Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   971 / 1319
(#) bundyland válasza bundyland hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Pl. Itt a képen miért PMD van és miért nem egy sima 16bites port?

tfttouch.png

(#) bundyland válasza watt hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Igen, ezt kimaradt valahogy , átolvasom!
(#) janikukac hozzászólása Máj 18, 2011 /

Sziasztok !

Létezik olyan, hogy PIC-es mp3 lejátszó, a memóriája meg egy microsd kártya?
(#) Szamy hozzászólása Máj 18, 2011 /

Üdvözlet!

18f6410 , van neki egy AVdd és egy AVss lába. Kötelező ide tápot vinni, vagy csak ha az AD-vel mérendő feszültségek nem a pic-el megegyező tápról mennek?
(#) El_Pinyo válasza janikukac hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Létezik, Bővebben: Link
(#) Szamy hozzászólása Máj 18, 2011 /

... még egy kérdés : mikor mind a tok mind a 4 oldalára ki vannak vezetve a tápok, mindet be kell kötni?
(#) Hp41C válasza Szamy hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Szia!

Ha nem használod az A/D -t, akkor is be kell kötni a AVss és AVdd lábakat. Igen bármennyi Vss és bármennyi Vdd láb van, mindet be kell kötni, közéjük páronként 100nF kerámia kondenzátort kell bekötni. A kivezetéseket a tokhoz legközelebb össze is kell kötnünk fémesen. A Vdd illetve a Vss lábakon át ne vezessünk áramot - nem jó megoldás, ha az egyik Vss vagy Vdd kivezetésre kötött áramkörrész a kontrolleren keresztül kapja csak meg a Vss -t vagy a Vdd -t.

Az AVss és az AVdd kivezetések a digitális táp és az analóg táp elválasztását segítik, a Vss és az AVss illetve a Vdd és az AVdd vonalak egy és csak egy helyen legyenek összekötve.

A digitális föld és táp lehet hurkos, az analóg táp és főleg az analóg föld csillagpontos kivitelú legyen, a csillagpont az a pont legyen, ahol az analóg és a digitális táp össze van kötve.
(#) Szamy válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Ok, köszönöm!
(#) icserny válasza bundyland hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Idézet:
„miért PMD van és miért nem egy sima 16bites port?”

Azért, mert egy külső párhuzamos busz meghajtása/kezelése többet jelent annál, mint egy portra kirakni 16 bit adatot. Ebben jelent segítséget (hardveres támogatást) a PMP. Természetesen nem kötelező használni, de a hatékonyság csökkenhet.
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Szia!

Ráköthetsz külső órajelet a SOSCIN -re. A SOSCO kivezetésen meg is mérheted, hiszen a belső inverter a lábat meghajtja. (DS32KHz ?)
(#) potyo válasza Szamy hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Idézet:
„... még egy kérdés : mikor mind a tok mind a 4 oldalára ki vannak vezetve a tápok, mindet be kell kötni?”

Viszakérdezek. Ha nem kellene, akkor szerinted nem inkább portlábakat raktak volna a helyükre?
(#) storm hozzászólása Máj 18, 2011 /

Sziasztok!
Olvasgattam a 'flowcode' nevű programról, mert azzal elvileg könyebb programot írni, mert nekem csak a folyamatábrát kell megcsinálni, a programot a program írja. Szóval leszedtem a 4-es teljes verziót. Szerintetek lehet valamire használni? Itt egy kép:
Szerk.: Ez kimondottam PIC-ekhez van, de van AVR-ekhez is.

Flowcode.jpg

(#) trudnai válasza storm hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Biztos, hogy lehet valamire hasznalni! Ha ismered biztosan jo eszkoz. De ettol meg nem fogod meguszni, hogy meg ne tanuldd a PIC-et es altalaban a mikrokontrollerek lelkivilagat. Van egy flowcode-os temakor is ahol biztosan tudnak neked segiteni.
(#) watt válasza storm hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Irány a saját topicja! Ott azt fogják mondani amit hallani szeretnél, azaz azt, hogy jó. Itt ne várd ezt tőlünk!
(#) watt válasza bundyland hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Ha megnézed és megérted mire jó a PMP hardver, akkor meglesz a válasz. A hozzá való regiszterek speciálisak(cím, adat, vezérlő), a portok összefogottak, célirányosak lesznek, ha jól sejtem speciális parancsok is vannak erre külön, bár ezt most csak tippelem!
(#) Szamy válasza potyo hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Nem feltétlenül.Praktikus oka is lehetne, pl. a felhasználóra bízzák, melyik oldalról fér jobban hozzá a táppal.A 78XX sorozatú staboknak sincs kivágva a középső lába...
(#) potyo válasza Szamy hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Igen, csak ott az arra van kitalálva, hogy oda tedd a hűtőfelületet, ami a panel felső oldalán helyezkedik el, az áramvezetés pedig az alsó oldalon menjen továbbra is. Az, hogy elektromosan nincs elszigetelve, az a chip és a hűtőfelület közötti jobb hőátadás miatt van, mert általában ami elektromosan jól szigetel, az nem túl jó hővezető.
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Idézet:
„Nem feltétlenül.”

De itt igen...
(#) Hp41C válasza Szamy hozzászólására (») Máj 18, 2011 / 1

Szia!

Keress a "ground bounce" kifejezésre, olvass bele egy nagyobb sebességű példány (24F, 33F) adatlapjába...
A probléma abból jön, hogy a nagyobb kontrollerenek sok lába van, amin a jel gyorsan változhat és nagy áramokat kapcsolhat. 30 - 100 lábon, lábanként 1 .. 20 mA -t kell 2 .. 10 ns alatt ki illetve bekapcsolni. Ehhez jön még a kontrollert alkotó rengeteg belső áramkör is. Mindez a táp és föld kivezetéseken (soros induktivitásokon), ahol az összes áram átfolyik, feszültséget indukál. A kontroller belső föld / táp pontján a feszültség eltávolodhat a külső föld / táp ponttól, ami az egyébként nem változó jelet illesztő áramköreit is megzavarhatja. A sok föld / táp kivezetés a hozzávezetési induktivitást csökkenti, a kezesztmetszetet növeli. Ezek a méreteket a tokozás határozza meg. Egyes nagy sebességű gyártmányok lábainak fele táp és föld kivezetés.
(#) berkesandor hozzászólása Máj 19, 2011 /

A képen látható LCD-t egy 16f676-s pic "vezérli". Az alsó sorban ">" helyett "p" szerű karakterek jelennek meg, de nem tudom miért. Ha valaki segítene kijavítani, nagyon megköszönném.
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia

Igen valóban működik kipróbáltam. Nem értem miért nincs ez sehova leírva ......mondjuk most már le van....

köszi
(#) potyo válasza kly hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Mi nincs leírva? Az le van írva, hogy a SOSCIN és a SOSCO milyen paraméterekkel rendelkezik, innen kezdve a te dolgod, hogy eldöntsd, hogy a jel, amit oda akarsz kötni, az oda való vagy sem. Az egy más dolog, hogy érteni kell hozzá, hogy el lehessen dönteni.
(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia!

A főoszcillátornál, a külső órajelnél találhatsz leírást... 18F -et járatok HSPLL oszcillátorral úgy, hogy a CLKIN jelre külső oszcillátor jelét viszem rá.
(#) pixels válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Ha jól emlékszem , akkor annak a karakternek a kódja, 255, szóval ez az érték csúszhat ki az LCD-re, utána kell nézni, mért megy ki ez az érték.
(#) berkesandor válasza pixels hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Mát többször átnéztem a kód táblát de nem találtam meg benne.
(#) trudnai válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

En ugy tudom a 255-os kod a teljesen teli karakter (mint pl a kurzor). Nem lehet, hogy ez a CGRAM-ban van ez benne? Csak annyit csinalj a szokasos adat kiiras helyett, hogy az osszes felhasznalo definialt karaktert kuldd ki a kijelzore...
(#) berkesandor válasza trudnai hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Elég amatőr szinten vagyok ebben a témában, mit is csináljak?
(#) trudnai válasza berkesandor hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

A kiiras helyett (amit latni az altalad mellekelt kepen), ahelyett irj ki karaktereket 0x00 - 0x07 -ig, avagy 0x08-0x0F-ig, teljesen mindegy.

Nem tudommiben programozol, ASM vagy C? Ha beidezed a forras kodot akkor esetleg tudunk segiteni hogyan modositsd.
(#) berkesandor válasza trudnai hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Programozni nem tudok sajnos, csak a hex file volt meg, azt fordítottam vissza.

en-lcd.asm

(#) Dokikaa hozzászólása Máj 20, 2011 /

Üdv!

Kivezérlésjelzőt szeretnék építeni pic-el. A programot már elkészítettem, viszont azt nemtudom, hogy a pic ADC bemenetére negatív feszültség (szinusz negatív periódusa) juthat?
Következő: »»   971 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem