Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Hali mazso1988!
Idézet: „melyik az a program amivel lehet windows xp alatt is S5-ös PLC-t programozni?” IBH softec: S5 for Windows Talán erre gondolsz. Van még egy másik is, de azt nem használtam. Továbbá a DOS-os STEP5 is használható WinXP alatt. Ha azonban a gépen nincs RS232 port, akkor trükk van, de megoldható.
Szia Szirty.
Igen az S5 for S7 Windows-ra gondoltam, később miután írtam már beugrott nekem is de azért köszönöm.
Egyébként gratulálok a PLC technikával foglalkozó remek oldaladhoz, nagyon sok hasznos információkat lehet találni.
Szerintem is rengeteg jó anyag van az oldaladon, és ahogy nézem folyamatosan bővül. Köszi!
Szia!
Én is csak dicsérni tudom az oldalad! Eddig Omron, és Festo PLC-ket programoztam, most kell áttérnem a Simens S7-esre. Nagyon sok hasznos infot találtam nálad! Dávid
Én is adnék egy nagy pirosat.
Hasznos oldal.
Hali!
Ha már így szóba került, ha valakinek van kedve szakmai cikket írni PLC témában és jól sikerül, én szívesen kirakom az oldalra (a saját neve mellett természetesen).
szia
szerintem is remek, gyakorlatias oldal, én is sok hasznos ismeretet szereztem S7-300-hoz. üdv Ha gondolod tudok küldeni képet Phoenix Contact és IsaGraf Soft PLC programozási nyelvekről, ha jól láttam olyan még nincs fent a képek között,most azokkal is foglalkozom.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!
Azt szeretném megvalósítani, hogy egy nyers PLC programhoz,amit CPU-ból tölöttem ki, hozzá illeszteni valahogy a már meglévő szimbólumlistát! Ez így megvalósítható lenne? Bocsika ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam.
Milyen PLC? Omron esetében pl. van ilyen lehetőség (CX-Programmer-ről van szó): File menü > Load Comments/Program, ahol ezután kiválasztható az importálni kívánt adattípus, illetve file.
Akkor itt egy leírás Step7 és Excel használatával: link.
Szia!
Ha lesz lelki erőm, akkor szívesen írok majd egy cikket SAIA PLC-kről! Sajnos nem sokan ismerik, pedig nagy jövő áll elötte, ha megismeri a közönség. Üdv.: PLaci84
Üdv!
Most pont jól jönne egy ilyen típus..... :yes:
Hali mazso1988!
Idézet: „Azt szeretném megvalósítani, hogy egy nyers PLC programhoz,amit CPU-ból tölöttem ki, hozzá illeszteni valahogy a már meglévő szimbólumlistát! Ez így megvalósítható lenne?” Természetesen. Betöltöd a régit, ami tartalmazza a szimbólumokat. Megnyitod a szimbólum táblát, lijelölöd az öszes sort, Ctrl-C. Megnyitod az öres szimbólum táblát a másik projectben, ott Ctrl-V. Ctrl-S és kész.
Sajnos maga a PLC program nincsen meg, mert az letörölték csak a programhoz tartozó szimbólumlista!
Azért gondoltam arra hogy kitöltöm a CPU-ból a programot, és ahhoz illeszteném hozzá a már meglévő szimbólumlistát.
Kedves placi84 az előzőekben a srác a PLC analóg 0-10V os jeltartományú kimenetre gondolt szerintem. ami ám nem pont erre a feladatra lett kitalálva és ezért erre nem is igarán alkalmas.......hogy erősitő fokozattal kiegésziteni próbáld ki...lehet h működik
Hali joci2189!
Szerintem te egy 5 éves üzenetre válaszoltál. Valószínű azóta megoldódott a probléma
Hali mazso198!
Idézet: „Azért gondoltam arra hogy kitöltöm a CPU-ból a programot, és ahhoz illeszteném hozzá a már meglévő szimbólumlistát.” Ezzel nem lesz semmi probléma. Pár gombos művelet. Amit viszont nem fogsz visszanyerni, az a DB blokkokban és a programblokkokban lévő szimbólum információk és kommentek. Minden DB-ben azt fogod látni, hogy STAT1, STAT2, STAT3 stb. Már ha használ DB-ket a program...
Igen használ méghozzá eléggé sokat!
Akkor ezek szerint így nem is lehet hozzácsatolni a programhoz a szimbólumlistát?
Hali mazso1988!
Szerintem én arra válaszoltam, amit kérdeztél: A szimbólum tábla teljes tartalma maradéktalanul, minden további nélkül, néhány gombnyomással átmásolható egyik projectből a másikba (Ctrl-C, Ctrl-V). Én csak megjegyeztem,hogy a DB-kkel gond lehet (ha vannak) nem írtad hogy vannak, én csak elébe mentem a dolognak. A DB-k szimbólumait és megjegyzéseit, továbbá a programblokkok megjegyzéseit NEM(!!!!) a szimbólum tábla tartalmazza. Azokat is át lehet rakosgatni. Ha a tárolt, szimbólumokkal rendelkező project és a PLC-ben lévő DB-k szerkezete (struktúrája) azonos, akkor egyszerűen. Ha ezek eltérnek, akkor csak hosszadalmas favágással. Akkor tudok pontosabb választ adni, ha pontosabb kérdést teszel fel.
Akkor bocsi én félreértettem amit irtál, megpróbálóm így ahogy leírtad!
Köszönöm az eddigi segítséget.
Sziasztok!
Omron CP1L eszközben hogyan lehet gyorsan a sok futó (>20) TIMER-t leállítani és lenullázni, hogy a következő megfelelő feltételeknél a teljes időt fussa? Az RSTA utasítás működik Timerekkel is? Ezzel probáltam, de a kicsi idők miatt nem láttam, hogy nulláról indultak a számlálók, vagy folytatódtak. Köszönöm, Roland
Hali roleez!
Idézet: „Omron CP1L eszközben hogyan lehet gyorsan a sok futó (>20) TIMER-t leállítani és lenullázni, hogy a következő megfelelő feltételeknél a teljes időt fussa?” Én a kérdést nem értem igazán. Minden timer mindig a teljes időt futja, ha idő előtt az előtte lévő feltétel FALSE nem lesz. Amikor legközelebb TRUE lesz, az idő magától elölről kezdődik attól függetlenül, hogy előtte le tudott-e telni vagy sem. Nullázni annál is inkább nincs értelme, mert a timerek visszafele pörögnek. Vagyis amikor a feltételük TRUE lesz, beleíródik az időzítési érték, ami csökkenni kezd. Ha eléri a nullát, az azt jelenti, hogy az idő letelt.
Szia!
Köszi a választ! Abba futottam bele, hogy ha amig nem fut le a Timer FALSE és lesz a bemenete, majd gyorsan (timer idejéhez képest 10x rövidebb) újra visszajön a TRUE jel, akkor nem nullázódik, és folytatja a számlálást lefelé. A célgép egy relé vizsgáló berendezés, mindenféle mozgó érintkező repülési időket mér, és ha nem teljes értékről indul a TIMER, akkor kapom az össze-vissza időket. Közben rájöttem, de azért itthagyom az előző soraim is. A TIMER-ek TIMH-k voltak, és TMHH kell.. Gyorsabb volt az eszköz, mint a mérőprogram... Köszi mégegyszer, ha nem téritesz vissza, akkor törölgetem mindenféle MOV-val az értékeket Üdv,R
Hali roleez!
Idézet: „Abba futottam bele, hogy ha amig nem fut le a Timer FALSE és lesz a bemenete, majd gyorsan (timer idejéhez képest 10x rövidebb) újra visszajön a TRUE jel, akkor nem nullázódik, és folytatja a számlálást lefelé.” Nagyon fontos, hogy szoftveres időméréssel a PLC nem képes észrevenni olyan jelváltozásokat, amik rövidebbek mint a program ciklus ideje. Ha a ciklus időnél rövidebb időket akarsz mérni így, az nagyon nehéz és pontatlan lesz (közvetlen I/O olvasások kellenek) vagy soha nem fog sikerülni. Ránézésre ez a probléma itt. Ha a timer előtt megszakad a feltétel, az nullázódik és a következő PLC ciklusban újra fog indulni a számlálás benne. Ez biztos. Feltéve, hogy ez a "megszakadás" legalább 1 vagy 2 PLC ciklus ideig folyamatosan tart.
Sziasztok!
Össze lehet kapcsolni egyszerű DB9-DB9 soros kábellel az S7-200 PLC-t és TP177micro panelt? Nem szeretnék venni 1x.000 HUF-ért kábelt... Köszi és üdv, Roland
Hali roleez!
Idézet: „Össze lehet kapcsolni egyszerű DB9-DB9 soros kábellel az S7-200 PLC-t és TP177micro panelt?” Igen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |