Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   106 / 211
(#) soyo válasza watt hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Sajnos csak beultetesi rajzom van . De nem azt irtam, hogy Attila86 hanem azt, hogy Attila2.
(#) Hp41C válasza soyo hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Első tipp szerint győződj meg, hogy az induktivitás 100mA -es. Inkább vegyél egy 680uH @ 100mA -est..
(#) Norb3rto válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Erről a wlpt miniről nem tudsz nekem rajzot ajánlani, vagy feltenni? Úgy se lenne jó ha megvenném hozzá az usb-lpt átalakítót?Abban is van áramkör,gondolom az a klón helyett jó lenne vagy nem? Bocsi de még kezdő vagyok a témában, de nagyon érdekel
(#) Norb3rto hozzászólása Márc 3, 2011 /

Vagy soros porttal nem lehet? és egy ilyet vennék hozzá
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_tablet_pc_alkatresz_kieges...9.html
(#) san398 válasza Norb3rto hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

(#) Hp41C válasza Norb3rto hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia!

USB - soros átalakítót ne vegyél. Annyi pénzből csinálj egy WLPT mini programozót, azzal fel tudod programozni a PICKit2 klón 18F2550 típusú kontrollerét. Az összegből kb. kijön még egy PICKit2 klón is. Ezzel nem csak programozni tudod majd a kontrollereket, hanem debuggolni / nyomon követni is. Ezenkívül egy USB - soros átalakító TTL/CMOS szintekkel, logikai jelgenerátor TTL/CMOS szintekkel, 3 csatornás logikai analizátor is. Programozhatók vele I2C, SPI, Microwire, 1 wire felületű EEPromok és még az Atmel kontrollerei is...
(#) _Peti_ hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok! Megépítettem a watt féle pickit2 klónt, de valamiért nem tudom működésre bírni. A pic beégetése sikeres, ellenőriztem többször is, a kvarc ketyeg, pic megkapja az 5Vot, Vusb lábon kinn a 3.3V, az usb adatvezetékeket kimértem a csatlakozó és a pic között, tehát minden jónak tűnik. Ennek ellenére a pickit2 szoftver nem ismeri fel, és a win7 hibár ír: nem ismeri fel az eszközt, ezért letiltotta... Valaki tud mondani valami okosat erre?
(#) szilva válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Az órajelet mivel ellenőrizted? A PIC-re megérkező Vdd milyen értékű?
(#) _Peti_ válasza szilva hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Órajelet szkóppal meg multiméterrel is, 2,3V körüli fesz van rajta. Vdd-n 5V figyel...
(#) szilva válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Az órajel frekvenciája lenne a fontos elsősorban, arra az USB elég háklis tud lenni. Mert ezen kívül egyébként olyan egyszerű az USB-s oldala a kapcsolásnak, hogy ott sok probléma nem tud lenni, és ahogy írtad, a jelvezetékeket kiméregetted.
(#) _Peti_ válasza szilva hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Konkrétan nem mértem meg hogy mekkora a frekvencia. 20megás szkóppal legkisebb időalap, 5v10-es osztóval olyan "sűrű volt a szinusz", kb 1-2 osztás volt egy periódus. Bővebbet a frekiről szombatig nem tudok mondani.
(#) laki1 hozzászólása Márc 7, 2011 /

Hali!
Szeretnek 1 Pickit2 klont epiteni, smd, fesz szabalyzossat es eeprom tamogatossat. Elolvastam a 3 fajta eddigi kidolgozott tervet, de nem talaltam ilyen osszeallitasut.
Watt, nem tervezed eepromositani a lapod?)
Udv!
(#) watt válasza laki1 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia!
Úgy döntöttem, hogy nem eepromosítok, mert semmi értelme, legalább is számomra nincs értéke. De elvileg van már olyan terv, ami SMD és eepromos, igaz ami itt feltűnt az éppen nem indult el, nem tudni miért.
(#) pipi válasza laki1 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia!
Az én nyákom most készült el, gyári kapcsolással, még meg kell szerelnem. Pic dip tokos, a többi smd. Ha jó lesz, tudok nyákot adni
Az fdc6420 fet mellé nyomtattam egy so8 tokozású fetet is, ha ilyet könnyebb beszerezni. Amúgy minden beszerezhető hozzá lomex,hq,fdh -ból
(#) Rocsli hozzászólása Márc 8, 2011 /

Sziasztok !
Megépítettem aszilva féle pk2 klónt. Csak a nagy igyekezetben én hülye fordítva tettem a foglalatba a pic-et amit persze így nem ismert fel a pc. A kérdésem az lenne hogy merjem most így elindítaní, vagy nem. Vagy már semmi értelme?
(#) pipi válasza Rocsli hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

van esély hogy túlélte, én előbb egy égetőben ellenőrizném a pic tartalmát, ha jó, vagy újra süthető, akkor dugnám csak PCre, persze a táp helyére "fordítottan" kapcsolódó lábak elszálhattak
(#) Rocsli válasza pipi hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Szia

Sajnos nincs égetőm teljesen kezdő vagyok ezzel kezdtem volna. A pic-et is más programozta fel.
(#) sucuka válasza Rocsli hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ha nincs más lehetőség, akkor (mostmár helyes pozícióban) rakd helyére a PIC-et, aztán dugd rá gépre. Ha így felismeri, akkor túlélte, jöhet a tesztelés. Ha nem, akkor sajnos ez egy másik PIC vásárlását jelenti...
(#) laki1 válasza pipi hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

OK. Koszi! Varom a fejlemenyeket az elesztesrol!!
(#) Rocsli válasza sucuka hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

megfordítottam, az xp felismerte mit kell tesztelnem rajta?
(#) watt válasza Rocsli hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Le van írva, a szerint járj el!
(#) Rocsli válasza watt hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

bocs de hol is?
(#) watt válasza Rocsli hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ha a szilva cikkében nincs leírva, akkor itt is van egy cikk és az oldalamon is az SMD megoldásról, aminek az élesztése nagyrészt egybevág, kivéve a Vdd állíthatóságát, mert az a szilva félén nincs. (Miért kezdesz minden mondatot kisbetűvel? Ez nem chat... )
(#) pipi válasza laki1 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Elkészült, üzemképes a pickit2 klónom, teszek fel képet. Nagyobb felbontású, több képet tettem fel a weboldalamra. Bővebben: Link Ötletet merítettem a Watt oldaláról is, köszönet érte. Utánépíteni vágyóknak tudok üres nyákot adni pic beégetésben Kispesten tudok segíteni
(#) sucuka válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Gratula hozzá! Engem az érdekelne, hogy hol készíttetted a nyákot, hány db-ot csináltak és mennyiért? Nagyon jól néz ki!
(#) pipi válasza sucuka hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Szia! A nyák a Satronik-nál készült, a weboldalukon van árszámító program
(#) hotib válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Küldtem emailt a személyes adataidban megadott címre. Köszi, ha olvasod.
(#) trudnai válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Szepen nez ki!

A kapcsolasi rajzra kattintva nem jon be a PDF file.

Amugy nem lenne rossz egy leiras a tervezesi szempontokrol (mit miert ugy csinaltal ahogy, miert valasztottal DIP tokozasu PIC-et ha a tobbi alkatresz SMD stb...).

Valamint ha jol latom a panel kifejezetten arra a dobozkara lett tervezve, annak a tipusa vagy beszerzesi helye sem lenne rossz ha fel lenne tuntetve.
(#) hotib válasza trudnai hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Szerintem is nagyon igényes pipi klónja. A dobozt például itt láttam. Viszont a kapcsolási rajz valóban nincs a linken.
(#) pipi válasza trudnai hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Elnézést, a weboldalamon a linket javítottam. Azért dip tokos hogy könnyen cserélhető ill. a pic "kivülről" is programozható legyen . A doboz beszerzése rajta van a kapcsi rajzon, a spécibb alkatrészek is mind beszerezhetők fdh.hu, lomex.hu hqelektronik.hu webáruházakban, de duál fetből tettem fel soic8 tokozásút is ha azt valakinek könnyebb beszerezni, nagyobb helyettesítő tipus választék van belőle.
Következő: »»   106 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem