Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések

Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 129
(#) Szirty válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Hali Szebence!

Miért nem érted? Fórumozz ésszel, kultúráltan, türelemmel és ne önző módon write only módban.
Úgy hiszem ha így teszel meglesz a válasz a kérdésedre.
(#) Szirty válasza Szirty hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Hali!

Akkor ezt benéztem, bocsánat!
(#) Szebence válasza Szirty hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

A többi fórumon NEM én tettem fel a kérdéseket, sőt nem is ismertem őket. Türelemmel? Egyszer feltettem a kérdésem és ennyi. Miből gondolod, hogy türelmetlenkedek?
(#) madazg77 hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok!

Van nálam egy Siemens S7-200-as készülék és hozzá egy EM-222-as kimeneti bővítő egység. Magában a PLC megy rendesen nincs semmi gond. Ha rádugom a bővítőt és csak nyomok egy stopot a Micro/WIN-ben akkor az összes kimeneti port aktív lesz. Ezt akkor is csinálja ha megcímzek egy portot ha nem. Ha lekapcsolom és utána vissza, akkor megy rendesen mindaddig amíg Stopot nem nyomok a programban vagy manuálisan stopra nem kapcsolom. Most ismerkedem a PLC-vel. Mi lehet a gond? A bővítő további bővítőjét le kell zárni?
(#) Marko Ramiusz válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia! Sajnálatos módon a legrosszabban, legbonyolultabban programozható PLC-t fogtad ki. Üdv.: Yoe
(#) kukac_24 válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Microwinben nincs diagnózis funkció, mint pl Simatic managerben? Keress ilyesmit szerintem lehet ír valami okosságot.
(#) t_oszi hozzászólása Máj 1, 2011 /

Tudtátok, hogy a PIC-eket is lehet létrában programozni?
(#) jym válasza t_oszi hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Üdv!

Erre gondolsz ?

Imi.
(#) madazg77 válasza kukac_24 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Sziasztok!

Megoldódott a probléma. Van egy olyan lehetőség hogy Power-Up Reset, amióta elküldtem ezt a parancsot a plc-nek azóta jól működik. Marko Ramiusz: Biztosan igazad van, de nem volt még szerencsém más típusú, ekkora tudású PLC-t programozni. Kukac_24: Van egy információs oldal, de ott nem írt hibát. Mindenhol No error van.

Sziasztok!
(#) bankimajki válasza t_oszi hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Ez nagyon jó. Bár szövegesen egyszerűbb szerintem. (Kinek a pap, kinek a papné. (Enyém a lányuk.))
(#) Szirty válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Helló bankimajki!

Idézet:
„"Bár szövegesen egyszerűbb szerintem. (Kinek a pap, kinek a papné. (Enyém a lányuk.))"”

Véleményem szerint ez nem (csak) ízlés kérdése. A különböző specializált programozási nyelvek nem azért alakultak ki, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, hanem azért, mert mindegyiknek határozott célja van.

Ezért nem meglepő, hogy rendszerint arra a feladatra a leghatékonyabb, amire kifejlesztették. A létradiagram is ilyen. Ha arra használják amire való, akkor kevés olyan eltérő módszer van, ami egyszerűbb és áttekinthetőbb nála.
Feltéve persze, hogy jelen esetben (PIC létra) nem azért jött létre, hogy legyen egy ilyen is, mert "csak"
(#) t_oszi válasza jym hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Igen, erre.
(#) t_oszi válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szövegesen a microbasic, amúgy ipari fejlesztésre a létradiagram. Mint mindenféle PLC-n nevelkedett ipari sapiens. Több esetben - még a környezet kialakításával együtt is - olcsóbb, mint egy egyszerű relés megoldás. PLC-t meg nem vesznek erre, mert maga a környezet drága.
(#) t_oszi válasza Szirty hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Ennek viszont mi ipari sapiensek örülünk a legjobban. Pl. egy multifunkcionális időrelé drágább egy PIC-es megoldásnál. Aztán mondtam a főnökömnek, hogy rendeljen Easyt, mert több időrelé megpusztult egy helyen. Hát, az Easy is drága (mostanában mindennek sokallják az árát), nem vettek. Oldjátok meg okossággal, ez volt a válasz.
Na, erre lesz jó ez a "létrás PIC".
(#) Szirty válasza t_oszi hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Helló t_oszi!

Idézet:
„Pl. egy multifunkcionális időrelé drágább egy PIC-es megoldásnál.”

Pedig a multifunkcinális időrelé maga is sokszor egy PIC-es (vagy éppen AVR-es) megoldás úgy ahogy van. Csak éppen gyári.
Értem egyébként a lényeget, nem azzal akarok vitázni. De megjegyezném, hogy nem mindig az olcsó az olcsóbb...
(#) t_oszi válasza Szirty hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Egyetértünk. Az üzembiztonság a legfontosabb. Talán ezzel vissza is élnek a gyártók.
(#) sany hozzászólása Máj 3, 2011 /

Sziasztok !

A megadott fájl Festo FluidSIM 3. 6 - os verziójában készült .Ez egy relés logikai hálózat, ami dugattyúkat vezérel.A feladat a megadott lépésdiagram megvalósítása lenne. A lépésdiagram első két lépése működik . De a többit nem tudom összehozni.Elég csak az a,b,c,d henger.Tudna valaki segíteni?
(#) attrax hozzászólása Máj 3, 2011 /

PLC-vel hogy tudok meghajtani egy kis kijelzőt (1-2 soros 12 karakterest)ami mondjuk kiír egy rövid szöveget,stringet.Milyen modul,com megoldás kell?Vagy van valamilyen kis olcsó gyári kijelző?Omron plc lenne.
(#) Marko Ramiusz válasza sany hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Szia, sany! Ez így kevés, mi nem működik? Nézd meg pl. van-e blokkoló jel...! Dugattyúk? Nem véletlenül pneumatikus vagy hidraulikus munkahengerek? Vagy inkább relés logika helyett elektropneumatika, elektrohidraulika? Üdv.: Yoe
(#) Marko Ramiusz válasza sany hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Írd le a feladatot, de pontosan.
(#) madazg77 hozzászólása Máj 7, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék egy Siemens OP7-es modult programozni, de a PC-val való kapcsolat nem akar össze jönni. Elvileg a kábeles kapcsolat jó. http://www.circuitdb.com/circuits/id/66 Ez alapján csináltam. A Protool nem tud kapcsolatba lépni a panellel. A panelben van egy program. Tud valaki segíteni, hogy miért nem látja a panelt?

Üdv.
(#) Szirty válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Helló madazg77!

A kábel jó.
De nem írtad le milyen soros portba dugtad. Ha pl. USB soros átalakítóval próbálkozol, akkor valószínű az a baj. (Ezek 10%-ával ha hajlandó létrejönni a kapcsolat).

Azt sem írtad hogyan próbálsz kapcsolatba lépni a panellel. A kapcsolat csak akkor fog létrejönni, ha a panelt transfer módba teszed. ha fut rajta a "project" akkor nem jön létre kapcsolat!

Transfer módba kétféleképpen lehet átváltani a panelt:
1. Amikor üres, automatikusan transfer móddal indít. Ha nem üres, akkor törlés után az lesz és jöhet a transfer mód. Törölni a benne lévő projectet pedig úgy lehet, hogy elveszed tőle a tápfeszültséget, lenyomod egyszerre a lefele, jobbra nyilakat és az ESC gombot, és e 3 gomb nyomvatartása mellett adsz neki tápfeszültséget. természetesen ekkor ami benne volt, az maradéktalanul törlődik, erre készülj fel!!

2. A benne lévő project ha biztosít lehetőséget a transfer módba váltáshoz, akkor lehet azt is használni.
(#) madazg77 hozzászólása Máj 7, 2011 /

Szia!

Soros porton keresztül próbálom elérni az op-t a Protool Cs nevű progival. A meglévő progi nem engedte a transfer módot. Töröltem a memóriáját ahogyan írtad, most készen áll a transfer módra. Így most már működik a kommunikáció.

Köszönöm, hogy írtál.

Üdv.
(#) madazg77 hozzászólása Máj 11, 2011 /

Sziasztok!

Tud valaki segíteni Klöckner Moeller S40-GB-es software ügyben?

Üdv.
(#) madazg77 válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Megoldódott.
(#) sany hozzászólása Máj 15, 2011 /

Sziasztok!
Abban tudna nekem segíteni valaki, hogy UNiOP Desiger 6.0 - ban hogyan kell egy megírt létra diagramhoz hozzárendelni egy érintőképernyős panelt? Azt tudom , hogy meg kell adni a létra programozásban szereplő kimenetek és bemenetek címkéjét, és arra kell hivatkozni.De hogyan? Valaki tudna nekem valamilyen segítséget adni ?

Köszönöm.
(#) Marko Ramiusz válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Szia! Sajnos Én nem tudok segíteni. Üdv.: Yoe
(#) madazg77 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia!

Nem gond, már megvan a progi. Azért kösz.

Üdv.
(#) mazso1988 hozzászólása Máj 18, 2011 /

Sziasztok
Érdeklődnék hogy szeretnék egy HMI projektet, és egy S7-200 (224) CPU-t összekötni. Kérdésem az lenne hogy ha én Wincc Flexible programban a Communicaton beállítom PPI protokolt akkor ez így működőképes lehet.
(#) kukac_24 válasza mazso1988 hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Tudom ajánlani Szirty kolléga oldalát.http://szirty.uw.hu/
Következő: »»   27 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem