Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   145 / 581
(#) ticseboy hozzászólása Feb 27, 2011 /

Üdv. Szétburitottam a Melodija rádiót, és ahogy takaritottam, ugy esett szét, és morzsolódott a doboza. És mivel szét is volt ázva, ezért adtam neki a flexel. Kis egyengetés után erre a "javitásra" gondoltam. Remélem este mikor hazajövök be tudom fejezni, és egészébe tökéletes képet mutat majd.
A képeket sikerült forditva töltenem
(#) bmajor válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Minden vágyam egy atwater kent :eek2: Neki van több is Szépen megcsinálta őket!

Ticseboy, szép lett az új káva!
(#) ticseboy válasza bmajor hozzászólására (») Feb 27, 2011 / 1

Köszönöm! Viszont közben elkészült a csomagolás, holnap nézek rá szint.

P2260034.JPG

(#) Lázár Péter válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ahogy végiglapozgattam, hát őszintén megmondva nálam mindig azok tetszenek a legjobban, ahol több kézimunka látszik. Főleg a hangszórók előtti díszesebbnél díszesebb fa rács... szemet gyönyörködtető (bmajor: alul a nyilakra kattintva lapozgathatsz és még sok sok kép van, persze bocsi ha észrevetted nem szóltam...)
(#) zolika60 válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szép munka. Volt vele dolgod bőven. Szinte egyszerűbb lett volna egy új dobozt gyártani. Csak az persze nem az igazi.
(#) ticseboy válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Köszönöm. Ez mind szép és jó, de még ki kell találnom, hogy mivel pótolom a diszcsikot a fronton.
Az hiányos, és már viseletes.

Nem látom miből van. Fém vagy műanyag?
(#) ticseboy válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Müanyag, valamiféle fóliabevonattal.

Szerintem akkor a Homasitában nézz szét biztosan lesz hasonló méterre.Bővebben: Link
(#) hatvanasjocó hozzászólása Feb 27, 2011 /

Kínálnak egy szovjet lemezjátszós Druzsba nagyszupert. 10 miniatűr cső + varázsszem. 4 hangszóró, URH mono.Jó állapotban külsőleg, belül hiánytalan, működéséről nem tudok 15 mp ideig láttam. Ha valakit érdekel privátban keressen!
(#) Lázár Péter hozzászólása Márc 1, 2011 /

Egy kis virtuális látogatás a British Vintage Wireless and Television Museum-ba. Még a javítóműhelybe is be lehet kukkantani. Csak kattints
ide Van anyag rendesen nekem nagyon tetszik.
(#) Janó bácsi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Nagyon szép összeállítás, és örülök, hogy vannak Lázár Péterek, akik felkutatják, és közzéteszik nekünk az ilyen oldalakat. Mellesleg a műhelyt elnézve kissé megnyugodam, mindíg lelkiismeretfurdalásom van a nálam időnként uralkodó kupleráj miatt, hát úgy látom, ilyen munkákat végezve, máshol sem tudnak sokkal nagyobb rendet tartani...
(#) CIROKL hozzászólása Márc 2, 2011 /

Sziasztok , már régen írtam ebbe a topikba de most a mult hétvégén kaptam egy TV készüléket ami már igencsak muzeális .
Azt kell mondanom majdnem gyári állapotban van , a tetején van némi karc a lakkozáson de ezt egy pici melóval helyre lehet állítani , azon kívül szinte tökéletes állapot .
Az elmúlt sok -sok évet egy lakásban egy szekrény tetején élte gondosan becsomagolva és még a portól is védve , még a hátlapját nem vettem le , ha egy kicsit több időm lesz ezt majd megteszem kiváncsiságból .
Viszont a készülék tökéletesen üzemképes állapotú .
(#) kisgeri válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Gratulálok a TV-hez, tényleg szép állapotú! Majd ha eljutsz odáig, belülről is kíváncsi vagyok rá természetesen! Ha már, akkor legyen válaszként tőlem is egy kép a legújabb tévémről. Egy VT Tavasz készülék, 1960-as. Ez mondjuk már restaurált, és szintén szépen működik.

VT_Tavasz.JPG

(#) CIROKL válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

A tavasz sem semmi !
Hétvégén belenézek , és teszek majd föl képet a belsőségről is , de szerintem még por sem lesz benne , mert mint mondottam gondosan becsomagolt állapotban volt 20-30 éve , a készülék 1965 -ös gyártmányú ja és még a papirjai is megvannak , ezt csak érdekességként mondom .
(#) Lázár Péter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Egy picit továbblépve itt már nem csak vevőkészülékek találhatók a Radio Photo Galleries menüpontjaiban. Örülök, hogy sikere van a linkeknek, "ahol rumli van ott élet is" mondja magáról az igazi műhely.
(#) kisgeri válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Szerintem az egy nagy érték, ha valamihez még az eredeti papírjai is megvannak. Nekem öszvissz egy készülékemhez van meg így minden, egy 1959-es Orion AT505-höz (Duna elődje).
(#) Malfox válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Aztat má meg se írtad kitűl kaptad?
(#) kisgeri válasza Malfox hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hű, ebből hogy mászom ki?.... Tőled topikárs! És ha már, akkor az is ide tartozik, hogy a restaurálása is a Te kezed munkáját dícséri!
(#) Malfox válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 2, 2011 / 1

Hát, hogy a viharba ne?

Rakok be képet egy 50-es évekbeli papír magnószalagról, hogy ne csak offoljak.

IMAGE0008.JPG

(#) bmajor válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Én is épp most nézegetem a vaterán a TV-ket, szerintem nemsokára veszek is egyet, kíváncsi vagyok mit tudok összehozni belőle... Nem értek semmihez, úgyhogy nem kizárt hogy összejönne Van esetleg valami hasznos dokud hozzá? A Kádár könyvekben benne van ezeknek a tv-knek a kapcsolása ugye?

Grat a szerzeményhez, szép darab, hasonlóban gondolkozom én is
(#) kisgeri válasza bmajor hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Kádár kötetekben benne vannak, igen.
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 3, 2011 / 1

Üdv mindenkinek. Hogy ne csak mindíg öreg rádiókról legyen szó, van itt egy a 40-es évekből származó amatőr műszer. Érdekes módon egy fényképész müterem felszámolásakor került elő, a néhai fotós a háborúban hiradós tiszt volt, és utána kezdett el a szakmája mellett amatőrködni, Ő csinálhatta a szerkezetet. Még nem mertem bekapcsolni, de néhány funkcióra már rájöttem. Bal oldala egy fesz. átkapcsló, annakidején bizonytalan volt a hálózat értéke, napszakonként változott, gondolom ezt lehetett vele kompenzálni. A bal müszer a hálózati voltmérő, a középső, pedig az átfolyó áramot méri. Talány a jobb oldal funkciója, mivel egy UBL 21 cső is működik ebben a részben, vagy egy egyszerü csővoltmérő, vagy egy hangfrekis végfok, vagy mindkettő. Van továbbá egy részletes táblázat is az előlapon, csak sajnos már olvashatatlan. A hiányzó gomb mögött egy automata biztosíték van, azt lehetett vele visszakapcsolni.
Jelenleg sem helyem, sem ídőm nincs hozzá, ha valakit érdekelne feújításra szivesen továbbadnám, keressen meg privátba.Üdv.
(#) remington hozzászólása Márc 3, 2011 /

Hello Mindenki! Azzal kapcsolatba írok hogy ma vettem egy orion 844 rádiót, De kellene bele sajnos AZ 21 cső. Ha valakinek van eladó, vagy tud ezzel kapcs valamit írjon.

Köszi
(#) oregtamas0202 válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Üdv Remington !
De milyen cső?
Mind?
Öreg T
(#) remington válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ez neki a trafócsöve lett volna, csak eltört mire megérkezett így pont ennek a csőnek a hiányába nehéz volna kipróbálni Még a hangszóró trafóját is leszagatták útközbe, gondolom dobálták, de az úgy fest javítható. AZ 21 a cső
(#) remington válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Látom már könnyen félreérthető az előző HSZ. "AZ 21" a rádiócső fajtája amit keresek bele, a többi cső megvan hozzá
(#) gkari válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ez a cső nem túl gyakori, de 2 diódával helyettesítve(fojtóval sorba kb.200ohm)kipróbálható.
(#) zolika60 válasza remington hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ha jól látom ez egy egyenirányító cső. Bővebben: Link
Végszükség esetén diódával is pótolható. Legalább is mintha ilyesmit olvastam volna régebben. Csak olvasom a topicot, nem igen értek a csöves dolgokhoz. Hoppá más is erre jutott mire beírtam.
(#) remington válasza gkari hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ha nem túl gyakori valószínűleg marad a diódás megoldás, amíg nem találok hozzá.
Következő: »»   145 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem