Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Az a gond a sok helyről való beszerzéssel, hogy drága a posta(az utiköltség még drágább). Egy postaköltség még belefér, ezért kell úgy alkatrészlistát készíteni, hogy ez teljesüljön.
Sajnos, igen a vidékiek hátrányban vannak, nálam nem volt szempont, lomex/hq meg útbaesik időnként
Nekem tetszik a dip megoldású Pic.
Szerintem is a többi alkatrész nem olyan kritikus ha cserére szorul mint maga a PIc.Igy könnyedén kiszedhető,cserélhető.Szerintem tök jó
a nyákot is könnyebb a dip-hez 2 oldalasan rajzolni
Pickit2-höz szerintem eléggé felesleges a kétoldalas nyák...
Soha nem szerettem az egyoldalas nyákot, főleg kisérletezéshez, napi használathoz, olyan könnyen felválhat a fólia, kell az a lyukgalván bele, hogy megálljon az alkatrész, a csatlakozó, ha fúj a szél
A múltkori táp panelemre rá is kérdeztek hogy miért 2 oldalasra kérem, ha vezetékfólia csak egyik oldalon van, hát ezért. Persze tudom majd 2* annyiba kerül
Sziasztok!
Felajánlom bármely lelkes kezdő hobbista számára egy általam épített watt-féle WPB_RS_v2_COM portos alap égető áramkört. Arra a célra, hogy egy PICkit2 klón PIC-jét felprogramozzuk vele, szerintem megfelel. Én az ICD2-met "indítottam" el vele még tavaly, de már nincs rá szükségem. A hozzá való égető program watt kolléga oldaláról letölthető. Pénzt NEM kérek érte, csak a küldésért, (tehát nem apróhirdetésnek szánom, azért írtam ide)! Ha valakinek kell, írjatok privátot.
Biztos lesz rá jelentkező Nem árt ha van az embernek tartalék égető.. Nekem is megvan még az LPT égetőm
Annyit még hozzátennék, hogy adom hozzá a rajzát (általam Eagle-ben rajzolt), meg egy DB9-ICSP átalakító vezetéket, és igény szerint egy olyan kábelt, ami USB-ről tud neki +5 V-ot adni.
Szia!
Nem árt, ha van tartalék programozó a PICKit3 (PICKit2, stb.) programozó mellé. Sok példány vált működésképtelenné (bricked), használat, firmware frissítés közben. Sokak felélesztése másik programozóval történő újraprogramozással volt lehetséges... Az egyszer programozható típusok nem is programozhatók a PICKitekkel.
Sziasztok!
Új eszközleíró állomány: Device File 1.62.9 A következő típusokkal bővült a kezelhető kontrollerek halmaza: PIC12F752, PIC16F1516, 1517, 1518, 1519 PIC16F1526, 1527 PIC16F1782, 1783 PIC16F1825, 1829 PIC12F1840 PIC16F1847 PIC16LF1902, 1903, 1904, 1906, 1907
A 16C83, 16C84, 16F83, 16F84 hozzáadása utáni módosított állomány...
Sziasztok építettem magamnak egy pickit 2 klónt furat szerelt kivitelben tudna nekem valaki küldeni egy felprogramozott pic-et küldeni hozzá természetesen kifizetem az árát ja és még annyi hogy nem kaptam hozzá tekercset sem arra is szükségem lenne előre is köszönöm a segítségeteket!
Szia!
Kispesten be tudom sütni, ha hozol, vagy elküldöd postán. Tekercs van a Lomexben
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel zavarnálak benneteket, hogy a beégetendő kódot milyen programmal készítitek, ill. állítjátok elő a hex fájlt? Üdv: ipijani
MPLAB...microchip... Olvass el néhány PIC-es topicot!
Sziasztok! LEhet nem ide tartozik, de összeütöttem egy pickit2 klónt, ami egyoldalas nyákra készült. A gondom a 18f2550 beégetése. Nem tudna valaki ajánlani egy primitív skiccet amivel felprogramoznám? Ha más nem egy felprogramozott ic-t vennék bele, ha valaki kisegítene. Sajnos végigküzdöttem már az egész palettát, van itt jdm, Pony, propic2, picall meg mindenféle égető elkészítve, egyik sz***rabb, mint a másik. Van p1-p2-p3-p4 meg mindenféle gép, de megelégeltem, hogy mikor melyik égető melyik gépről megy, vagy nem megy. Ezért döntöttem a pickit2 melett, de sajna az ominózus pic még nincs benne, mert nem tudom mivel beletaknyolni a szoftvert. Ha valaki segítene akár egy bolondbiztos rajzal, akár egy felprogramozott pic-el, nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Szia! Nézz szét watt fórumtárs oldalán ott van pár egyszerűbb égető is.. Ha nem akarsz vele szórakozni én felprogramozom neked ha elküldöd
Köszi a választ, de az a két diódás "mini" vagy mi, nem támogatja a 18f-eket a watt oldalán. Van egy korrekt propic2 égetőm elkészítve amit se a watt szoftvere, se más nem támogat, csupán az icprog, amiben meg nincs 2550-es lehetőség. Írtam Fery-nek hogy küldjön már egy felprogramozott pic-et, mert nem boldogulok ezzel a sok szemét égetővel ami soros és párhuzamos portokról mennek. Van itt Pónitól kezdve a jdm-ig mindenféle....Legalább 10 féle van itt elkészítve és van 4 féle gép a 286-tól kezdve a pentium 4-ig, de valami egységes dologra törekednék. Köszi a segítséget!
Üdv
Mindegyik áramkörrel tudok 18F-eket is programozni, a mini pont arra lett kitalálva, hogy egy 18F2550-et felprogramozzon valaki a PK2-höz.
A WPB programomat rá lehet állítani a propic2re is, ha az egy LPT-s programozó. Legfeljebb arra kell figyelni, ha két Vpp vezérlése van, hogy melyikre állítjuk a Vpp vezérlő kimenetet. A felsorolt égetőiddel és gépeiddel meg kell tudnod oldani a programozást szerintem, kivéve a JDM és a Poni, mert az is JDM azaz veszélyes a PIC-re és az idegeidre...
Köszi szépen a segítséget! A ponyval sajnos purcantottam már ki pic-et. Megépitettem a mini programozódat, a szoftver nagyon szupernek tünik. Ha a 18f-et választom ki, nem lehet a minit kipiipálni mert eltünik az opció... Hülye is vagyok a pic programozáshoz, de erőltetném azért. Talán rossz verziót próbálok? A propic2 ami tulajdonképpen "oshon" vagy "tait" (Szinte mind ugyanaz a rajz) nem eszmél fel sajnos csak a icprognál....
A 18F-ek nem igénylik a külön támogatást, ezért nincs pipa.
Ügyelj a kábelek hosszára és arra, hogy mielőtt PIC-et kötsz a vonalakra csekkold le, hogy minden működik-e! Az oldalamon van egy teljes cikk erről, ha nem olvastad még, akkor azt érdemes lenne megtenni!
Köszi a segítséget! Nagyszerű a leírásod és a program is szuper! A hiányosságaimat sikerült pótolnom az oldaladról és végre sikeres lett az égetés a paralell programozóval is. Mostmár fel is merült bennem, hogy kell nekem egyáltalán pickit? A szoftver szuper és egyedülálló a palettán, mivel újabb tokozásokhoz, már nem fejlesztenek szoftot, egyszerű régebbi égetőkhöz. Köszönöm mégegyszer! Üdv
Még annyi kérdésem lenne, hogy a kezdeti sikereken felbuzdulván megírtam az 1,29-es softal egy 16f690-et, az LCM3 tartalmával ami itt a HE cikkekben található. A fájl beolvasásakor egy üzenetet dob, hogy "nem IntelHex formátumú" Ez mit jelent? Ill. mivel lehet átalakitani intelhex formátumúra? Köszi a választ. Üdv
A hex végén van egy-két sor komment, nyilván pontosvesszővel az elején. (A többi sor kettősponttal kezdődik)
Ki kell törölni a kommentet, és máris Intel hex formátumú lesz.
A WPB fejlesztése topicban Bővebben: Link találsz újabb verziót, még az oldalamra nem került ki időhiány miatt. Igaz ez sem fogadja el a megjegyzéses hex-eket, de igyekszem ezt is megoldani. Az igazi intelhex-ben nincsenek megjegyzések, ez valami új ötlet megint, hogy örüljenek a fejlesztők!
16f690 volt irva a végére pontosvesszővel, azt kitöröltem de a helyzet ugyanaz.. Azért köszi a tippet
Sziasztok
Érdeklődnék hogy szerintetek érdemes építeni egy Pickit3 programozót vagy maradjak inkább a Pickit2-nél? Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |