Fórum témák
» Több friss téma |
Ha vkit érdekel van egy TV ből maradt távirányító rész.
Távirányító + IR vevő erősítő panel gombokkal és 2db 7seg led kijelzővel + tv vevő panel SAA1293A-03 ic vel. Ahogy néztem az adatlapját, 4 analog kimenete van ennek az IC nek, szoval lehetne vele hangerő-t, stb szabályozni analóg módon. Ha jó ez vkinek akkor nem barmolom szét. Jelképes összegért elvihető. Ha nem akkor kitermelem belőle a gombokat, meg a led kijelzőket, 5V stabkockát, meg ir részt.
Hello
Szeretnék csinálni egy erősítőhöz távirányítót meghozzá egy 2.1-hez. A lényeg hogy be-ki kapcs hangerő szabályzás(mind a 3hangszóró)és bassus hangerő szabályzása (csak a subnak a hengerelyét emeli-csökkenti) Még nem vok naon profi szal meglehetne oldani pic(még a programozást nem sajátítottam el) és szkop(sajna nincsnen ) nélkül?? Van itthon egy-két távirányítom nemtom hogy azok jók-e? Én mondjuk úgy képzelem el hogy vmi fotótranyó-infraledre gondoltam és a 3szabályzásra 3 külön led-tranyó... Megoldható vhogy vagy naggyon naggyon bonyolult-e?
Hát pic nékül nehezebb lesz, nagy tepsi panellal, több hibalehetőséggel.
Vevőnek meg ne fototranyót akarj, hanem valami ir vevőt, mondjuk tsop szériából, ezek nem túl drágák viszont a kimenetükön már ttl jelet adnak.
Ahhan azodáig jó de vmi kapcs rajzot nemtusz/tudtok küldeni??
Igazándibol sztem kettő egyforma hangot(egyet szub elé másikat az egész elé) plusz eggyet a be kikapcsoláshoz.
Sajnos az az igazság, hogy ahhoz, hogy belenyúlj a rendszerbe egy távvezérlővel...ahhoz ez a kevéske tudás (és egy kapcsolási rajz) nem elég
Egyáltalán nem bántó szándékkal írtam ezt, de ezek a tények...
saa1351 és saa1350 -el, 16 gombot tudsz rárakni a "távírányítóra".
pic nélkül, 10 méter a hatótávolság.
Akkor hol kezdjem?
Pic porgramozás?Van erröl könyv?Vagy egyáltalán milyen témákban?
a két ic 1400 ft körül van, lehet bontani is, régi tvből.
:yes:
Az van mert villám miatt most purcant ki 3tv csak aztnemtom hogy egyáltalán merre induljak el...?
csak orion tv a jó (15-25 éves).
merre? azt te tudod.. üdv
hehe ez idáig jó beszélgetésnek bizonyult...
:létezik olyan vmi, bármi ahol/ami leírja h tulképpen hogy müködik/hogyan kell csinálni távírányítót?
Szia !
Egy idoben en is akartam epiteni ilyesmit,es volt egy ilyen jellegu tema is; bemenetvalaszto mintha.Penge toltott volt fel ilyen jellegu coccokat.PIC,AVR,tda stb megoldassal.
Hello mindenkinek aban szeretném segitségeteket kérni hogy lenne egy WATSON AS-5451 házimozirencerem és eltünt a távirányitoja felatam a keresést és ebe szeretném segitségeteket kérni hogy potmétert szeretnék rárakni hangerö szabájzonak és az hogy kel beszerelni és hova elöre is köszönöm
Szasztok
Nekem egy egyszerű hangerőszabályzó távirányító kellene az erősítőmhöz mert unom már hogy mindig ugrálnom kell hogy beállítsam. Légyszi segítsetek! (ha lehet ne feltétlenül picben gondolkozzatok)
Üdv! Én most alakítóm át az 5.1 es hangfal szettet erősítőre. És szeretném meg csinálni távirányítósra. Hangerő le/fel, mute, st-by. Hogy tudnám ezt meg csinálni? Univerzális távirányítóm van 2 is. Sajnos még nem vagyok nagyon profi ezekbe.
De folyamatosan tanulok a dolgokból, és a hibáimból. Előre is köszi. (Egyszerű Dual Sztereó erősítő lesz)
Üdv skacok! Arra gondoltam mivel a 1036n hangszin elvileg elektromos azaz a potikon áram folyik... Gondoltam meglehetne oldani távirányítóval... Mi a véleményetek? Ha csak a volume de az is valami... Honnan induljak ki?
Köszi de nemtudok meg nem is akarok PICet programozni... Régimódi vagyok ehez...
Majd alkotok valamit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |