Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lehet, hogy fogja a mágnes ?
Az teljesen ki zárt. Nem volna jó 0,3-as drót hogy ki jöjjön a 8 ohm, csak akkor lehet hogy jobban melegedne?, nem hijába tettek rá lapos drótot.
Ez is poénos.
Nem birta az RMS-t ? Túlhajtották ? Vagy csak Csájna
Számotevően a laposdrót nem befolyásolja a melegedést.
Az egyébb hátrányai miatt különben se kivánatos
Jujj, ez nagyon brutál.
A terhelhetőséget viszont termikus és ragasztástechnikai szempontból mindenképp.
Inkább normális hangszórókat illene mutogatni, ha már egyszer. Bár a képekből semmi hasznos információ nem derül ki, tehát eléggé fölöslegesek ebben a témában
Eredendően papirszélü volt ez a 40centis, de elfogyott a széle. Töprengtem, mit csináljak vele, melyik szél oké
Na végül jól választottam. Nem tudtam, hogy most is csinálnak jogútodot, de az Alnicósnak nagyon húzós ára van
Elég szörnyű az a membranszél, de a ragasztás is.
"Az egyébb hátrányai miatt különben se kivánatos"
Ezt kifelytened bovebben ?
Szerintem 0,3 huzallal tekerd meg és ha van némi fémtartalma a ragasztódnak akkor felesd el mert hosszútávon nem egészséges a hangszórónak.
A cséve 10cm átérőjű? Ha igen akkor majd tudok mondani pontosabb huzalátmérőt ha hazaértem.
Azért egy légrés és tekercselési magasságot is illene kérdezni, mielőtt huzalátmérőről döntenél.
MNC hangszórónál tök mindegy elrontani nem lehet mert amúgy is egy nagy rakás.... mind!
Igen ki lehet számolni pontosan is de ehhez kellenek a pontos méretek is. De véleményem és tapasztalatom szerint pont megfelelő lesz a 0.3mm Viszont segíthetnél te is a fórumtársnak ahelyett hogy állandóan piszkálnátok egymást hangszóróssal és azt lesnéd hogy kibe lehet belekötni.
Ugy vettem eszre, hogy utba akar igazitani.
- de sosem mondja hogyan es mivel. Technologiai kerdeseket nem arul el. - elvesztene a kenyeret. "en igy gondolom"
"hugi" szeritem valamit rosszul olvastál, mert pont a fordítottja igaz annak, amit írtál. Mindig közlöm, mit és hogyan érdemes megoldani.
pacal, úgy hiszem, nem bonyolult két magassági adatot lemérni, a mm mindenkinek ismerős ált. isk. alsó tagozat óta. Ráadásul anélkül, hogy ismernéd a konkrét magasságokat, biztosan nem lehet a hangszórót normálisan megcsinálni. Lin tartomány, érzékenység szempontjából hatalmas melléfogástoktól kímél meg egy vonalzó. Ha MNC csak fokozottan érvényes, hogy jól kell kihasználni a légrést.
Sziasztok, köszönöm a segítségeteket, de már be ragasztottam a tekercset a membránba, és nagyon jól szól, nem is kellet volna át tekerjem 8 ohmosra, mert ma meg mértem az illetőnek a másik MNC hangszóróját, ami ugyanez a típus amit most meg tekertem, és 5 ohmos, holott 8 ohm van írva a hátuljára, elég érdekes hogy a gyár így adta ki, úgyhogy marad most már igya ahogy van.
A 8 Ohm az átlagimpedancia. Nem az egyenáramú ellenálás mérés alkalmazásával álapítható meg ez az érték. A tekercs induktív ,különböző frekvenciákon más az ellenálása.
Láttál már ilyen aszimetrikus redőzetű szélt ?
És mondjuk amit ragasztónak vélsz az nem ragasztó.
Na itt van min vitatkozni:RFT L 3512 Hangszoró pár Teljesen uj :yes:
Ugyan. Még pillét is. Ott legalább haszna is van a módszernek, nem csak hátránya. A gondolatolvasás szerintem mellőzhető, hogy én mit minek vélek, arról neked fölösleges nyilatkozni úgy hiszem.
Átlagimpedancia nem nagyon létezik, névleges van, de az 5R abból a szempontból is alulméretezett, mivel a DC ellenállás a névlegestől ~20%-kal lehet kevesebb.
Azt nem nehéz miután az orionos bolgárokba is az van
Hi!
Nincs esetleg 10 colos szóróhoz papír vagy textil széled? AMi keményebb a gyári habnál. Vidi cuccról lenne szó.
Sziasztok!
Kaptam egy hibás Somogyi 25 cm átmérőjű hangszórót. Rádugtam hifire/erősítőre és egyszerűen nem szólal meg. Leszedtem a középső membránt. Ezután a képen látható a két forrasztás ami a tekercsben végződik (pirossal bekarikáztam), oda is rákötöttem a kimenő jelet de így sem szólal meg. Feltételezem, hogy akkor a tekerccsel van a hiba. Annyit szeretnék megkérdezni, hogy mennyibe fájhat egy ilyen javítás? Érdemes-e megcsináltatni vagy inkább új hangszóróba gondolkodjak?
Sziasztok!
Szétszedtem egy BEAG mélyet, amit szeretnék felújíttatni. Van hozzá komplett felújító szettem, viszont a mágnesét elég gyengének találom. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e kompletten a mágneskört újra felmágnesezni? Ha igen akkor kivel tudnám ezt megcsináltatni kicsiny hazánkban? A másik ami számomra érdekesség, az a hangszóró tekercse. Ez egy fejlesztési darab volt a beagnál, valami új fajta tekercselési módszert próbáltak ki rajta. Úgy néz ki, hogy a 63mm átmérőjű csévetestre 2 rétegben 0,28 as huzalból, először alulra 66 menet van feltekerve, majd erre rátekerve a csévetest alján és tetején 19-19 menet. Nem tudom érthető-e ezért próbáltam képet csinálni róla amit csatoltam is. Miért lehet ez a tekercselési mód előnyös, vagyis mit próbálhattak így javítani?
Szerintem a rettenetesen elfuserált, felfüggezstésüket akarták kompenzálni "linearizálni"
De mint tudjuk " ami el van@ az el van @" Vagy sz@ nem lehet várat épiteni, stb
Papirt ne keress, mert az attól poén, hogy egybe van a membránnal.
Vásznat meg csak 30cm-től csináltam Járhatóbb, az utólagos keményitése a meglévőnek-ha még egybe van- De mi a cél ? Gyanitom, valami téveszme.
Ez se egyszerű kérdés
Mivel, mire, akarod használni? Megvan a párja ? Olyan nem lesz mint volt. Lehet jobb -nem nehéz-, rosszabb, de nem lessz egyforma
Nem hinném, hogy elfuserált lenne a felfüggesztés.
A gumi peremről a rátapadt membrán maradványokat milyen oldószerrel szokták eltávolítani?
Én egy mélyládát szeretnék belőle építeni, autóba. Érdemes lenne hozzáfognom vagy inkább egy új hangszóróra ruházzak be? Csak mert ez ingyen van ez a hangszóró és így olcsón kijönnék legalább a ládából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |