Fórum témák
» Több friss téma |
Közben szétkaptam az antennát amibe akartam tenni. Szinte ugyanilyet találtam benne. Persze régebbit, furatszerelt alkatrészekkel.Kicseréltem, az ujra.
A régire 250 dB Turbo van írva. Nem hinném, hogy 250dB az erősítése.Ennek amit vettem 25 - 30dB, a papír szerint. Tulajdonképpen ugyanazzal az adapterrel táplálom ami volt. Ha észlelek valami hibát akkor javítom. Néha megesett, hogy csikos volt a kép, meg fel-le szaladgalt. Valaki, szinten a forumon azt tanacsolta, hogy csereljem ki az elkót. Ez segített is. Az előző hozzászóllásodhoz: Mindig tanul újat az ember. És mi a feladata?
Amit ráírnak,nem jelent semmit, és semmi köze a valósághoz.
Az elkót jó ha kicseréled 1000mikro/25V-ra, az megfelelő az adapterbe.
Hali!
Ma bekötöttem az erősítőt a rendszerbe, és a helyzet változatlan! Ugyan úgy benne van a két fehér sáv mint amikor lent próbáltam ki egy TV-n! A képen látható hogy is néz ki a kép! Ez egy BA-860-as erősítő! Valaki tud segíteni, hogy a "tilt" poti mire jó? A másik gondom hogy mindegyik poti végállás nélkül forog mindkét irányban! Ez így jó? Aki ismeri az erősítőt, kérem segítsen! üdv
Ez egy 100Hz-es brumm. Ha jól látom két csík van a képernyőn. Bár ha 50Hz-es, akkor is kettő...
Hali!
Ezt mivel lehet eltüntetni? Mi a hiba forrása?
Az erősítő tápegysége okozhat ilyen hibát, ha szűretlen
tápfeszültség jön ki belőle.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Otthon közösítettem a kábeltv és egy fejerősítős hagyományos "lepke" antenna jelét egy ilyennel. A relé dolgozik is a digitális adás hibátlan, viszont a kábeltv jele romlott, jellemzően ott ahol átfedésbe került a frekvencia földi sugárzású analóg adókkal. Ez legjobban két csatornát érint, amit az m1 zavar, az egyiknél csak simán gyengébb a jel, viszont a másiknál átlósan kék csíkok jelentek meg. Szóval, hogy a kérdésre térjek elég ha beteszek egy erősítőt pl ezt vagy ezt? Másfél év múlva elvileg megszűnne a probléma, de addig valamit kellene csinálni. A kábeltv jelét kétfelé osztom egy splitterrel innetől trishielden megy a jel kb hasonló távolságra csak egy egyiken nincs közösítve. Ott az adás majdnem teljesen jó, az említett két csatorna picit rossz. Még a splitter és a szétválasztó szűrő közé (itt jön be az utcáról a vezeték) is teszek trishieldet hátha a padláson is bezavar valami az antenna felől.
Az erősítő túl van vezérelve, vagy pedig a hálózati brummot összeszedi, kábelről az pedig ráül/rá modulálódik a nagyfrekis Tv.jelre.
Tilt. poti állítja az erősítő, frekvencia kompenzálását.
Itt egy kép a problémáról. A többi csatorna ahol átfedés van csak szimplán gyengébb kicsit a kép a normálisnál.
Tehát egy erősítővel ez a kék is eltűnne, vagy ugyanúgy bezavarna a földi analóg adás?
Ugyanúgy bezavarja a földi adás, mert ha valamelyik egy csatornán megy a másikkal, azonos időben, akkor interferencia keletkezik.
Sziasztok!
Kérésem lenne hozzátok mert én nem tudom megcsinálni. 1 kétcsatornás jelmegszakítóra lenne szükségem.Ami egy antenna jelet és egy UTP kábel hálózati jelét(Számítógép) zárja és nyissa. Ilyet boltban nem lehet kapni.Nekem pedig szükségem lenne rá.Valaki megtudná-e csinálni nekem? Előre is köszönöm
Sziasztok
Tápfeladót szeretnék készíteni, egy erősítős lepke antennát szeretnék vele táplálni. Tudnátok hozzá rajzot adni?
Szia!
Gyorsan rajzoltam egyet. Persze feltétel hogy az erősítő alkalmas legyen a koaxon való táplálás fogadására.
Köszönöm a rajzot.
hétvégén kipróbálom.
Megépítetem, jól működik a tápfeladó, köszönöm a rajzot
Van egy splitterem ami nem engedi át az egyen feszültséget, ezt át lehet valahogy alakítani hogy átengedje az egyik irányba a 12V-ot.
Át kell hidalni egy induktivitással a be és kimenetét, 10-100uH szintén (az értéke nem kritikus) mint a tápfeladónál.
helló
Lepke antennaát akarnák házilag készíteni van valami méretezés ehez vagy mindegy milyen nagyok az elemek benne és miből legyen ? Én arra gondoltam hogy koax kábelnek a réz vezetékéből a vastagból ami középen fut. jah és ennek a bekötése hogy néz ki van valami elektronika benne?. Előre is köszi a választ
Helló
A képen látható antennaerősítőn van két feke alkatrész, R2P25, ha tranzisztorok milyen tipúsúval helyettesíthetem? Villámlásokkor lett rosz a kép, 12V-ot megkapja talán ott van probléma a többi alkatrész kondenzátor, induktivitás.
Nagyon sokat segített! Már tudom npn kell és ismerem a bekötést, ellenőriztem csak az egyiket kell cserélni. BFR93A nincs bekötöttem BF240-t, az M1,TV2 jó az RTL nézhető.
Köszönöm
Sziasztok!
Adott egy fejerősítős antenna amiböl 2tv-hez megy a koaxkábel. az egyik tvnél van ugye a tápfeladó. a másik tv-hez kellene nekem egy rajz amivel letudom választani a tápot a koaxrol. Előre is köszi!
Szia!
Sorosan iktass be egy 10nF-os kerámiakondenzátort a koax középső erébe.
Köszi a választ!
Mondjuk a 10nf nem sok egy kicsit ?
Miért lenne sok? Ha soros csatolókondenzátorról van szó, akkor inkább nagyobb legyen az értéke, hogy a kisebb frekvenciákat is kis csillapítás mellett engedje át.
Egy 470pf/63V kerámia kondi bőven elegendő, és ne feledkezz el a Dc. táp +ágba kis fojtót sorba kötni sem.
3mm. magon 20-25menet kell rá.
De ott nem lehet sok! Egyébként meg azt teszel oda, ami szimpatikus.
A tápfeladó az gyári
namajd akkor veszek többfélét aztán meglátjuk melyikkel lesz jó
De érted az elvet, igaz? Egy nagyobb méretű konidval könnyebben boldogulsz, könnyebben forraszthatod, stb... Nem kell mereven ragaszkodni gyári megoldásokhoz, ha a fizika enged mást, esetleg jobbat is.
Értem az elvet persze. időközben sikerült is orvosolni a problémát igazi "megájvör" megoldással(mivel barátnőmnél nincs semmilyen célszerszámom) . egy régi szobaantennából bontott kábel valamint ismeretlen értékű kondenzátor és jó sok cellux felhasználásával. vérbeli kókány munka de működik . Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |