett van,
így nehéz lenne ide felrakni.Itt ugyanis -azt hiszem- 2Mb a korlát.
Ha ezt fejből megrajzoltad akkor az elvekkel már tisztában vagy.
A kimenetre rakhatsz még a diódák után egy pufferkondit 3 fázisnál nem tudom mennyit javít a gép minőségén de 1 fázisnál rengeteget.
3fézisnél nem kell pufferkondi, de fojtó az kell. A fojtóból is lényegesen kisebb kell mint egy fázisnál, mivel az egyenirányított feszültség fázisonkénti nullátmenetei fedik egymást,azaz a kimeneti feszültségnek nincs nulla pillanatértéke.
Akkor ezek szerint amit rajzoltam az jó ? ,csak a trafót kell pontosan megtekercselni ?
A rajzon a szek.is 3 fázisú 6 dióda,vagy egy tekercs és 4 dóda,melyik a jobb megoldás ? Pisti a rajzot az email címemre is elküldheted ott biztos megkapom( Poly5@freemail.hu ) Amúgy a főbiztosítékom 3x35 A-os még mikor ideköltöztem én cseréltem ki mint alkalmazott,így ingyenbe volt.
A 3 fázis 6 dióda funkcionálisan egyenértékű a fázisonkénti 4 diódával.Rajz elküldve.
Szia Pisti!
Köszi szépen a rajzokat megkaptam akkor ahogy elnézem majdnem olyanok amit én rajzoltam,akkor nem kell változtatnom semmit sem! Az előző irásaidban most vettem észre,hogy vannak trafólemezeid,valahogy elsiklottam felette.Mekkorák,kézi kis lemezvágó ollóval el lehet vágni? és mennyiért adod egy 3 fázisú kb 200-230 A-ra való trafónak ? Üdvözlettel:Józsi
Csak karos ollóval lehet darabolni,kézi ollóval nem. Többféle szélességű van,biztosan akad olyan is ,ami neked jó lenne. A darabolásához nagyon jó illesztettségű és éles olló jó csak,mert egyébként nem vágja hanem töri a lemezt a magas szilícium tartalom miatt. Nem tudom hol laksz, megéri-e neked lentibe eljönni ezért a lemezért.
Szia !
Szombathelyen lakom,de a sráccal mikor megy arra árut teríteni el tudok vele menni,meg különben sincs szerintem messze! Üdvözlettel : Józsi
Ok!
De előtte értesíts. A mobilszámomat küldöm privátban.
Rendben !
Holnap megkérdezem a srácot mikor megy Lenti felé és akkor felhívlak.Ha nem megy mostanába akkor elmegyyek saját kocsival! Üdv : Józsi
Hello! Régebben készítettem én egy Co hegesztőt. Mostanába hegesztettem gyári gépekkel is és rájöttem hogy az enyém nem valami jó mert mikor hegesztek a drót sokkal hamarabb elég mint ahogy érintkezne rendesen, szerintem túl nagy az ívfeszültség. Megmértem és az üresjárati fesz az 57V amikor meg hegesztek akkor meg tartja 38V-on . Ez a feszültség nem sok? Vagy mi lehet a probléma? Mert így nem jó hisz a hegesztés is elfolyik.
Szia!
Végre sikerűlt pár fotót feltennem a diódákról,ezek ilyen vasúti diódák,ha még kettőt besikerűl szereznem akkor szerinted jó lesz? Ha nem akkor majd ahogy mondtad megoldjuk valahogy!
A feszültség kb. duplája a szükségesnek. Ez pálcás hegesztőnek még elmenne, gondolom, az alapján méretezted. Ha van lehetőség megkeresni és kihozni a tekercs középpontját, kétutas egyenirányítással még használható lenne. Azaz semmi mást nem kell tenni, mint kihozni a középpontot és azt kötni a munkakábelre.
A diódáid tökéletesek a célra. Az egykori SCH... hegesztőkben is ilyenek voltak.
OK.akkor ezek a bazi nagy diódák csak 150 A-ak lehetnek,
mert azt én kevesellem,mert amit lehet kapni 240 A-ak és majdnem fele ezeknek?
Csakhogy ezeket a diódákat a '60-as években fejlesztették,ha ma ennyi anyagot használnának fel egy mai hasonló teljesítményű diódához, akkor 150%-al többe kerülnének a mai diódák. Tehát hidd el,hogy csak 150A a maximális áramuk, de neked ez bőven elég lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |