Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   828 / 2519
(#) Robi85 válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Igen tudom, de ez az Nmos350 már régóta piszkálja a fantáziámat. De amugy tervben van egy TDA7294 hid. Sok jót irnak róla.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Home Studio, Próbálgatok egykét erősítőt, direkt kipróbáltam gagyi tda-t is hogy mi ami hiányzik... gyári yamahat stb... germániumal szemezgetek (ac 187) meg doz stb... Hiraga-n is gondolkoztam. Nyákot viszont kéne majd valahol ezekhez készítenem... döngetésre meg jó a Yamaha ax 500as 2x200 watt sinus szerintem bőven elég.
(#) Bassmester válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Szerintem is jó, azért említettem. Egyedül talán szubhoz nem a legjobb választás, de hangszer alapokhoz, vagy top ládákhoz nagyon megéri.
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Stúdió monitorhoz inkább valami egyszerűbb cuccot csinálj. TDA 7294, vagy LM 3886. Ezek nem gagyik, ha jól csinálod meg jól fog szólni bármelyik. A germániumos erősítőre pedig kár volna bármit is pazarolni, az eredmény borítékolhatóan borzalmas lesz.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

közép mélyek szépen szólnak benne, csövesel van ami kimarad, sziliciumosban meg a közép mélyek hiányoznak.
Hát most csóválom a fejem de nem lenne kóserebb egy a osztályos?
(#) reloop válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Létezik ilyen erősítő.
Idézet:
„Khmm nem nézted meg a quad 405 ömet”

sőt még a birtokodban is van. Olvasd el a működési leírását. Itt a HE-n is találsz cikket róla. Azt, hogy ez az átkapcsolás miért nem 35W-on jön létre Bassmester részletesen kifejtette.
(#) Bassmester válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Hát ha nagyon ismerkedni akarsz az A osztállyal, akkor csinálj egy kis 10W-os JLH-t. Nekem volt ilyen anno BDY 73 végekkel és nagyon tetszett a hangja. Akkor még a ruszki S-30 hangfalaimat hajtottam vele. Oldalanként a 100VA-es toroid minimum követelmény a JLH-nál, ha komolyan gondolod.
(#) deadlyroberta válasza reloop hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

De nem kapcsolóval de már most a felesleges dolgaimat is letisztáztuk. Annyi a hiba a quad-ban hogy nincs hozzá hangfalvédelem. Ezért nem is próbáltam ki még.
(#) deadlyroberta válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Csak elkezdem akkor Jlh val. Jó az a ruszki láda hasonlót akarok én is, yamaha ns20m-et néztem csak az drága.
(#) reloop válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Érdemes a quad-ot kipróbálni. Itt találsz védelmi áramköröket.
(#) deadlyroberta válasza reloop hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Kösz. Sokfélét kiagyaltam de ezt is megnézem még.
(#) pucuka válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Nem a nyákkal van a probléma. Légszerelni is lehet tisztességesen, precízen. De gányolni soha, semmilyen körülmények között sem szabad, szinte mindig meghozza a gyümölcsét. Szánd rá a szükséges időt. Nem hajt a tatár.
(#) Abukodonozo hozzászólása Máj 30, 2011 /

Ennyire dilentáns a kérdés? Bővebben: Link
(#) szamóca válasza Abukodonozo hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Nem. Járathatod nyugodtan.
(#) Abukodonozo válasza szamóca hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Köszönöm szamóca. Természetesen együtemű végfokról van szó.
(#) koncsik03 hozzászólása Máj 30, 2011 /

Helló!
Három kérdés.

Bővebben: Link

Ez pc tápról is működik?
2: 4 ohmos hangszóróval ez hány wattos?
3: 8 ohmos hangszóróval hány wattos?
(#) szamóca válasza koncsik03 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Hahó!
Három válasz.

Igen.
kb.4-5W
kb. 2-3W
(#) peter1995 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Egy jó kis előerősítő
Kár hogy nincsenek értékek feltüntetve.
(#) storm válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Nekem megvan alkatrész listával. Tess.
(#) peter1995 válasza storm hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Áhh köszi.És múkodik?
(#) storm válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Még nem építettem meg, de szerintem igen.
(#) emersys válasza deadlyroberta hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Szia.
Olvastam a soraidat, és látom kételkedsz a jó hangú végfokokat illetően, ami érthető is mert, nehéz jól megválasztani...
Tettem fel neked egy nagyon jó minőségű kapcsolást, ez mint kapcsolástechnikailag, mint hangképben is borzasztóan megállja a helyét :yes:
A fél V-ra eső tűréseket kerekítheted nyugodtan egészre is, lényeg, h tűrésen belül legyenek,, ez a végfok nagy odafigyelést igényel építésénél, és főleg a paneltervezetnél, de ha sikerül elkészítened, az biztos , hogy megleszel elégedve a hangjával..
Én nemrégiben segédkeztem egy ismerősömnek a megépítésben,, mondhatom h makultátlanúl szól...,és ami a legfontosabb fázishelyesen,, A mélyek ott vannak ahol annak lennie kell a térben.
A rövid zárási áramkorlát része csupán csak azért maradt el, mert ennek a kapcsolásnak a visszahajló áramkorlátozása közbe szólna a hangba 5-6 Ohm környékén is már, úgyhogy ezt célszerű elektronikus úton (relés megoldással) megvalósítani.
(#) steelbird válasza emersys hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Szerintem ebben a Hiraga végfokban sem fog csalódni, ha megépíti. Egyszerű és hihetetlen, milyen jól szól.
Komplett építési, beállítási leírás és nyákterv van a cikkben.
(#) ThomAce hozzászólása Máj 31, 2011 /

Készülget az erősítőm panelterve. Reményeim szerint pénteken vagy jövő héten hétfőn már át is vehetem a legyártott kész panelt.
Egy kedves kollégám fogja elkészíteni, az amúgy általa tervezett nyomtatott áramkört.

Az áramkör úyg lett tervezve, hogy a kis jumperrel és a sorkapoccsal könnyedén ellenütemű üzemeltetést lehessen megvalósítani. Így egy panelt hídba lehet kötni könnyedén.

8 Ohmon ez azt jelenti 25Wattot, 4Ohmon pedig 50Wattot adhat le hídban. Mindezt nagyon csekély torzítással, számomra pedig szép hanggal.

ize_1_b.jpg

(#) lamalas válasza ThomAce hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Melyik erosito lesz ez? Egy kapcsolasi rajz jol jonne. Elnezest de en mar nem tudom kovetni ki, mikor, melyik erositot epiti ...
(#) ThomAce válasza lamalas hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Az az erősítő, amit egy pár hete közzé tettem. 12,5Watt telejsítményű kis végfok.

Sok sok kapcsolási módozatot kipróbáltam, de mind közül ennek tetszett a legjobban a hangja.
(#) lamalas válasza ThomAce hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Aha, jol van jol lesz ez. Annyit majd megtehetsz, hogy cserelgeted a muveleti erositoket hátha hallasz kulonbseget koztuk.
(#) ThomAce válasza lamalas hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Igen, csak kevés dual műveleti erősítőt ismerek. Olyan kell, aminek a lábkiosztása ugyanilyen. Ezzel az erősítővel is mintegy 0,04% torzítás mellett képes leadni azt a teljesítményt amit mértem.
(#) koncsik03 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Kösz!
(#) Bassmester hozzászólása Máj 31, 2011 /

Szeretnék véleményt kérni a mellékelt balance szabályzóról.
Basszusgitár erősítőhöz lesz, a bufferekre monó jel megy és az lenne célom, hogy a két végfok között (szub és top láda) "balanszoljon". Csinált már valaki hasonlót? Ha van jobb ötletetek, ne titkoljátok

Balance.jpg

Következő: »»   828 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem