Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv. Szétburitottam a Melodija rádiót, és ahogy takaritottam, ugy esett szét, és morzsolódott a doboza. És mivel szét is volt ázva, ezért adtam neki a flexel. Kis egyengetés után erre a "javitásra" gondoltam. Remélem este mikor hazajövök be tudom fejezni, és egészébe tökéletes képet mutat majd.
A képeket sikerült forditva töltenem ![]()
Minden vágyam egy atwater kent :eek2: Neki van több is
![]() Ticseboy, szép lett az új káva!
Köszönöm! Viszont közben elkészült a csomagolás, holnap nézek rá szint.
Ahogy végiglapozgattam, hát őszintén megmondva nálam mindig azok tetszenek a legjobban, ahol több kézimunka látszik. Főleg a hangszórók előtti díszesebbnél díszesebb fa rács... szemet gyönyörködtető
![]()
Szép munka. Volt vele dolgod bőven. Szinte egyszerűbb lett volna egy új dobozt gyártani. Csak az persze nem az igazi.
![]()
Köszönöm. Ez mind szép és jó, de még ki kell találnom, hogy mivel pótolom a diszcsikot a fronton.
![]() Az hiányos, és már viseletes.
Nem látom miből van. Fém vagy műanyag?
Müanyag, valamiféle fóliabevonattal.
Szerintem akkor a Homasitában nézz szét biztosan lesz hasonló méterre.Bővebben: Link
Kínálnak egy szovjet lemezjátszós Druzsba nagyszupert. 10 miniatűr cső + varázsszem. 4 hangszóró, URH mono.Jó állapotban külsőleg, belül hiánytalan, működéséről nem tudok 15 mp ideig láttam. Ha valakit érdekel privátban keressen!
Egy kis virtuális látogatás a British Vintage Wireless and Television Museum-ba. Még a javítóműhelybe is be lehet kukkantani. Csak kattints
ide ![]()
Nagyon szép összeállítás, és örülök, hogy vannak Lázár Péterek, akik felkutatják, és közzéteszik nekünk az ilyen oldalakat. Mellesleg a műhelyt elnézve kissé megnyugodam, mindíg lelkiismeretfurdalásom van a nálam időnként uralkodó kupleráj miatt, hát úgy látom, ilyen munkákat végezve, máshol sem tudnak sokkal nagyobb rendet tartani...
Sziasztok , már régen írtam ebbe a topikba de most a mult hétvégén kaptam egy TV készüléket ami már igencsak muzeális .
Azt kell mondanom majdnem gyári állapotban van , a tetején van némi karc a lakkozáson de ezt egy pici melóval helyre lehet állítani , azon kívül szinte tökéletes állapot . Az elmúlt sok -sok évet egy lakásban egy szekrény tetején élte gondosan becsomagolva és még a portól is védve , még a hátlapját nem vettem le , ha egy kicsit több időm lesz ezt majd megteszem kiváncsiságból . Viszont a készülék tökéletesen üzemképes állapotú .
Gratulálok a TV-hez, tényleg szép állapotú! Majd ha eljutsz odáig, belülről is kíváncsi vagyok rá természetesen! Ha már, akkor legyen válaszként tőlem is egy kép a legújabb tévémről. Egy VT Tavasz készülék, 1960-as. Ez mondjuk már restaurált, és szintén szépen működik.
A tavasz sem semmi !
Hétvégén belenézek , és teszek majd föl képet a belsőségről is , de szerintem még por sem lesz benne , mert mint mondottam gondosan becsomagolt állapotban volt 20-30 éve , a készülék 1965 -ös gyártmányú ja és még a papirjai is megvannak , ezt csak érdekességként mondom .
Egy picit továbblépve itt már nem csak vevőkészülékek találhatók a Radio Photo Galleries menüpontjaiban. Örülök, hogy sikere van a linkeknek, "ahol rumli van ott élet is" mondja magáról az igazi műhely.
Szerintem az egy nagy érték, ha valamihez még az eredeti papírjai is megvannak. Nekem öszvissz egy készülékemhez van meg így minden, egy 1959-es Orion AT505-höz (Duna elődje).
Hű, ebből hogy mászom ki?....
![]() ![]()
Hát, hogy a viharba ne?
![]() Rakok be képet egy 50-es évekbeli papír magnószalagról, hogy ne csak offoljak. ![]() ![]()
Én is épp most nézegetem a vaterán a TV-ket, szerintem nemsokára veszek is egyet, kíváncsi vagyok mit tudok összehozni belőle... Nem értek semmihez, úgyhogy nem kizárt hogy összejönne
![]() Grat a szerzeményhez, szép darab, hasonlóban gondolkozom én is ![]()
Üdv mindenkinek. Hogy ne csak mindíg öreg rádiókról legyen szó, van itt egy a 40-es évekből származó amatőr műszer. Érdekes módon egy fényképész müterem felszámolásakor került elő, a néhai fotós a háborúban hiradós tiszt volt, és utána kezdett el a szakmája mellett amatőrködni, Ő csinálhatta a szerkezetet. Még nem mertem bekapcsolni, de néhány funkcióra már rájöttem. Bal oldala egy fesz. átkapcsló, annakidején bizonytalan volt a hálózat értéke, napszakonként változott, gondolom ezt lehetett vele kompenzálni. A bal müszer a hálózati voltmérő, a középső, pedig az átfolyó áramot méri. Talány a jobb oldal funkciója, mivel egy UBL 21 cső is működik ebben a részben, vagy egy egyszerü csővoltmérő, vagy egy hangfrekis végfok, vagy mindkettő. Van továbbá egy részletes táblázat is az előlapon, csak sajnos már olvashatatlan. A hiányzó gomb mögött egy automata biztosíték van, azt lehetett vele visszakapcsolni.
Jelenleg sem helyem, sem ídőm nincs hozzá, ha valakit érdekelne feújításra szivesen továbbadnám, keressen meg privátba.Üdv.
Hello Mindenki!
![]() Köszi ![]()
Üdv Remington !
De milyen cső? Mind? Öreg T
Ez neki a trafócsöve lett volna, csak eltört mire megérkezett így pont ennek a csőnek a hiányába nehéz volna kipróbálni
![]()
Látom már könnyen félreérthető az előző HSZ. "AZ 21" a rádiócső fajtája amit keresek bele, a többi cső megvan hozzá
![]()
Ez a cső nem túl gyakori, de 2 diódával helyettesítve(fojtóval sorba kb.200ohm)kipróbálható.
Ha jól látom ez egy egyenirányító cső. Bővebben: Link
Végszükség esetén diódával is pótolható. Legalább is mintha ilyesmit olvastam volna régebben. Csak olvasom a topicot, nem igen értek a csöves dolgokhoz. Hoppá más is erre jutott mire beírtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |