Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Pl. Itt a képen miért PMD van és miért nem egy sima 16bites port?
Igen, ezt kimaradt valahogy , átolvasom!
Sziasztok !
Létezik olyan, hogy PIC-es mp3 lejátszó, a memóriája meg egy microsd kártya?
Üdvözlet!
18f6410 , van neki egy AVdd és egy AVss lába. Kötelező ide tápot vinni, vagy csak ha az AD-vel mérendő feszültségek nem a pic-el megegyező tápról mennek?
Létezik, Bővebben: Link
... még egy kérdés : mikor mind a tok mind a 4 oldalára ki vannak vezetve a tápok, mindet be kell kötni?
Szia!
Ha nem használod az A/D -t, akkor is be kell kötni a AVss és AVdd lábakat. Igen bármennyi Vss és bármennyi Vdd láb van, mindet be kell kötni, közéjük páronként 100nF kerámia kondenzátort kell bekötni. A kivezetéseket a tokhoz legközelebb össze is kell kötnünk fémesen. A Vdd illetve a Vss lábakon át ne vezessünk áramot - nem jó megoldás, ha az egyik Vss vagy Vdd kivezetésre kötött áramkörrész a kontrolleren keresztül kapja csak meg a Vss -t vagy a Vdd -t. Az AVss és az AVdd kivezetések a digitális táp és az analóg táp elválasztását segítik, a Vss és az AVss illetve a Vdd és az AVdd vonalak egy és csak egy helyen legyenek összekötve. A digitális föld és táp lehet hurkos, az analóg táp és főleg az analóg föld csillagpontos kivitelú legyen, a csillagpont az a pont legyen, ahol az analóg és a digitális táp össze van kötve. Idézet: „miért PMD van és miért nem egy sima 16bites port?” Azért, mert egy külső párhuzamos busz meghajtása/kezelése többet jelent annál, mint egy portra kirakni 16 bit adatot. Ebben jelent segítséget (hardveres támogatást) a PMP. Természetesen nem kötelező használni, de a hatékonyság csökkenhet.
Szia!
Ráköthetsz külső órajelet a SOSCIN -re. A SOSCO kivezetésen meg is mérheted, hiszen a belső inverter a lábat meghajtja. (DS32KHz ?) Idézet: „... még egy kérdés : mikor mind a tok mind a 4 oldalára ki vannak vezetve a tápok, mindet be kell kötni?” Viszakérdezek. Ha nem kellene, akkor szerinted nem inkább portlábakat raktak volna a helyükre?
Sziasztok!
Olvasgattam a 'flowcode' nevű programról, mert azzal elvileg könyebb programot írni, mert nekem csak a folyamatábrát kell megcsinálni, a programot a program írja. Szóval leszedtem a 4-es teljes verziót. Szerintetek lehet valamire használni? Itt egy kép: Szerk.: Ez kimondottam PIC-ekhez van, de van AVR-ekhez is.
Biztos, hogy lehet valamire hasznalni! Ha ismered biztosan jo eszkoz. De ettol meg nem fogod meguszni, hogy meg ne tanuldd a PIC-et es altalaban a mikrokontrollerek lelkivilagat. Van egy flowcode-os temakor is ahol biztosan tudnak neked segiteni.
Irány a saját topicja! Ott azt fogják mondani amit hallani szeretnél, azaz azt, hogy jó. Itt ne várd ezt tőlünk!
Ha megnézed és megérted mire jó a PMP hardver, akkor meglesz a válasz. A hozzá való regiszterek speciálisak(cím, adat, vezérlő), a portok összefogottak, célirányosak lesznek, ha jól sejtem speciális parancsok is vannak erre külön, bár ezt most csak tippelem!
Nem feltétlenül.Praktikus oka is lehetne, pl. a felhasználóra bízzák, melyik oldalról fér jobban hozzá a táppal.A 78XX sorozatú staboknak sincs kivágva a középső lába...
Igen, csak ott az arra van kitalálva, hogy oda tedd a hűtőfelületet, ami a panel felső oldalán helyezkedik el, az áramvezetés pedig az alsó oldalon menjen továbbra is. Az, hogy elektromosan nincs elszigetelve, az a chip és a hűtőfelület közötti jobb hőátadás miatt van, mert általában ami elektromosan jól szigetel, az nem túl jó hővezető.
Szia!
Keress a "ground bounce" kifejezésre, olvass bele egy nagyobb sebességű példány (24F, 33F) adatlapjába... A probléma abból jön, hogy a nagyobb kontrollerenek sok lába van, amin a jel gyorsan változhat és nagy áramokat kapcsolhat. 30 - 100 lábon, lábanként 1 .. 20 mA -t kell 2 .. 10 ns alatt ki illetve bekapcsolni. Ehhez jön még a kontrollert alkotó rengeteg belső áramkör is. Mindez a táp és föld kivezetéseken (soros induktivitásokon), ahol az összes áram átfolyik, feszültséget indukál. A kontroller belső föld / táp pontján a feszültség eltávolodhat a külső föld / táp ponttól, ami az egyébként nem változó jelet illesztő áramköreit is megzavarhatja. A sok föld / táp kivezetés a hozzávezetési induktivitást csökkenti, a kezesztmetszetet növeli. Ezek a méreteket a tokozás határozza meg. Egyes nagy sebességű gyártmányok lábainak fele táp és föld kivezetés.
A képen látható LCD-t egy 16f676-s pic "vezérli". Az alsó sorban ">" helyett "p" szerű karakterek jelennek meg, de nem tudom miért. Ha valaki segítene kijavítani, nagyon megköszönném.
Szia
Igen valóban működik kipróbáltam. Nem értem miért nincs ez sehova leírva ......mondjuk most már le van.... köszi
Mi nincs leírva? Az le van írva, hogy a SOSCIN és a SOSCO milyen paraméterekkel rendelkezik, innen kezdve a te dolgod, hogy eldöntsd, hogy a jel, amit oda akarsz kötni, az oda való vagy sem. Az egy más dolog, hogy érteni kell hozzá, hogy el lehessen dönteni.
Szia!
A főoszcillátornál, a külső órajelnél találhatsz leírást... 18F -et járatok HSPLL oszcillátorral úgy, hogy a CLKIN jelre külső oszcillátor jelét viszem rá.
Ha jól emlékszem , akkor annak a karakternek a kódja, 255, szóval ez az érték csúszhat ki az LCD-re, utána kell nézni, mért megy ki ez az érték.
Mát többször átnéztem a kód táblát de nem találtam meg benne.
En ugy tudom a 255-os kod a teljesen teli karakter (mint pl a kurzor). Nem lehet, hogy ez a CGRAM-ban van ez benne? Csak annyit csinalj a szokasos adat kiiras helyett, hogy az osszes felhasznalo definialt karaktert kuldd ki a kijelzore...
Elég amatőr szinten vagyok ebben a témában, mit is csináljak?
A kiiras helyett (amit latni az altalad mellekelt kepen), ahelyett irj ki karaktereket 0x00 - 0x07 -ig, avagy 0x08-0x0F-ig, teljesen mindegy.
Nem tudommiben programozol, ASM vagy C? Ha beidezed a forras kodot akkor esetleg tudunk segiteni hogyan modositsd.
Programozni nem tudok sajnos, csak a hex file volt meg, azt fordítottam vissza.
Üdv!
Kivezérlésjelzőt szeretnék építeni pic-el. A programot már elkészítettem, viszont azt nemtudom, hogy a pic ADC bemenetére negatív feszültség (szinusz negatív periódusa) juthat? |
Bejelentkezés
Hirdetés |