Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Helikopter házilag egyszerűen
Lapozás: OK   5 / 5
(#) bbalazs_ válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Komolyan egy 9V-os ujratolthetot hasznalsz?
Le tudnad merni a feszultseget TERHELES ALATT?

Ossze sem lehet hasonlitani, hogy a ceruzak mekkora aramot kepesek adni, meg lemerult-kozeli allapotban is.

Ha van par toltheto ceruzaelemed, azzal is probald ki.
En ugy hasznalom, bar nem onnan toltom.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Tonkrement a nagy gepem, amig kondizom, addig is tolteni kellett volna a kis helit. Fogtam egy regi telefontoltot, 4.91V a nevkegese, lemertem, tenyleg annyi. Levagtam a csatit rola, ratettem egy usb aljzatot es most onnan mukodik. Szerintem te is inkabb hasznalj 9V feszultsegu 230V os tapot.
Vagy 12Vosat, 7809el stabilizalva.
(#) tothviktor1995 hozzászólása Okt 23, 2010 /
 
Helló!
Nekem van egy ilyen helikopterem és nem akar működni. A helikopter aksiját tudom tölteni csak a töltésjelző mindig világít amikor be van kapcsolva a távirányító és nem irányítja a helikoptert.
Szerintetek mi lehet a baja?
(#) mugab válasza tothviktor1995 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Nálam volt ilyesmi és annál kétszer kellett a felszálló kart előre tolni hogy menjen, gondolom véletlen bekapcsolás ellen....
(#) tothviktor1995 válasza mugab hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
De a töltésjelző mindig világít amikor nincs bedugva akkor is és szerintem csak akkor lehetett bekapcsolni a propellert amikor kihúztuk a töltőt.
(#) mugab válasza tothviktor1995 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Nálam is égett a charge led mindíg ...
(#) tothviktor1995 válasza mugab hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
De nekem nem mindig égett .Egyszer elkezdett mindig égni és utána már nem működött.
(#) mugab válasza tothviktor1995 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Nálam a töltő madzag volt szakadt
(#) tothviktor1995 válasza mugab hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Az nálam jó ,mert a helikoptert tudom tölteni.
(#) pauloz válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 30, 2010 / 1
 
Sziasztok!

Nekem is van egy V-MAX helikopterem és az a problémám, hogy nem megy egyenesen, hanem max egy méter után magától elfordul. Mi lehet az oka?
Köszi,
Zsolti
(#) Samanoske válasza pauloz hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Helló!
Nekem is ez a bajom,nekem agilely glider van,sztem a gyro hiánya okozza.
(#) szabo.noemix hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Sziasztok! Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de kitaláltam egy olyan modellhelikoptert, amilyet szerintem még senki nem próbált. Fogtam egy kartondobozt és folyamatban van az első motor és a propeller beszerelése. Ez az első modellem, és nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e nekifutni. Én se nagyon hiszem, hogy felszállhat, de bármi megtörténhet. Ti biztosan jobban értetek ehhez, mint én. Szerintetek érdemes időt tölteni vele? Ha kell még adat szóljatok. És azt is nyugodtan elmondhatjátok, ha őrültség...
(#) zolika60 hozzászólása Máj 4, 2011 /
 
Tegyél fel egy képet és megmondjuk. :yes:
(#) szabo.noemix válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Jó, majd felteszek.
(#) szabo.noemix válasza szabo.noemix hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Már megvan az első propeller, és működik. Ez nem igazi helikopter lesz, mert kicsit több propeller lesz rajta, hogy elbírja. Az első az orrán van. Kép majd lesz róla. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy repülhet-e egy papírdoboz!
(#) Ricsi89 válasza szabo.noemix hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Itt nem az a lényeg, hogy a papírdoboz repül-e, hanem, hogy a gép súlyához mérten elő tudsz-e állítani akkora felhajtóerőt, hogy a gép felemelkedjen. És ez csak a motorokon és a fordulatszámán múlik. Papírrotorral nem sok esély van rá. Itt számít igazán, hogy mennyire ért valaki hozzá, mert ez nem olyan, hogy fogok egy műanyag darabot, meghajtom, hogy "fújja" a levegőt és kész.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 16, 2012 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy ilyen helim heli annak idején szétkaptam mert azt hittem hogy valami az elektronikával van aztán kiderült hogy az aksi a félig halott, (ez kb több mint fél éve) aztán még csak most sikerült aksit bele venni és már annyira nem emlékszem hogy mit hova rakjak. Tudtok valami olyan oldalt ahol ilyen szétszedés összerakásról van kép vagy videó? A válaszokat előre is köszöntem. Üdb.
(#) bbalazs_ válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Oszinten szolva nem egy urtechnika. Ami fontosabb talan, hogy vajon a motorok vezetekeit leforrasztottad-e onnan, mert azok nem egyertelmuek, hogy mit hova. Az akku polaritasat jelzik a panelon. A mechnanika adja magat, szerintem. Mennyire van most szetszedve?

Google nem segit? "co-axial coaxial helicopter indoor heli disassembly reassembly"
(#) vladcepes válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Szia! Köszi a választ. Végül sikerült összeraknom. Nem voltak leforrasztva a vezetékek a panelről (egy le volt szakadva-de szerencsére szétszedéskor csináltam róla képet és így lehetett látni képen hogy hova kell forrasztani),inkább az összerakással nem emlékeztem hogy mi hova megy. De most már minden okés kapott a egy nagyobb aksit,most hasít mint állat köszöntem a választ.
(#) ecsike88soft hozzászólása Okt 8, 2012 /
 
Sziasztok, keresgeltem de sehol sem talaltam helikopter ado-vevo kapcsolasi rajzot 40 mhz-re. ha tudna valaki kuldene nekem eggyet? Vagy otlet is jo, szeretnek epiteni egy nagyobb helit es kapcsolasi rajzot nem talalok. varom valaszotokat. udv.
(#) GPeti1977 válasza ecsike88soft hozzászólására (») Okt 8, 2012 /
 
Ne is keress, 40MHz nem szabad használni légi modell irányításra, csak 35MHz sáv, vagy 2.4GHz. A CCPM120 CCPM140, CCPM90 mixeket meg amúgy is csak mikrokontrollerrel érdemes, lehetséges kikeverni.
A 35, 40, 27 megás sávok már annyira zajosak hogy használhatatlanok a rádió zavarok miatt, helikopternél ez balesetveszély forrása lehet.

Ma már egy ilyen távot itthon (persze 2.4GHz-es) kapsz 16000Ft- tól külföldről 8000Ft-tól.


(#) ecsike88soft válasza GPeti1977 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /
 
Szia, ertem, hogy nem lehet, de nem olyan reg vettem egy helit ami 40mhz-n van. Talaltam meg kapcsolasokat 49mhz-re, de az meg rc kisauto taqviranyitasahoz van. Valami olyan taviranyitot szeretnek ami fokozatosan adja a motorra az aramot nem egybol max teljesitmennyel. Biztos kell hogy legyen ilyen kapcsoasi rajz valakinek, nem egy egetvero nagy talalmany.
Koszonom a valaszokat..
(#) GPeti1977 válasza ecsike88soft hozzászólására (») Okt 10, 2012 /
 
Nekem a 35megás távom teljesen saját építésű.
De ha le is rajzolom neked a kapcsolási rajzot az igen kevés.
A nagyfrekis részeket be kell tudni hangolni, ha kellenek mixek azt meg csak kontrollerrel tudod megcsinálni, tehát programozni is tudni kell, és még ott van a vevő elkészítése ha azt sem akarsz venni, nekem gyári vevőm van hozzá mert az adó szabványos, bár saját készítésű vevőt is használtam.
A Rádiótechnika vagy HE újságban a '90-es évek közepén jelent meg két részes cikk ilyen távról Proporcionális távirányítás címmel, de valahol a neten is megtalálható.
(#) ecsike88soft válasza GPeti1977 hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
Szia, nagyon szuper lenne ha meg tudnad osztani velem a vevo es ado kapcsolasi rajzat. esetleg ha van nyakrajz is az is jo lenne, de ha nincs akkor megtervezem. Elore is koszonom.Udv.
(#) GPeti1977 válasza ecsike88soft hozzászólására (») Okt 11, 2012 /
 
Ez már akkor is elavult.
Készítsd el ezt:
http://www.flytron.com/16-openlrs
Vevő kapcs rajz:
http://www.flytron.com/pdf/OpenLRS_RX2.pdf
Adó kapcs rajz:
http://www.flytron.com/pdf/openlrs-m2-module.pdf

Kell még az adóhoz egy panel ami a potik értékét ppm jelben adja ki.

Megépíteni sokkal olcsóbb az adót és vevőt mint megvenni.
Szoftverek Arduino forráskóddal:
http://code.google.com/p/openlrs/downloads/list
ŐpenLRS_1_12 kell letöltened.
Olvasgasd az oldalon a fórumot.

Ha építeni akarsz csak ezt ajánlom (nekem is van ilyen), hidd el ma már a 35, 40MHz használhatatlan.

(#) nzoltan87 hozzászólása Okt 10, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Jamara Spy Copter 500-as RC helikopterem, amelynek "elszállhatott" valamitől a töltést végző, vezérlő elektronikája, mert egyáltalán nem tölt a beépített akkujára. Kizárólag külsőleg tudom tölteni az akkut de ahhoz szét kell bontani a gépet teljesen. Nem tűnik valami bonyolult áramkörnek de nem igazán tudom, hogy miként találhatom meg a hibás alkatrészt.

A másik hibája működésközben jelentkezik. Van rajta 3db 2 színű kék-piros LED villogó. Az egyik a farka töve alatt, a másik kettő a "rakétavetők" szélén. A két (rakéta vetős) szélsőből csak az egyik villog, szemből nézve a jobboldali. A másik érdekesség, hogy az a led, amelyik nem villog repüléskor (amikor ténylegesen kéne neki), kikapcsolt állapotban, a töltőre rádugva elkezd gyengén villogni valamiért.

Próbáltam készíteni egy jó közeli képet az elektronikáról hátha valakinek szemet szúr valami rajta.

Előre is nagy köszönet a segítőknek!
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2017
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem