Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   107 / 211
(#) watt válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Az a gond a sok helyről való beszerzéssel, hogy drága a posta(az utiköltség még drágább). Egy postaköltség még belefér, ezért kell úgy alkatrészlistát készíteni, hogy ez teljesüljön.
(#) pipi válasza watt hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Sajnos, igen a vidékiek hátrányban vannak, nálam nem volt szempont, lomex/hq meg útbaesik időnként
(#) BlackForce válasza trudnai hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Nekem tetszik a dip megoldású Pic.
Szerintem is a többi alkatrész nem olyan kritikus ha cserére szorul mint maga a PIc.Igy könnyedén kiszedhető,cserélhető.Szerintem tök jó
(#) pipi válasza BlackForce hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

a nyákot is könnyebb a dip-hez 2 oldalasan rajzolni
(#) potyo válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Pickit2-höz szerintem eléggé felesleges a kétoldalas nyák...
(#) pipi válasza potyo hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Soha nem szerettem az egyoldalas nyákot, főleg kisérletezéshez, napi használathoz, olyan könnyen felválhat a fólia, kell az a lyukgalván bele, hogy megálljon az alkatrész, a csatlakozó, ha fúj a szél
A múltkori táp panelemre rá is kérdeztek hogy miért 2 oldalasra kérem, ha vezetékfólia csak egyik oldalon van, hát ezért. Persze tudom majd 2* annyiba kerül
(#) sucuka hozzászólása Márc 11, 2011 /

Sziasztok!

Felajánlom bármely lelkes kezdő hobbista számára egy általam épített watt-féle WPB_RS_v2_COM portos alap égető áramkört. Arra a célra, hogy egy PICkit2 klón PIC-jét felprogramozzuk vele, szerintem megfelel. Én az ICD2-met "indítottam" el vele még tavaly, de már nincs rá szükségem.

A hozzá való égető program watt kolléga oldaláról letölthető.

Pénzt NEM kérek érte, csak a küldésért, (tehát nem apróhirdetésnek szánom, azért írtam ide)!

Ha valakinek kell, írjatok privátot.
(#) patexati válasza sucuka hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Biztos lesz rá jelentkező Nem árt ha van az embernek tartalék égető.. Nekem is megvan még az LPT égetőm
(#) sucuka válasza sucuka hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Annyit még hozzátennék, hogy adom hozzá a rajzát (általam Eagle-ben rajzolt), meg egy DB9-ICSP átalakító vezetéket, és igény szerint egy olyan kábelt, ami USB-ről tud neki +5 V-ot adni.
(#) Hp41C válasza sucuka hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szia!

Nem árt, ha van tartalék programozó a PICKit3 (PICKit2, stb.) programozó mellé. Sok példány vált működésképtelenné (bricked), használat, firmware frissítés közben. Sokak felélesztése másik programozóval történő újraprogramozással volt lehetséges... Az egyszer programozható típusok nem is programozhatók a PICKitekkel.
(#) Hp41C hozzászólása Márc 18, 2011 /

Sziasztok!

Új eszközleíró állomány: Device File 1.62.9

A következő típusokkal bővült a kezelhető kontrollerek halmaza:
PIC12F752,
PIC16F1516, 1517, 1518, 1519
PIC16F1526, 1527
PIC16F1782, 1783
PIC16F1825, 1829
PIC12F1840
PIC16F1847
PIC16LF1902, 1903, 1904, 1906, 1907
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A 16C83, 16C84, 16F83, 16F84 hozzáadása utáni módosított állomány...
(#) bakaruha hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok építettem magamnak egy pickit 2 klónt furat szerelt kivitelben tudna nekem valaki küldeni egy felprogramozott pic-et küldeni hozzá természetesen kifizetem az árát ja és még annyi hogy nem kaptam hozzá tekercset sem arra is szükségem lenne előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) pipi válasza bakaruha hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia!
Kispesten be tudom sütni, ha hozol, vagy elküldöd postán. Tekercs van a Lomexben
(#) ipijani hozzászólása Márc 22, 2011 /

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel zavarnálak benneteket, hogy a beégetendő kódot milyen programmal készítitek, ill. állítjátok elő a hex fájlt?
Üdv:
ipijani
(#) watt válasza ipijani hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

MPLAB...microchip... Olvass el néhány PIC-es topicot!
(#) mutyur hozzászólása Ápr 6, 2011 /

Sziasztok! LEhet nem ide tartozik, de összeütöttem egy pickit2 klónt, ami egyoldalas nyákra készült. A gondom a 18f2550 beégetése. Nem tudna valaki ajánlani egy primitív skiccet amivel felprogramoznám? Ha más nem egy felprogramozott ic-t vennék bele, ha valaki kisegítene. Sajnos végigküzdöttem már az egész palettát, van itt jdm, Pony, propic2, picall meg mindenféle égető elkészítve, egyik sz***rabb, mint a másik. Van p1-p2-p3-p4 meg mindenféle gép, de megelégeltem, hogy mikor melyik égető melyik gépről megy, vagy nem megy. Ezért döntöttem a pickit2 melett, de sajna az ominózus pic még nincs benne, mert nem tudom mivel beletaknyolni a szoftvert. Ha valaki segítene akár egy bolondbiztos rajzal, akár egy felprogramozott pic-el, nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
(#) patexati válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia! Nézz szét watt fórumtárs oldalán ott van pár egyszerűbb égető is.. Ha nem akarsz vele szórakozni én felprogramozom neked ha elküldöd
(#) mutyur válasza patexati hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Köszi a választ, de az a két diódás "mini" vagy mi, nem támogatja a 18f-eket a watt oldalán. Van egy korrekt propic2 égetőm elkészítve amit se a watt szoftvere, se más nem támogat, csupán az icprog, amiben meg nincs 2550-es lehetőség. Írtam Fery-nek hogy küldjön már egy felprogramozott pic-et, mert nem boldogulok ezzel a sok szemét égetővel ami soros és párhuzamos portokról mennek. Van itt Pónitól kezdve a jdm-ig mindenféle....Legalább 10 féle van itt elkészítve és van 4 féle gép a 286-tól kezdve a pentium 4-ig, de valami egységes dologra törekednék. Köszi a segítséget!
Üdv
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Mindegyik áramkörrel tudok 18F-eket is programozni, a mini pont arra lett kitalálva, hogy egy 18F2550-et felprogramozzon valaki a PK2-höz.
A WPB programomat rá lehet állítani a propic2re is, ha az egy LPT-s programozó. Legfeljebb arra kell figyelni, ha két Vpp vezérlése van, hogy melyikre állítjuk a Vpp vezérlő kimenetet.
A felsorolt égetőiddel és gépeiddel meg kell tudnod oldani a programozást szerintem, kivéve a JDM és a Poni, mert az is JDM azaz veszélyes a PIC-re és az idegeidre...
(#) mutyur válasza watt hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Köszi szépen a segítséget! A ponyval sajnos purcantottam már ki pic-et. Megépitettem a mini programozódat, a szoftver nagyon szupernek tünik. Ha a 18f-et választom ki, nem lehet a minit kipiipálni mert eltünik az opció... Hülye is vagyok a pic programozáshoz, de erőltetném azért. Talán rossz verziót próbálok? A propic2 ami tulajdonképpen "oshon" vagy "tait" (Szinte mind ugyanaz a rajz) nem eszmél fel sajnos csak a icprognál....
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

A 18F-ek nem igénylik a külön támogatást, ezért nincs pipa.
Ügyelj a kábelek hosszára és arra, hogy mielőtt PIC-et kötsz a vonalakra csekkold le, hogy minden működik-e! Az oldalamon van egy teljes cikk erről, ha nem olvastad még, akkor azt érdemes lenne megtenni!
(#) mutyur válasza watt hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Köszi a segítséget! Nagyszerű a leírásod és a program is szuper! A hiányosságaimat sikerült pótolnom az oldaladról és végre sikeres lett az égetés a paralell programozóval is. Mostmár fel is merült bennem, hogy kell nekem egyáltalán pickit? A szoftver szuper és egyedülálló a palettán, mivel újabb tokozásokhoz, már nem fejlesztenek szoftot, egyszerű régebbi égetőkhöz. Köszönöm mégegyszer! Üdv
(#) mutyur válasza watt hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Még annyi kérdésem lenne, hogy a kezdeti sikereken felbuzdulván megírtam az 1,29-es softal egy 16f690-et, az LCM3 tartalmával ami itt a HE cikkekben található. A fájl beolvasásakor egy üzenetet dob, hogy "nem IntelHex formátumú" Ez mit jelent? Ill. mivel lehet átalakitani intelhex formátumúra? Köszi a választ. Üdv
(#) cNobody válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

A hex végén van egy-két sor komment, nyilván pontosvesszővel az elején. (A többi sor kettősponttal kezdődik)
Ki kell törölni a kommentet, és máris Intel hex formátumú lesz.
(#) watt válasza mutyur hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

A WPB fejlesztése topicban Bővebben: Link találsz újabb verziót, még az oldalamra nem került ki időhiány miatt. Igaz ez sem fogadja el a megjegyzéses hex-eket, de igyekszem ezt is megoldani. Az igazi intelhex-ben nincsenek megjegyzések, ez valami új ötlet megint, hogy örüljenek a fejlesztők!
(#) mutyur válasza cNobody hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

16f690 volt irva a végére pontosvesszővel, azt kitöröltem de a helyzet ugyanaz.. Azért köszi a tippet
(#) mazso1988 hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Sziasztok
Érdeklődnék hogy szerintetek érdemes építeni egy Pickit3 programozót vagy maradjak inkább a Pickit2-nél?
Üdv
(#) zenetom válasza mazso1988 hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Hali!
Maradj a PICkit2-nél! :yes:
(#) mazso1988 válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Rendben
Következő: »»   107 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem