Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A normál telefonos beszélgetéseket egyelőre nem hiszem, hogy monitorozzák, viszont a Messenger-t, a Whatsapp-ot, a Skype-ot és a Viber-t biztosan, mert többen is teszteltük már ismeretségi körben, hogy nem csak a leírt, de a beszélgetési témák is felbukkantak rövid időn belül a célzott hirdetésekben.
A Signal és a Telegram ilyen szempontból még tiszta, bár utóbbin már megjelentek a reklámok, amióta 1-2 éve nagyságrendileg megnőtt a használóik száma és az ezzel járó erőforrás igény. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2024
Az összeesküvés elméletek addig élnek, amíg ki nem derül, hogy igazak.
Megfordult a fejünkben, hogy Granpának szülinapjára inkább oszcilloszkópot kellene venni, nem multimétert.
Azóta nem aranysatut kapok mint ajánlat, hanem aranyáron fiatal fiúkat és csajokat.
Köszönöm a minimultit, már volt próbaüzemben. Oszcilloszkópom -működő is, mérőkábellel- van néhány.
Nálam totál üres a hirdetések. Már semmibe sem vesznek engem. Ez sértő .
Nálam azért "üresek" a hirdetések, mert blokkoló beépülőt használok a böngészőmben.
Én is, néha jönnek hirdetések, máskor nem.
Mióta feltettem azt a granpás keresést guglira, hogy "öregúr öröme az oszcilloszkóp", jelentősen megváltoztak a felkínált hirdetések itt (is), lásd mellékelt példák.
A "cicának melltartó" sokkal érdekesebb eredményeket hozott pár hónapig. Topi talán (de lehet sokan mások is a HE csapatból is) részletesen kifejtették már, miként működik a dolog, és a HE hogyan/mire használja a sütiket. Azt akarom mondani, hogy van rá racionális magyarázat, nincsen itten semmi különleges látnivaló. Amúgy meglehetősen bőséges irodalma van még magyarul is (heteket el lehet tölteni olvasgatásukkal).
Engem csak az zavar, hogy nektek sokszor jobbnál jobb csajok jönnek, nekem meg csirkeól, pedig nem kakas vagyok .
Pár napja a műhelyem külső falának a tövét betonoztam, amihez természetesen egy talicskában kevertem a betont, erre ilyen hirdetést kaptam...
Nekem a munkahelyemen nem jelennek meg a hirdetések, csak itthon. Viszont tudom, hogy a hirdetések megjelenítésével az oldalt támogatom, ezért ha tehetem minden nap legalább egyszer felnézek ide (meg a testvéroldalra, a Hobbivasútra) itthonról is. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2024
Mindig és mindig visszatérünk eme hirdetésekhez, ami azt is jelenti, mégiscsak működik. Működik, mert úgy teszünk, mintha nem érdekelne, de csak meg-megnézegetjük.
Nincs is ezzel baj. Mindenkinek élnie kell, megélnie is. Meglátjuk, prüszkölünk. Meglátjuk, megszeretjük. Így megy ez. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2024
Csak hozzájárulunk az oldal további működtetéséhez.
Mindenesetre: megvettem a második lehetőséggel (az 500ft-os), ma kaptam SMS-t, 10-11 közt itt lesz a futárember! És jött is, (azaz ment anyámhoz, mert ő a fő-fő átvevő ). Aug. 6-hoz képest tök jó a sebesség.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2024
Keress gyorsan a guglin p betűs dolgokra, több megközelítéssel.
Még pizsamát is fogsz kapni.
Ha már futár. Nekem is gyorsan hozta a kínai csomagot múltkor a futár, igaz Luxemburgi raktárból.
A múltkori 40 fokos melegben hozta a kis kínai zacskós tenyérben elférő csomagomat. Szerintem nagyon örült neki.
Pénteken jött a szomszéd. -Gyere gyorsan! Ilyent rég nem láttál. P-vel kezdődik.
-Ne mondd már! Hiszen ma reggel is láttam. -...és I betűvel folytatódik. -Kíváncsivá tettél. Mutatnak egy jókora pillangót. 4,5- 5 cm hosszú szürke szárnyakkal. Középen elmosódott mintázat, nem lehet beazonosítani a halálfejes pillangót. Inkább valamelyik szenderféle lehetett öregebb változatban.
Zseniális módszer elemes led mátrix vezetéknélküli programozására: Bővebben: Link
Nem is igen tudom hova irjam.
Feltünt az utobbi idöben, több müszeren meg elemes berendezésen, hogy a negativ polusokon a berendezésekben. ( tolomérce, érzékeny mérleg, rádio stb ) zöld szulfátréteg alakult ki, pedig már évtizedek ota nem használok olyan elemeket amik régen ki szoktak folyni. A tolomércében ráadásul csak egy apro gombelem van. Vajon mi okozhatja ez, esetleg a levegöben van valami ami ezt okozhatja?
Nem mai ötlet. Sok ilyen ledes programozó létezett már 20-25 éve is. Én is csináltam még az infrás korszak előtt is.
Nincs valami vegyszer a közelben? Nekem a műhelyben a sósav és a vasklorid okozott hasonlót, hiába lezárt üveg. Legalábbis erre fogtam rá
Az állítólagos ki nem folyós elemek is ki tudnak folyni. Ezek közül a Duracell a legalattomosabb. Az ha koppra lemerül, reggelre képes levet ereszteni.
Szerintem nincs semilyen ilyen vegyszer ( nagyon régen már nem pancsolok ilyesmikkel). Az egyik tolomérce meg talán sohasem volt a mühelyben, mert rajzoláshoz szoktam használni.
Ilyen jelenséggel én is találkoztam már. A vezetékeken, a forrpontokon megjelenő oxidáció. Szerintem a levegő páratartalma is okozhatja, valahogy szerintem reakcióba lép a rézzel, és kiválik. Én arra is gondoltam, hogy nem kell, hogy az elem kifolyjon. Ha pl. készenlétbe lévő eszközök, lehet a réz miatt galvanizálás folyamához hasonló folyamat játszódik le.
De ezek csak én fejemből származó elmélet. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2024
Lehet, hogy igazad lesz. Csak megjegyzem, azok a kontaktusok meg elemek nem rézböl vannak, altalában mind fehér keményebb fém talán nikkel, nikkelezett vagy ki tudja micsoda.
A ledek fényérzékelőként vannak felhasználva, + két oldalra van osztva a mátrix hogy a külső fény hatását kiszűrje.
Ok. De ez sem új dolog. Boncolgattuk már párszor itt a fórumokon is. Én magam is készítettem led paneles napelemet smd ledekből 2012 táján. Maximum nem minden van ilyen szépen publikálva.
Érdekesnek érdekes. Szerintem legalábbis, aztán majd mindenki eldönti magának.
Humánus légycsapda: csali granulátummal becsalja a legyet, lassan fölé fordul a plexi fedő, ahogy az forog betereli középre a legyet, ami végül beesik alulra a gyűjtőtálba, ahonnan később szabadon engedhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |