Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot! Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Az adatlapjáról vett érték alapján:
0.2 mrem/h = 2 * 10-4 rem/h = 2 * 10-6 Sv / h = ~ 17 mSv / év A lakossági korlát 1 mSv / év Vagyis egy ilyen izotóptól a megengedhető maximális terhelés 17-szeresét kapja valaki! Ha az eredeti (gyártáskori) izotóp van benne (Amit természetesen nem tudunk!), akkor jelenleg a helyzet: - NDK-ban gyártották, tehát minimum 35 éves - A Kr85 felezési ideje kb. 10 év - A gyártása óta 3-szor feleződött, tehát most kb. 2 mSv/év lehet, ami még mindig kétszerese a megengedett lakossági korlátnak! Viszont ott egy helyen több ilyen cucc van (a képen legalább 10 db-ot számoltam meg...), tehát a hatás (a sugárterhelés) összeadódik (10 * 2 = 20 mSv/év). További probléma, ha időközben cserélték benne az izotópot... Mikor és milyenre? Szerintem is mindenképpen jó lenne az illetékes hivatalt megkeresni! Ha mázlid van, akkor selejtezéskor/leszereléskor kiszedték belőlük az izotópokat és nincs probléma. HA mázlid van... A jó hír, hogy a Kr85 béta bomló, ami azt jelenti, hogy - ameddig a készüléken belül van, nagy eséllyel a külvilágot nem befolyásolja, - ha eltörik az üvegcse (mert pl. valaki dobálja vagy nem megfelelő módon szedi szét a füstérzékelőt...), akkor a Kripton kiszabadul -> a béta sugárzás hatása a levegőben kb. 1m-en elenyészik, - ha a padláson lévő cuccok mindegyikében (nem tudom hány db van...) eltört az üvegcse, akkor az alatta lévő lakás (a födém és a távolság miatt) biztonságos maradt. A Kripton nemesgáz - ha kijut az üvegcséből, akkor eloszlik a levegőben, de nem megy nagyon messzire, értsd: az egész padlástérben (leginkább a padló közelében) egyenletesen szétoszlik. Én azért inkább csak sugárzásmérővel mennék fel a padlásra a többi cuccért... A hozzászólás módosítva: Csü, 9:26
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat. Beszéltem az ingatlan eladóval. Tűzoltó eszközök, és irodagépek szervizelésével foglalkoztak, mindenre volt engedélyük. És elszállítja a füstérzékelőket, ballonokat, tűzoltó eszközöket. A ballonok mögött amúgy főleg tűzoltó palackok vannak.
És ami még új információ. A számítógépek erősen hiányosak, egyik sem komplett. Persze attól még szívesen odaadom őket, mert nekem nem kellenek. Akit érdekel írjon privátot a cím egyeztetés miatt. Galfinak üzenem a segítséget a lehordásra értettem. Mert van olyan lézer nyomtató is, ami kb. 30kg ![]() Üdv Robi
Üdv!
Azok a hiányos számítógépek mennyire erősen hiányosak? És - mennyire korosak? Egy 6-8 éves hiányos példányt - ha látok benne fantáziát - még nagyon szívesen elfogadok, ha olyan akadna ... Nekem bőven elég, ha csak valami alaplap - és valami proci is van benne.
Azok közt nem fogsz 6-8 éves gépet találni, inkább 20+ a képek alapján.
Ok! Írtam privát üzit.
Feltörtek az emlékek: anno (1990) IBM XT, 4MHz procival, 128kb Ram, hercules monochrom monitor, és nagy floppy (Dos-al) - ez volt az első gépem
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Csü, 20:58
Szerda 18:19
Azt is korrekten megírta robis01, hogy ez egy szerviz "hagyatéka"... Képek alapján ezek 25+ éves cuccok. A hozzászólás módosítva: Pé, 5:53
Többek kérésére kinyitottam pár (4) pc-t a kupacból. Nem túl sok minden van bennük.
FAZ1: a gépek között biztos nincs olyan amin elfutna a win11 (2020 környékén gyártott gépek), de majd rákérdezek az ingatlan eladónál, mikor elviszi a tűzvédelmi cuccokat. Mivel költözöm nekem is akad néhány felesleges cuccom, amit szívesen átadok csokiért, vagy valami hasonlóért amit szeretnek a gyerekek (pl. Katimami-s mignon). Vannak saját számítógépeim is nagyjából 2005 környékétől, de azokat még át kell néznem, hogy mi van rajtuk.
És még vannak szerszámok, a gyerekek meg szeretik a csokit, de a Katimami-s mignon-t is imádják
![]() Marok csavarbehajtókból a zöld akksi , a többi és mechanikai hibás is. Furó szintén mechanikai hibás. Dekopírból kiesik a fűrészlap. De ha ehhez van valakinek elfogadható áron (10e találtam csak) befogófejhez kapcsolat, annak én adok egy csokit ![]() A hozzászólás módosítva: Pé, 12:46
A fűrészből azért esik ki ki a lap, mert nem hozzávalót használsz hozzá.
Legalább háromféle van a gyűjteményemben. Az eredeti nem esik ki, csak az újabbak. ![]() Szemrevételezés alapján simán eldönthető, hogy miért. Közdarabot még lusta voltam csinálni...
Szia !
Szeretném kérni a " saját kamera " ," saját vegyes " és a következő bejegyzés " saját szerszámok " csomagot...
Erről nem tudtam. Bár úgy emlékszem hogy már a gyárilag hozzá csomagolt sem maradt benne. Majd végig próbálom mindet, ami van itthon, vagy elviszem valami szerszámboltba és megkérdem mit ajánlanak hozzá. Jövök neked egy csokival
![]()
Asus laptop billentyűzet ingyenSziasztok!Nem teljesen szakszerűen bontott laptop billentyűzet ingyen elvihető, hátha valakinek épp ilyen kellene. Posta ilyesmi sajnos nem jöhet szóba, helyileg Győr-Moson-Sopron Csorna.
Szia!
Szerintem az mindenképpen segítene új gazdát találni neki ha leírnád, hogy miért lett bontva és mit jelent a nem szakszerűen (vagyis, hogy megsérült-e közben). És persze a laptop típusát. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |