Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2228 / 3614
(#) andras99 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Menj el a benzinkútra mint a YouTube-os videókban, és fújd ki kompresszorral! Nem tudom, nekem laptopom van, néha egy nagyobb ecsettel eltávolítom a "porcicákat".
(#) tiggersoft válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Én pont az ellenkezőjét teszem. Porszívó...és hajfestő ecset.
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Évtizedek óta kompresszorral fújatom ki a gépeket. Főleg a tápegység hálálja meg. Első fújásra átláthatatlan porfelhő keletkezik. Amikor kész olyan, mitha új lenne. Persze azért arra vigyázni kell, nehogy a 10 Bar az SMD-ket is vigye.
(#) Gery78 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia Jani!
Dehogy nincs kompresszorod! Mi van a tüdőddel? Nem tudsz fújni?
Viccen kívül én úgy szoktam kipucolni a gépet, hogy van egy kis ecsetem, a legjobb erre a csajok tiszta még nem púderes ecsete, tehát mindenképpen finom szőrű legyen, ezzel szoktam lepamacsolni a kiszerelt alkatrészekről és az alaplapról is a port. A hűtőbordákat ki szoktam fújni a saját tüdőmmel, de ha nem szeretnéd, hogy az arcodba menjen a por, akkor érdemes beszerezni egy sűrített levegős palackot és azzal kifúni. A kompi is jó egyébként. (Csak én nem költök kompresszorra és sűrített levegőre. ) Aztán én még 96%-os alkohollal át szoktam törölni az érintkező felületeit a kártyáknak, hogy jobb legyen a kontaktus, a többi alkoholt nem meginni. A ventiket is ki szoktam fújkálni, ha siklócsapágyas akkor újra olajozom, (ha szükséges) és a procikat újra kell (érdemes) pasztázni. A melegtől ki tudnak száradni ezek a hővezető paszták és akkor nem vezetik jól a hőt. A házat meg értelemszerűen kiporszívózod, vagy az ecsettel átporolod, kifújkálod. Nagyjából ennyi lenne.
(#) janikukac hozzászólása Jan 3, 2014 /

Köszönöm mindenkinek a választ!
Akkor én is biokompresszort fogok alkalmazni! Nem félek én, hogy az arcomba megy, csak azért nem akartam én kifújni szájon keresztül, nehogy beköpjem a panelokat nyállal, aztán oda a számítógép.. Ecsetet is kell hogy szerezzek. Ez a kompi már 8 éves, egyetlen egyszer lett kiporszívózva, de nem sokat segített akkor az rajta... Most szétszedem szerintem egészen, és úgy takarítom ki majd..
Üdv!

Mindenképpen kompresszort javaslok. Akkor ecset sem kell. Amúgy a lányokkal jobb a békesség kedvéért borotvahab ecsetet használok, ha muszáj.
Jelenleg 260+ gépem van. Az fújkálhatnám.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) janikukac válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

260+, azt meg hogy?

RG vagyok.
(#) janikukac válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Hűű,akkor te biztos értesz a számítógépekhez elég komolyan.. Van is egy "nagy gondom", eddig 1 zseni sem tudott segíteni, Te lennél az utolsó reményem! 24766-ostól kezdve vagyok tárgyalva... Meg bírod nézni?
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Ezért jók a régi porszívók, azok hátul egy lyukon fújtak, még keményforrasztáshoz is használtuk.

Játékokban nem vagyok otthon, sőt, ha egy gépen megtalálom azt a gépet büntibe teszem. 1 hétig nincs net.
A régi program a régi gépen működött. Amikor új drájvert (frissítést) kapott akkor elromlott. Az új gépen nem is ment. Gondolom a játéknak is van újabb verziója. A régi program az új hardverrel nem kompatibilis. Nem csodálkozom. Piacgazdaság van. Vegyél újat.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Ракета
Még festékszórót is adtak hozzá. Bicajt festettem vele a lépcsőházban. Na mit kaptam érte... Minden olyan színű lett.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Mert nem tettél mögé csomagolópapírt (nyers rajzok miatt nálam tekercsben volt mindig).Valahol még megvan az eredeti festő-készletem, a gép is.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

14 évesen! A franc gondolt rá.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Esetleg egy bicikli pumpa is jó lehet a biokompresszor helyett. Én is azzal szoktam a poros cuccokat portalanítani.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Az is jó, de jó, ha van egy segítőtárs. Amíg nem volt kompresszorom autópumpát használtunk. Egyik pumpál, másik fújat.
(#) erdgab válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Nekem most is van egy ilyen régi porszívóm,eredeti festékszóróval együtt és ma is működik.
(#) granpa válasza erdgab hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Láttuk is a szépen festett trafóidon!
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 3, 2014 /

Helló!
Van egy képeslapom, amit ha merőlegesen nézek, egy képet látok, ha kb. 30 fokban nézem, akkor más képet mutat. A működése tiszta, a plexilap kialakítása speciális. Szeretnék nyomtatni házilag egy képet, amit ha ráragasztok a plexi hátuljára, ugyanazt a hatást tudom elérni. Ez házilag kivitelezhető, mert elég pixeles a kép eredetileg is. Milyen módszerrel tudnám pontosan lemérni, kitalálni, hogy mekkora távolságonként kell a két képem felszeletelni, és összeilleszteni? Próbáltam a csatolt kép alapján olyan sávot találni, ahol egyik szemszögből a fehér papírt látom, a másikból pedig csak feketeséget, de nem jártam sikerrel. Nem egyértelmű a pontos hely. Van ötletetek? Köszönöm! Addig is próbálkozok még.

kep.gif

(#) mikrokapcsolo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szerintem a plexire van nyomtatva a kép, mert amit most szétkapartam hűtőmágnest, azon alul nincs semmi,csak egy fehér háttér, és a plexin van a nyomat, valahogy mint amit a képen próbáltam rajzolni.

3dlap.png

(#) Kovidivi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia!
Jó az ötlet. A recés fele van felül, az alsó rész teljesen sima. Nálam is erre a sima részre van nyomtatva. A rajzod alapján már lehet el tudok indulni. Ha belegondolsz, és sík az alja, akkor is csak egy sávot látsz, ha belenézel. Köszi a tippet!
szerk: A fényképezőgépem szerint ezek a hegyek le vannak kerekítve.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Csak sikerült!
Már csak az a kérdés, hogy hogyan illesszek össze két képet. 60 szeletből felváltva kellene a két kép szeleinek következnie... A 60 szeletnek pedig pontosan 1.04cm szélesnek kell lennie.
(#) kaqkk válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Add oda egy mazochistának majd ő összerakja .... Talán valami képszerkesztő programmal próbálnám.
(#) Kovidivi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Egyik kedves fórumtársunk segített, a lenticular szóval programot is találtam, demó, de tökéletesen működőképes. Már csak korrigálni kell a képet, egy kis elcsúszás van benne. Jó kis játék volt
(#) Mírr-Múrr válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Szia! Majd ha megépül az utca végén az új szép nagy stadion, majd akkor leaszfaltozzák. Üdv.
(#) sastas01 válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Azt 15 km e odébb -Debrecen- építik(sajnos). Mármint minek?.
De nem is szeretném ezt jobban ragozni mert az súlyos politizálás lenne, aki pedig a politikát szereti azt én utálom. Magamat pedig nem szeretném utálni...
(#) szamóca hozzászólása Jan 4, 2014 /

(#) szamóca hozzászólása Jan 4, 2014 /

(#) zenetom hozzászólása Jan 4, 2014 /

Sziasztok!
Van egy kicsit régebbi laptopom (Fujitsu Siemens Lifebook C1410), és már szinte teljesen kinőttem a 80GB-os winyót (SATA, 5400RPM, 8MB cache).
Egyébként egy 2x2GHz-es IntelCore2 T7200-as proci van benne, 2GB RAM-mal.
A kérdés, hogy szerintetek kb. milyen winyót rakjak bele? 320-500GB-os-ra gondoltam, jó lenne 16MB cache-el. A fordulatszám meg lehet hogy jobb lenne 7200-as, csak nem tudom, hogy a laptopnak jót tesz-e.
Ja és a legfontosabb szempont: olcsó legyen (<15k).
Eddig ezeket néztem ki:
egyik, másik, harmadik.
(#) sastas01 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Én egy kicsit többet szánnék rá és abból már kapsz 1 terát. Én speciel nála szoktam vásárolni: Lec Találsz nála 16 ezerért 1 terás Samsung! vinyót.
Megbízhatóságáról annyit, hogy kb 50 ezret hagytam nála nyáron és megkaptam mindent postán. Nekem egy barátom ajánlotta.
Következő: »»   2228 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem