Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   146 / 581
(#) gkari válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Sőt, szerintem nem nagy "szentségtörés", ha e helyett AZ 1-et teszel bele-persze más a foglalata, de egyenértékű, sokkal könnyeb szerezni.
(#) remington válasza gkari hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Uhhh ez jó . AZ 1 csövem van itthon
(#) MaTe193 válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ha esetleg nem találnád a bekötését:Bővebben: Link.Az AZ21-nek meg már be van linkelve.
(#) remington válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Köszi a segítséget, most néztem a gyűjteményem, s rájöttem hogy elfelejtettem van itthon AZ21 cső is! Huuuuh ez most jól esett! akkor jöhet a próba
(#) remington hozzászólása Márc 3, 2011 /

Teszteltem, hangszórónál vezetékek visszaforrasztása, hálózati csati stb. Úgy fest az egyik ech21 cső nem fűt, de annak láthatólag a foglalat közepe el van törve. EM4 működik skálavilágítás van. Halkan búg jelenleg. Kezdésnek nem is lesz rossz.
(#) remington válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Elérve hogy a csövek fűtenek.
(#) ElektroJózsi hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok. Valahol olvastam hogy a mai 230Volt tönreteheti a régi csöves rádiókat, mert azok csak 220voltot bírnak ki. Igaz ez, és ha igen mit lehet ellene tenni?
(#) remington hozzászólása Márc 5, 2011 /

Heloo! A rádió (orion 844) szól, már bejött rajta valami nem tudom milyen adó de nagyon nagyon halk, a potméter fel van tekerve teljesen. Hol keressem a hibát arra hogy nagyon halkan szól? A potméterrel lehet a baj? mert nagyon nehezen forog.
(#) MaTe193 válasza remington hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szervusz!
Akár a potméter is lehet a ludas.Antennát csatlakoztattál rá?A potmétert teljesen feltekerve nem hangosodik semmit,vagy a 'sistergés' igen?
Máté.
(#) remington válasza MaTe193 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Antennával most már egész jól vagyunk. Amit még nem értek, hogy a hangoláskor a varázs szem minimálisan mozog csak. Kicseréltem másikra de azzal se nagyon mozog mintha csak minimálisan vezérelné.
(#) ticseboy hozzászólása Márc 5, 2011 /

Üdv. Mesterek. Van 2-2 db hiányos gombom a Melodija rádiómhoz. Valami ötlet vagy praktika a javitáshoz-pótláshoz?

P3040035.JPG

(#) zolika60 válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Egy jó esztergályost javasolnék.
(#) jumbo65 hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok!
Tudnátok egy oldalt ahol lehet öreg rádiót
eladni,mert örököltem egyet lemezjátszóval,és elszeretném adni.
(#) coyote55 válasza jumbo65 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A V@tera...
(#) habilami válasza jumbo65 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Helló! Mi a rádió és a lemezjátszó pontos típusa?
(#) jumbo65 válasza habilami hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Üdv!
Itt a kép.

P1050222.JPG

(#) Janó bácsi válasza jumbo65 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Ez egy VT 946-os, nem érdemes eladni, sok van belőle a Vaterán 3-6000 ft között de nem nagyon fogy. Múzeális értéke több, mint a mostani kereskedelmi értéke. Üdv:
(#) jumbo65 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Köszönöm az infót!
Meghagyom a lemezekkel együtt az unokáknak.
(#) zolika60 válasza jumbo65 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Ráadásul az állapota is kiváló. :yes:
(#) jumbo65 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szol is és megvan a bolti garancia levél is!
(#) zolika60 válasza jumbo65 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Mindenképp tedd el az utókornak. Most eladni csak mélyen értéke alatt lehetne.
(#) Lázár Péter hozzászólása Márc 7, 2011 /

A feladatomról el is feledkeztem még ilyet. Kárpótlásul egy jó adag kép itt az Olens Radiomuseum-ból. Sajna az eredeti weboldalon nincsenek képek de itt találtam.
(#) Lázár Péter válasza Lázár Péter hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Jaj és el is felejtettem ajánlok mellé egy kényelmes fotelt, gyors átfutással is bő egy órán át nézelődtem :wow1:
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 8, 2011 /

Tisztelt fórumtársak. Habilami kolléga segíségével sikerült (némileg kalandos úton) egy Orion 418-as-hoz jutnom elég jó állapotban. Régen szerettem volna egy "függőleges skálás"-t is felújitani, most a legkisebb darab került hozzám. Szivesen írok erről a típuscsaládról egy történelmi visszatekintést is , ha érdekel valakit, de most csak a skálaüvegről. Bár a gépen levő üvegek látszólag teljesen épek voltak, még sem lehetett őket letisztítani, mert csak a kosz tartotta a feliratokat az üvegen, már a köztes rész tisztitása után is a feliratok maguktól leestek. Kérdeztem Zsoltit Győrben, hogy tudna üveget adni, de ilyet nem gyártanak. Hát akkor megpróbáltam én legyártani.
Bár nem vagyok egy nagy számítógép tudor, a skála szöveges részét sikerült kiszerkesztenem a gépen, és többszöri kisérleti nyomtatás után, be tudtam állitani, a hosszát, és szélességét A4 méretben. A már megfelelően kinyomtatott szövegre aztán vastag filctollal behúztam a vonalakat, majd visszaszkenneltem a gépbe, a fényképjavítóval kijavítgottam, kitisztáztam, és kicsinyítve kinyomtattam, először papírra, majd hőálló fóliára. Persze könnyü igy leírni, valójában másfél nap, meg kb 500ft fólia ment rá, mire az első sikerült. A feliratok most nem fehérek, hanem feketék, de nem nagy baj, mert a világos hangszóróvászon elött igy jobban is látszanak. Jelenleg az üveghez a végükön celluxal van a fólia rögzítve (mögötte) de ki kéne találni ennél valamilyen jobb felragasztási módot, csak még nem tudom, hogy mit. A képeken a kisérletezés fázisai, meg a végtermék a készüléken látható a régi mellett. Üdv:
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 8, 2011 /

Elnézést, forditva kellett volna, itt az Orion 418-as még amikor megkaptam.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

És mára ideáig jutottam a felújitásban Szépen szól.
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Az eredeti szerkesztettet csak e-mailba tudtam küldeni, ez pedig a már javított, kirajzolt beszkennelt változat.
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ja azt elfelejtettem, hogy az alsó és felső vonal köztí távolság valós méretben 125mm. nálam a nyomtatáskor, az A4-re szerkesztett rajz 53%-a! Üdv.
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Szevasztok! Egy szovjet REKORD 53 rádió törött skálaüvegjét pótoltam úgy, hogy orosz honlapon lelt skálafotó feljavításával és papírra nyomtatásával a sima, átlátszó üveg és a mutató mögé tettem. Az eredmény a mellékelt képen:

R534.JPG

(#) Janó bácsi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Ezzel a megoldással a gép nagyon szép lett. Az igazság az, hogy még ezen a megodáson is gondolkodom, csak itt az üvegek mögött van a hangszóró nyilása, és a hátra felragasztott papir egyrészt takar, másrész esetleg beremeg, távtartóval megemelve viszont nehezen férne el a skálamutató. Szóval most gond van.
Következő: »»   146 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem