Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Bocsi, de az átnézésből nem lesz semmi, mert jövő héten budapestre utazom, holnap lakodalomba megyek, vasárnap bográcsos party lesz, meg aludnom is kell, mert vizsgavezetésem lesz hétfőn. Közben a HD is bemondta az unalmast, most is csak ideiglenesen tudok írni. Sorry :no:
Hali!
Egy nyáktervet+beültetést esetleg tudsz linkelni?
És télleg milyen igazad van!
a 8Ohmos 100Wattos hangfalaim ollyan szépen dorombolnak vele Lényegében ugyan ezt a kapcsolást építettem meg. Ahhoz van nyák is,illetve rajta a nyákon egy diódahíd(gréc híd/egyenirányítás) így már csak a trafórol lejövő ága(ka)t kell bekötni(AC-t).
Sziasztok.
KB. 2 éve megvettem egy TDA2030-as urbánelektronikás végfok egységcsomagot csak idő,pénz stb. hiányába csak terv maradt a megépítése (a kapcsolás csatolva).Most talán lenne rá időm megépíteni.Van itthon egy 15V -os elég nagy (meg nem mondom mekkora,mert rég nem néztem az adatait,de a mérete alapján tuti elég lenne egy párszor 10 watthoz) trafóm. 2db 10 000µF ELKO-m.Ezekből ki lehetne hozni valamit? köszi
Naná! Nem adtak hozzá összeszerelési útmutatót mert ha jól sejtem az ilyen KIT-es csomagokhoz adnak, az alapján megépítheted, egyenirányításra meg rákeresel vagy elküldöm neked, vagy lehet hogy tudod is hogy hogy kell és, lessz egy fain erősítőd!
köszi,megpróbálom
Na meglett a bibi, a nyákterv az tökéletes, meg meg is van tükrözve, csak épp az IC lett fordítva bekötve, szóval 1-es láb lett az 5-s, 2-es meg a 4-es, így a jelbemenet megkapta a maga kis 40 Voltját, gondolom ez nem tetszett neki annyira. Szerintetek sem?
Sziasztok.Van egy TDA2030 kitem.Csak hát ennek szimetrikus táp kell de nekem csak egy egy kivezetésű trafóm van.Hogy lehet megoldani ezt?
Az adatlapján is találsz kapcsolást ami nem szimmetrikus táplálást igényel.Bővebben: Link
Köbzoli kapcsolása is kitűnő!
köszönöm mindkettőtöknek,de nekem ki van egészítve egy tranyó párral (BD 249,BD250).Mivel kit nem akarom módosítani van mód ezzel is meg valósítani?
köszönöm
Remélem hűtőbordát adtak hozzá a KIT-ben. Ha nem akkor be kell szerezned sajnos egy jó (nagy)méretűt ha nem akarod ventilátorral hűteni.
Értem.Hát,megpróbálom...
köszi a segítséget
Sziasztok megépítettem A TDA 2030 as erősítőm,
de nem akarok bele hangszínszabájzót építeni. Hogyan lehetne meg oldani a hangerő állítását, hangszínszabályzó nélkül??? A válaszokat előre is köszönöm...
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen végfokhoz jólenne e egy 17 volt szekunderű trafó. Az ugy kb 23Volt lesz egyenirányitás után. Sima TDA2030am van.
Egy igen. Nem szimetrikus tápellátású a kapcsolás. Köszi az infot.
Sziasztok!
Megépítettem a TDA2030-as végfokomat a lenti kapcsolás alapján. Az a bajom vele, hogy amikor telefont rátettem és kipróbáltam nem szólt. Felhangosítottam a telót és full hangerős elkezdett hangokat adni de torzul, recsegve......... Annyi módosítás történt, hogy a C4 kondi 150nF helyett 220nF ez lehet gond? Vagy ha nem akkor mit ronthattam el? Ha kell kép róla, akkor tudok csinálni. Előre is köszönöm a segítséget. Ja és 18V körüli a tápfesz.
Küldjél képet mindenről! Gondolom szimpla 12V-tal hajtod. A féltápfeszültség megvan az IC 4-es lábán? A tápfeszültés rendben van az IC 5-ös és 3-as lábán?
Üdv!
Abból a kapcsolási rajzbol hiányzik a hangerőszabályzó poti ! Ezt beépitetted a kapcsolásba ?
Szia!
A tápfesz kb 18V egyenirányítva. Az 5ös lábon van a tápfesz. A 4-esen 1,14V van a 2esen pedig 0,23. Ez az első komolyabb cucc amit csináltam szóval a minőség még nem tökéletes
Üdv!
Ott már első probléma, hogy 4-es lábon (kimenet) a tápfesz felét kell mérned, különben valami nem kóser.... A TDA-k ugye bordán vannak, amikor próbálgatod??? Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mérjétek át a multi szakadásjelzőjével a vezetősávokat, a hibáim 60%-a abból adódik, hogy a vezetősáv megszakadt!!
Na az probléma !
Tegyél be egy 10-50k közti potit az a bemenet és a hangforrás koze igy:http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/3d/3d908b97a69d8779309d5b1332f50918.jpg Bocsi de nem jol linkeltem (ez nem megy még nekem) Ugyanebben a témában néhany hozzószólással visszább megtalálod, Hangszab.jpg néven
Szia
Természetesen próbálgatáskor bordán vannak az ic-k. Átmértem szakadásmérővel de nem találtam sehol zárlatot. Nekem is gyanús hogy nincs meg a féltápfesz a 4-es lábon de nem tudom mi okozhatja ezt. Mind a két oldal ugyanezt produkálja......
Egy kérdés: miért is volna az olyan nagy gond, hogy nincs bent poti?
Szerintem nem jelent problémát, hogy nincs poti. Építettem egy TDA 7375-öt is már és abban sincs, de tökéletesen működik.
Szakadásjelzővel úgy gondolom végigmérni, hogy egyik pólus megy a vezetősáv egyik végére, a másik pólus a vezetősáv másik végére/végeira, ha több felé ágazik. Ha sípol akkor ok, szóval nincs szakadás a vezetősávon!!
Üdv!
Hát csak azért mert igy a teljes kimenőjele a telefonnak, torzitásba viszi a tda-t . Egy szóval túl van vezérelve! Idézet: „Az a bajom vele, hogy amikor telefont rátettem és kipróbáltam nem szólt. Felhangosítottam a telót és full hangerős elkezdett hangokat adni de torzul, recsegve.........” Ezek szerint nem a jelszint nagyságával van baj, mert eleinte nem volt felhangosítva. Inkább az a baj, hogy nagy jel mellett is csak recseg-ropog, nem szól. Én még mindig a nyák átnézésen vagyok.... Azt még kipróbálhatod, hogy bekötöd a multit áramerősség mérésre a pozitív tápágba! Ha jól emlékezem, akkor a nyugalmi áram 50mA körül van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |