Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Nagyon sokat számit milyen vastag a papír amit a vasaláshoz használsz minél vékonyabb annál jobb én 9O grammos matt fotópapírt használok ! Nagyon bevált maratás után alig tudom lemosni a tonert . Most vagy 15 éve a haverom akinek nyomdája van pauszpapírt használt a nyomdagép lemezeinek a levilágitására egy xerox n24-es nyomtatóval nyomtatta ki a negatívokat , na az aztán takart a körmöd beleakadt a nyomtatott felületbe olyan vastagon állt rajta a tonert az igaz , hogy alaposan minden le volt ellenőrizve és ha valahol hibát észleltek azt v-mi jől takaró markerrel kijavitották . Azonkiül a nagyobb felületeket ahol már a marker nem volt elég használtak egy sprayt amitől a toner szépen "megdagatt" így minden apró kis repedés meg egyéb hiba eltünt . A spray neve DENSITY TONER . Üdv !
Sziasztok! Segítsetek, a guta megüt!
![]() Van két ősöreg nyomtató a családban, és most egyiket sem tudjuk használni, mert a vadi új tonerkazetták szürkén nyomtatnak. Az egyik egy Canon LBP4 Lite, amelyikbe HP Laserjet IIIP-be való cartridge való (75A). A nyomtató alig volt használva, és még az eredeti kazetta volt benne, mely egyszer csak elkezdett szürkén nyomtatni. De nem estem kétségbe, mert valakitől kaptam, ajándékba két eredeti HP 75A kazettát. Mind a kettő úgy csinál, mintha kopott lenne benne a lehúzókés, vagy mi a fene. Na de eredeti gyári kazettékban?! Gondoltam, akkor ott a másik nyomtatónk, egy HP 4L, amelyikben éppen kiürült a kazetta (74A), de ehhez meg volt egy utángyártott a szekrényben még tartalékban. Beraktam, hát lássatok csodát, ez is ugyanazt csinálja! Lehetséges, hogy ezekben a blade csak úgy magától elérik? Vagy az OPC hengerek nem bírják? Megjegyzem az utángyártott 74A-s kazit bontatlanul vettem, de a dobozon ott díszeleg, hogy "Use before 1998 máj. 16." A HP 74A-s (A Canonba való) kazettákon nincs ilyen felirat. Én eddig úgy tudtam, hogy ezek nem mennek tönkre álltukban, vagy tévedek? Ha igen, hol újítanak fel ilyet a legolcsóbban? Hangsúlyozom, hogy teli, és gyári kazettákról, nem felújítottakról van szó. Vagy vigyem be a HP-nak, hogy kenjék a hajukra?
Szervusz !
Azt hiszem nem hiába írták rá a dobozra , hogy "use before " mert semmi sem tart míg a világ . Amúgy a törlőlamella a kazettában kipurcan még ha nincs is használva mert nekifeszülve a fényhengernek egy idő után elgörbül és utána már nem töröl rendesen ! De azért egy képet feltehetsz , hogy lássuk mit értesz az "elszürkülés" alatt. Üdv !
Köszi, beüzemelem őket újra, és jelentkezem. Csak mert a hibás nyomatokat már eltüntette a feleségem a kazán gyomrában.
![]()
Sziasztok!
Óriási segítséget szeretnék kérni! Van egy Xerox Workcentre Pro 412-es multifunkciós lézer (nyomtató, fénymásoló,szkenner,fax) készülékem, ami nagyon halványan (szürkearánylatosan) másol. Arra lennék kíváncsi, hogy miket kellene megtisztítanom ahhoz, hogy erős fekete legyen a másolata. Azt észre fettem, hogy ha fekete lapot másolok, akkor csíkos lesz, itt-ott erősebb a fekete. Kérlek segítsetek!! ![]() Előre is köszi, ÜDV:Ricsusz
Szia!
Új toner van benne, új dob.. Szerintem tisztítani kellene, de azt se tudom mit kell ilyenkor. ![]()
Szia
Nem vagyok 100% de 95%-ban igen.A sokszogu tukor motor a lezeragyuban van.Az oldja meg h a feny lejusson az egyik feletol a lapnak a masikig. Ezzel volt gond. Jo h meg sikerult oldanod ![]() Udv, Zsolt
Szervusz !
Nyomtatáskor és másoláskor a képminőség mennyire tér el egymástól ? Üdv !
Szia!
KÖszi, csak ha részletesebben le tudnád írni.. Annyira nem értek a nyomtatókhoz. Képet mellékelek, az egyik oldalát kitakartam, a másikat felnyitott tetővel másoltam. Ezen kellene tisztítani, hogy fekete legyen és ne csíkos. Tudnál segíteni?
Szia!
Eléggé eltér, gyakorlatilag csakis szürkén nyomtat, de a lap szélén mindig erős fekete a másolat. Üdv:Ricsusz
Szervusz!
A probléma a festékkazettánál van , ki kell szerelni a developer hengert majd utána a doktor blade-re rárakodott toner alapos letakaritásával a probléma megszüntethető . Ilyen probléma gyakori a gyenge minőségű utángyártott toner használatakor ! Sok sikert ! Üdv !
Amúgy a fényhengereden van egy kis "seb" nem fog begyógyulni . Jó , hogy feltetted a képet azért kérdeztem , hogy van-e különbség a nyomtatás és a másolat között mert a jelenség más a koszos olvasó optika esetében és egészen más a poros lézeroptika esetében . Ezenkivűl lehet még developer egység és fényhenger hiba plusz még a kemence is hagyhat nyomokat !
Sok türelmet és egy erős porszívót kivánok ! Üdv !
Szia!
Tehát kiszedem a dobot és a tonert utána mit kellene tisztítani? Hol van a gépben a doktor blande?? Pontosan írd le légyszives annyira nem vagyok jártas ebben Köszi, üdv:Ricsusz ![]() ![]()
A tonerkazettában van a dv roller (egy fekete henger ami hordja fel a tonert a fényhengerre) ez mögött van a dr blade (egy fémlemez ami a felhordott toner mennyiséget egyengeti a dv rolleren . Vigyázz mert könnyen sérül. Üdv!
SZIA!
Magában a tonerben? Tehát nem rajta, vagyis nem kívül? Kompletten szedjem szét a porig? És a bledet csak tisztítsam meg? Előre os köszi üdv:Ricsusz
A tonerkazettában van egy gumihenger azt kell kiszerelni az mögött van a dr blade.
Szia Tranzisztor!
Köszönöm a kimerítő magyarázatot! Na, ilyen nyomtató kellene nekem is, ami ennyire jól fed. A Star Laserprinteremet szétkaptam és kipucoltam. De a hiba megmaradt. Annyit nem ér a nyomtató, hogy sokat költsek rá. Megpróbálom feltuningolni a HP5-öt. Szerzek bele egy másik tonert, hátha azzal jobb eredményt érek el. De az egyik barátom volt egy nyomdai előkészítő cégnél, és azt mondták neki, hogy nem lehet lézernyomtatással megoldani a levílágításhoz hasonlító fedettséget. Úgy találtam, hogy a legújabb filmeket már vegyszer nélkül csinálják, valamilyen speciális fóliára.
Üdv!
Szétszedtem a tonert, a gumi henger mögött van egy fémcsík,az is beleragasztva, a henger alatt viszont semmi. A toner tele van porral. Megpróbáltam egy másik festékkel is, azzal is csak szürkén másol, de itt közép tájban fekete.(a másiknál oldalt volt fekete) Mi lehet a baj?? Nem tudom mit csináljak. Segíts kérlek ![]()
Szervusz!
Az a fémcsík a dr blade ! A széle ami éri a gumihengert milyen állapotban van? A széle meg van-e derékszögben hajlitva ? A gumihenger felülete ép-e ? A dr blade szélén van-e lerakodás ? Piszkáld meg a körmöddel mert szabad szemmel nem nagyon látszik de a leghatásosabb ha lemosod nitró oldószerrel ! Üdv!
Szia!
Arra a részére gondolsz ami a gumihenger alá megy? Úgy láttam, hogy semmi baja sincs, és egyenes. A henger felülete ép,a blade teljesen egyenes. Úgy láttam hogy nincs rajta lerakódás, de holnap ismét szétszedem és csinálok majd képet. Köszi, üdv:Richárd
Szervusz !
Igaz manapság már nem dolgoznak olyan módszerrel mint ahogy leírtam , akkor még nem dúskáltak a nyomdák digitális levilágitó masinákban . Viszont ezzekkel készült filmek tökéletesen a fednek , de nem várhatom el a havertól , hogy mindenféle nyomtatott áramkörrel zavarjam tudnillik a gépben a fólia egy méternél szélesebb , na most egy tenyérnyi áramkörért nagy a pazarlás . Vettem nemrég egy sprayt Pausklar21 azt szeretném kipróbálni egy fényérzékeny lemezen . Neked sok sikert kivánok a hp 5-höz , lézeroptikát ne felejtsd el alaposan kitakaritani ! Üdv !
A fémlemez szabad ÉLE érinti hosszában a gumihengert, oda rakodik le a toner nagyon vékonyan szabad szemmel csak erős fénynél bizonyos megvilágitási szögben látható. Azt a lerakodást kell lepucolni !
Üdv!
Persze hogy lehet! Igaz attól függ milyen nyomtatód/tonered van! Én ML1640 és ML2010 nyomtató tonerjét már töltöttem!
Lehet, de több mindentől függ.
A tonerban vannak olyan alkatrészek, amik elhasználódnak, van hogy a tonerban még van festék, de valami más baja van. Valamint elvielg az se mindegy, hogy milyen port töltesz bele, pár féle abból is van szerintem. Egy próbát mindenképp megér, a legegyszerűbb, bár nem túl elegáns módja, ha kifúrod a tonert, és a lyukon töltöd be a festéket.
A fúrással csak óvatosan mert ha belepotyog a műanyag forgács az nem a legjobb!! Én pákával égetem ki ha töltök azt leragasztom ha feltöltöttem
![]()
Sziasztok!
Samsung ML-2580N-hez van valami okoság chip resetre? |
Bejelentkezés
Hirdetés |