Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SAL autós erősítő hiba
 
Témaindító: Marty McFly, idő: Okt 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 16
(#) frigi válasza (») Márc 25, 2011 /
 
Ok, Mester.
(#) Inhouse válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Milyen vastag az a piros kábel?
Ha az is forrósodik, akkor vagy nagyon vékony, vagy van egy nagy zárlatod! Mérd már meg az erősítő csokiján, hogy meg van-e a 12V!

Üdv Inhouse
(#) Inhouse válasza frigi hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
A "terble"-t én sem ismerem, van egy másik elterjedtebb, a treble.

Üdv Inhouse
(#) johnny25 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
szia

piros kábel 2es földelés szintúgy.vastagabb kellene?
(#) frigi válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 26, 2011 / 1
 
2-es? Az édes kevés!! 5-ös (fél centi) átmérőjű kell! Akkura bizti!
(#) Inhouse válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
2 mi? Gondolom nem cm2...

Üdv Inhouse
(#) johnny25 válasza frigi hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
kábelek lecserélve fél cm-re de nem ezzel volt a baj.erősítő a bűnös tekercselés alatt panel alja meg van égve.javitható még vagy kuka?
(#) johnny25 válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
mellékelek hozzá egy képet is .

IMG_2393.JPG
    
(#) frigi válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /
 
Hello. Persze hogy javítható
(#) Inhouse válasza johnny25 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /
 
Idézet:
„kábelek lecserélve fél cm-re de nem ezzel volt a baj”


De. Ezzel is baj volt.
Ott valami durva zárlat volt (mint feltételeztem pár hsz-el ezelőtt), valószínű a 12V-os részben. A biztosíték patkolva van? Eddig emiatt a zárlat miatt melegedett a vezeték, jó, hogy nem gyulladt ki semmi... Most a vastagabb vezeték miatt engedett valami vékonyabb, a fóliasáv. Ott valami 100-as szeg jellegű dolog van a biztosíték helyén...

Üdv Inhouse
(#) johnny25 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 29, 2011 /
 
Nincs sehol a kocsiban "százas szeg".Mindenhol rendes késes biztosítékok vannak.Erősítőbe is rendes 40A biztosíték van sőt a kondenzátorba is 40A van.
(#) johnny25 válasza frigi hozzászólására (») Márc 29, 2011 /
 
Mennyibe van egy ilyen javítás?
(#) handris hozzászólása Ápr 5, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Egy nagyon egyszerű kérdést szeretnék feltenni egy SAF2070 erősítővel kapcsolatban. Sajnos nem találtam sehol semmi adatot arra vonatkozóan, hogy mekkora ennek az erősítőnek a nyugalmi áram felvétele, ha nincs semmi a be és a kimenetén. Nekem most 390mA 12V esetén, amit kicsit magasnak ítélek. Tudnátok nekem segíteni abban hogy Nálatok egy jól működő készülék esetén mennyi az áramfelvétel? Válaszotokat előre is köszönöm, Üdv handris
(#) Inhouse válasza handris hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Üzemel az erősítő, csak nincs rajta jel, vagy csak megkapja a +12V-ot és a testet, de a remote-on semmit?
Ha üzemel, szerintem nem sok, de majd megmondják a többiek...

Üdv Inhouse
(#) handris válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Szia Inhouse!

Az erősítő látszólag "helyesen" üzemel, tehát ha megkapja a +12V-ot (a remote szálon is) (hogy bekapcsoljon), akkor minden normális, tehát led pirosan kigyullad, ember vár, majd zöld utat kap ! A következőkért kérdeztem. Adott egy astra f gépjármű. Akkutól behúzva egy 10mm2 -es + vezeték hátra a csomagtartóba, ő rámegy egy m.n.c 1 Farados kondenzátorra, majd jön a saf 2070, a testet pedig a hátsó ülés alól a kasztniról kapja. (Plusz a Pozitív ágba egy 40Aes Bizti csak a miheztartás véget) Kb. 3éve kifogástalanul működött.... De! Nem egyszer fordult elő, hogy ha leállítottam a járó motort, akkor a kondi feszmérőjén elkezdett brutálisan lecsökkenni a feszültség... kondi szerint 0! erősítő nem kapcsol be, nem tudtam rámérni sajnos de annyit tudok, hogy random szerűen csinálta. Hozzáteszem volt hogy pár óra alatt le is szívta az akkut. Először arra gondoltam hogy lehet hogy test problémám van, átnéztem a kábelezést, minden ok. Most kiszedtem asztalra tettem a kondit+ erősítőt+mélyládát (az erősítő hídba volt használva csak mélynyomó volt hajtva vele. És a Biztosíték is teljesen jó.) Hozzáteszem járó motornál sem kapcsolt be mindig az erősítő! Szóval megnéztem üres ki és bemenetnél, nekem 390mA a nyugalmi áram pontosan 12V esetén. ha feltekertem 14V ig akkor ilyen 450-480mA .... na most ez nekem nagyon gyanús. majdnem fél Ampert csak nem vesz fel!!! De sajnos nem találtam sehol semmi infót a barátomnál a gugliba sem! Ezért fordultam a Tisztelt Fórumozókhoz, hogy segítséget kérjek! Amit előre is köszönök!Én még arra gyanakszom, hogy lehet egy félvezető valahol átszakadt, de nem teljesen. és így hol megy hol nem megy. Valakinek esetleg ötlet? Azt megköszönném! Üdv handris
(#) Inhouse válasza handris hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /
 
Ha a remote-on is megkapja a +12V-ot, akkor hiába üres a be és kimenet, dolgozik a transzverter, annak kell kaja, szerintem a 390mA jó így. Ha nem kap a remote-on és úgy 390mA, az sok, mivel álló helyben le fogja szívni az akkut, valami átvezet...

Üdv Inhouse
(#) blade0129 hozzászólása Ápr 18, 2011 /
 
üdv
kis segítségre lenne szükségem egy saf 2070 típusú és 2004.05.14 gyártású erősítő R271, R171 mivolta érdekelne mi is lehetett, a panelon sima átkötés van rajzolva de valami ellenállás lehetett. köszi a segítséget
(#) handris válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Szia Inhouse

Köszi a segítséget és a magyarázatot, igazad van a transzverter miatt lehet ekkora üres járási áram. Viszont ha leveszem a +12V ot a remote szálról, akkor tulajdon képen 0 mA folyik, úgyhogy szerintem az erősítőnek semmi baja (Hála). Most vissza raktam a helyére, kábelezést megnéztem, majdnem mindegyik csatit átforrasztottam, szóval ha mondhatjuk így tutira mentem, és most egy hete teljesen jól működik. Meglátjuk mit hoz a jövő.
Köszi még egyszer a segítséget, további szép napot!
üdv handris
(#) Inhouse válasza handris hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Örülök, hogy jó lett!

Üdv
Inhouse
(#) csabber21 hozzászólása Máj 3, 2011 /
 
Na hali . Olyan problémám lenne hogy nemrég vettem egy sal 2070 es erősítőt . Egy mnc ládát nyomatok vele , és elolvad a biztosíték ! Nem bírja sokáig http://www.argep.hu/popup.asp?pid=100882324&pnr=10001&foto=1 ilyen van benne . Van ennél nagyobb amperórás ??
(#) levaitamas válasza csabber21 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Bekapcsoláskor ég el vagy nagyobb hangerőnél? Alap esetben 20A-es biztosítékkal mennie kell. Nem léped túl a 4Ohm-ot hídban?
(#) pinyó39 válasza csabber21 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Kontaktos a biztialj, vagy az egyik végfok félig meddig betojt . Ebben a két esetben találkoztam ilyen szétolvadásos hibával.
(#) levaitamas válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Nekem 2Ohm-os terhelésnél csinálta nagyobb hangerőnél hídba kötve.
(#) csabber21 válasza levaitamas hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Hídba van kötve és nagyobb hangerőnél olvad el .
(#) levaitamas válasza csabber21 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Akkor kicsi a terhelő impedancia az erősítőn. Ha jól emlékszem minimum 4Ohm-al terhelhető ez a típus. 25A-es biztosítéknál ne tegyél bele nagyobbat, mert a tápja fogja bánni.
(#) ibpeti hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy SAL WRC200-as erősítőm, ugyanaz az egész mint a SAL 2070-es.
Viszont az lenne a nagy gondom, hogy egy bizonyos hangerőnél elkezd recsegni a basszus, tovább tekerem a hangerőt akkor az egész hangja átmegy recsegésbe "KRRRRR". Olyasmihoz hasonlítanám, mint ha kontaktos lenne a hangszoró vezetéke, vagy tekercses lenne a hangszoró... A hangszoró természetesen hibátlan, ráadásul 8 ohm-os kisebb teljesítményű hangszoroval is ugyanezt csinálja, ugyanazon a hangerőn!
Oldalanként 2-2 TIP35C-TIP36C van benne, méregettem, mérésre jót mutat. A meghajtók BD139-140.
Puffer kondikat kicseréltem meg a kimenet felöli puffereket, semmi változás.
Valami ötletetek van-e esetleg, mi tud ebbe kimenni ami ilyet okoz?
(#) Attee88 hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Kedves Fórumozók!
Először elnézést szeretnék kérni, de nem igazán tudom hol tudnék tanácsot kérni.Tudom, hogy SAL erősítős topic, de remélem tudtok segíteni.
Van egy Rockwood 700w-os erősítőm. Típusa AMP892CXTB. Működött rendesen, de egyik napról a másikra elromlott.Nem használat közben, hanem kikapcs után nem kapcsolt be. Van egy piros PWR led, és egy zöld PRO led. Ez a PRO led villog, és halk kattogás jön a panelből és a hangszórók a villogással egyszerre pukkadozik. Többen is megnézték már, tranzisztorokat cseréltek benne (TIP2955,TIP3055) de továbbra sem működik.
Kérlek titeket, ha tudtok, segítsetek, adjatok tippeket.
Előre is köszönöm!
Üdv: Attila
(#) youkey hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Heló! Egy Sal WRX4060 típusú erősítővel lenne problémám. Amikor bekapcsolom kb. 10 mp-ig a piros led világít. Ilyenkor természetesen nem működik az erősítő. Aztán 1 mp-re hirtelen zöldre vált, akkor elindul. A végfokok tökéletesen működnek (ezek szerint). Elvileg a táp is, mivel arra az egy másodpercre minden funkcionál. Valami tippet tudnátok adni, hol keressem a hiba forrását? Előre is köszi!
(#) levaitamas válasza Attee88 hozzászólására (») Aug 25, 2011 /
 
A pukkadozó hangszóró nagy valószínűséggel egyenfeszültségre utal a kimeneten. Meg kellene mérni van-e DC a kimeneten, aztán tovább keresgélni.
(#) vaszily hozzászólása Okt 16, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy sal erősítőm és szintén az a hiba van,hogy bekapcsoláskor piros led +"kattogás"! Kimértem a FET-eket és az egyik IRF540N van kimenve.....még nem volt időm kicserélni,de szeretném megkérdezni,hogy a zárlatos fet okozhatta-e még valamelyik alkatrésznek a "halálát"?
Következő: »»   9 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem