Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sziasztok! II. Világháborús katonai adóvevő és rádió azt hiszem . Vagy tudtok róla valamit bővebben? Ja és segítséget kérnék aprót hogy lehet feltenni?
No végre megvanitt megtaláltam a kapcsolási rajzot.
Szerintem ez annál kicsit újabb. Aprót feltenni csak egy kis idő és néhány hozzászólás után tudsz.[OFF]
Igen, szerintem is túl jó állapotú ahhoz az időponthoz , nekem egy gyűjtő mondta.
Egy kis csemege unaloműzőnek.Bővebben: Link
És mégegyBővebben: Link
A kettő között mi a különbség?
Sajnos mindíg a Photo Galerit hozza fel, de van még 3 oldal a linken, ahol vannak öreg rádiók
No ilyenkor szeretném a gépem berúgni a sarokba, ha nem lenne olyan drága.
Mindegy jó így is, ha a bal oldalon a photó végü szövegekre rákattintasz van még pár száz fénykép
Hello mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy megvan-e valakinek a Kádár Géza - Rádió és televízió kapcsolások összes része *.pdf, *.djvu, vagy más hasonló formátumban? Esetleg saját scannelés? Saját weboldalt írok, melyre a 160 darabos múzeálisrádió gyűjteményemet szeretném felvinni, kapcsolási rajzzal együtt. Sehol sincs fent, és jól jönne az amatőr "webszerkesztői munkához". Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szia! (#967792) hozzászólásban lévő linket ajánlom. Ott van szerintem mind.
Elég régi tag vagy. Mégis két helyre beírtad a kérdésed. Itt is elmondom, de már nem off ban. Szerzői jogokat sért, ha saját honlapodra felteszed a Kádár könyvből való kapcsolási rajzokat. De Te tudod. . .
Igazad van, akkor nem teszem, fel, hanem annak mintáján rajzolok egy hasonlót. Még a vonalak is máshogy lesznek. Így egy teljesen független rajz keletkezik, és már nincs szerzői jogsértés.
Hello
Merre van ez a (#967792)-es hozzászólás, mert itt nemtalálom?
Jól látod, az már a Te munkád. Egyébként is elég sok rajzhiba van a kapcsolásokban, úgyhogy erre is figyelj oda.
Szia!
Egy oldal vissza,alulról a harmadik hozzászólás. Máté.
Szép estét! PC86 és PC88 tipusú csöveket 1-1db elajándékoznék akinek szüksége van rá jelentkezzen!
Helló Murmutz. Látom a multkor nem nagyon tudtalak meggyőzni a mikrodiál javítással kapcsolatban, hát most tudok konkrétabb is lenni. Vettem ugyanis egy teljesítmény hanggenerátort, elsősorban nagyhangszórók javítása, kipróbálása miatt, és ennek is akadt a skálája, néha be is ragadt, szét kellett szedni, kitisztítani és ujrazsírozni. Ezért most a javításról csinálltam fotókat, remélem érthetőek. Nekem az egész kb másfél óra meló volt, beállítással együtt, most hibátlanul működik. A többit képekben.
Még képek
Hello Jano bacsi.Husvet utan nekiallok a szetszedesnek,a hozzaferhetöbbel kezdem,es beszamolok a munka meneteröl.Kösz a segitseget,remelem nem rontok el semmit.
üdv.Murmutz
Kedves Fórumózók!
Folytatnám a rádióim bemutatását, a következő a mindenki által kedvelt (nem csak gyűjtőkre gondolok) Orion Néprádió! Az első egy 115A háromgombos változat. Személyes élmény, hogy amikor megtaláltam egy fészerben, azt sem tudtam mi lehet ez, kis kutató munka után kiderítettem róla mindent (milyen jó az internet !) Elég romos állapotban volt, gondoltam, ha sikerül kipofoznom és megszólaltatnom, nem lehet nehezebb egy komolyabb gépet sem helyreállítani. Mivel ez volt az első olyan rádió amit komolyan át kellet nézni eléggé belemélyedtem a csöves készülékek felépítésébe, ehhez nagyon sok segítséget kaptam gyűjtőktől, restaurátoroktól! Valamit eltúloztam egy kicsit a helyreállítás során, de ez még betudható annak, hogy abszolút kezdő voltam, azóta sok mindenben megváltozott a nézetem!
A doboz csiszolás, némi javítás és pácolás után
Doboz lakkozás után, és a sasszi.
Már majdnem kész!
Időközben szereztem gombokat is hozzá, és megtaláltam a hátlapot is a szerszámos kamrában a reszelők között!
Hello! Nagyon tetszik felújítva, jó lett
Köszönöm szépen!
A következő néprádió ismét egy 115A, de átalakítva a140-es kapcsolás szerint, így hangolható KH-on és RH-on is. A vaterán találtam alkatrésznek egy sasszit, szinte hiánytalanul, már átalakítva, a kiegészítőket pedig ajándékba kaptam (doboz, hátlap, gombok stb.). A forgókondenzátor eléggé meg volt rogyva, valamennyire sikerült rendbe hozni, de inkább kapott egy modernebb VT forgót, a biztosabb működés érdekében.
A doboz, és az új talp.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |