Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Természetesen mindkettő az. De nem szoktak 2 szűrőt alkalmazni. (Ebben 2 van.)
![]()
Igen, bármekkora lehet a két érték között. Amit épp. találsz otthon.
Így van,a vendéglőbe azt kapsz amit kérsz, és a pincér is tudja, de ez a kezdő topic, itt az egyszerűbb, jobb megoldás felé kellene terelni a fiatalokat, nem a sülthal felé.
Értem. Köszi a segítséget!
Az az áram max 300mA volt, és a BC337 tranyó tüzes volt tőle.
Tettél neki előtét ellenállást? Esetleg stabbal lehetne előcsökkenteni a feszt, így nem fűtene akkorát a kis tranyó, van pár megoldása ennek a dolognak. 12v ról járatod, 300mA-en a stabon kb 3w disszipálódna, egy megfelelő értékű 5w-os ellenállás is jó lehetne, vagy ha zavar a "fűtés" akkor igaza van szucsip-nek, kapcsoló üzem kell.
Szia!
Ha tudsz nekem jobb ötletet adni, akkor légyszi tedd meg! ![]() ![]() üdv:john
Sziasztok!
Bevallom sose vágtam a tekercsek méretezését meg hoy mi meg hogy, és hogy milyen szép az élet most megkapom. Segitsetek!!! Van egy alaplapom abban az egyik vasmagos tekercs/trafó leégett/átégett. A kapcs rajzon az egyetlen értelmes infó: 1:2:2 Mellékeltem egy darabot a kapcs rajzból, az L59-esről lenne szó! A másik: AO4900 IC. Ez elvileg két fet meg két schotky dióda egy tokban. Valami jó ötlet kéne hogy hogy lehetne kiváltani diszkrét alkatrészekből, mert megrendelni... ráadásul ilyen kis mennyiséget... KÖSZI! ![]()
Rosszul értelmezed, nem 1:2:2 hanem 1:2,2 azaz 1 aránylik a 2,2-höz, például 5 menet és 11 menet vagy 10 és 22 menet.
uh. hát igy rázoomolva igazad van.
Na de ezzel valahogy nem érzem hogy előrébb lennék. Ezzel nem adnak a lomexban tekercset sztem ![]() ![]()
Vannak olyan, fejre helyezheto szemuvegek, amikben van fejpozicio erzekelo. A legtobben ezt vagy nem hasznaljak vagy kiszerelik, szerintem potom penzert hozzajuthatsz. Az RCforum.hu oldalon a FPV repules topicba nezz be vagy ott kerdezz.
Sziasztok!
Valaki leírná nekem a PIC16F690 Mikrokontroller műszaki paramétereit (magyarul)? Előre is köszönöm szépen. Üdv.: Peti
Szerintem tul nagy falat lenne. Mire vagy kivancsi?
Vannak netes forditok, a mA meg a us meg szerintem ismert szamodra is es kulfoldiul is ugyanugy mondjak.
Sziasztok!
Készítettem egy erősítő tápjához nyákrajzot, arra lennék kíváncsi, hogy ez így megfelelő-e? Ránézésre nincsen-e benne valami hiba, ami esetleg zúgást eredményezne?
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogyha egy megadott értéknél több Wattos ellenállást veszek az nem baj ugye?
Üdv!
Nem, az nem baj.
AC megy a földre?
Elko-kat rövidebben, a hozzávaló 100 nF-dal úgy, mint egy létra fokait. . ---+---+--- . = = . ---+---+---
Adjon Isten Nagyurak!
Tudja valaki hogy milyen paraméterekkel bír egy EMG TR 4655 2A szkóp? gugli most annyira nem volt a barátom,csak képeket találtam róla meg a kapcsolását eletrotanyán,az adatlapját sehol.Aki tud róla adatlapot,kérem küldje el! ELőre is köszönöm! ![]() ![]()
És mi kell a kapcsolóüzemű táphoz? Esetleg valami rajz?
Szia!
Mire vagy kíváncsi? Két időalapos, kétsugaras, 50 MHz-es sávszélességű.
Értem mire gondolsz. De ez a program csak így érzékel. És ezt a programot támogatja majdnem minden. Szóval vagy LED-ezek vagy fordítottan ledezek fényvisszaverővel.
Nagyjából már tudom mit csinálok, csak azért még kérdezeke valamit, ami miatt tuti kinevettek. ![]() Az ellenállásnak mindegy az áram iránya? Tehát mindegy hogyan építem be? ![]() Szerk:NA ahogy leírtam már tudtam hogy kár volt megkérdezni. Persze hogy mindegy. De égő.. :bummafejbe:
Üdv!
Kb ilyesmire gondoltam,apa úgy emlékezett hogy 10 Mhz-ig mér,és hogy nem egy "nagy eresztés",kezdőnek jó,de nem egy nagy gép....Kb mennyit érhet?Milyen minőségű?
Kezdőknek és haladóknak is való ez a műszer. Nagy tudású szerkezet.
<--- Valaki tudna nekem akkor ebben segíteni???
![]()
Sajnos ez a formátum nem megy nálam. Így segíteni sem tudok. De ezt mintha már írtam volna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |