Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Csak mint tapasztalat mondom, hogy: 2n3055-tel évek óta működik a QUAD-405 subládában aktív váltóval +-55V-ról. Sajna szarul tekerték meg a trafót így ez a magasbb fesz, de elvan vele. üdv.: Zoli
nme tudom pedig elég jól néz ki a trafo, jó nagy nehéz meg minden
képet most nem tok küldeni , majd holnap
Szerintem azok stapabíróbbak mint az én BD249-esem a tokozása is jobb sztem. A másik, hogy én a tápba 8db 17.000mikrós kondit tettem a négy csatornához, ott nincs bocsánat vagy, hogy elfáradtam egy kicsit. A gyengék mennek a levesbe.
sziasztok van egy eredeti quad 405-öm és amikor rárakom a tápra akkor kivágja a hangszórót
Itt ma eszvesztes van vagy mi a fene? Kereso heee! Kereso! Gondolkodj mielott cselekedsz!
Gondolom bezárlatosodtak a végtranyók, mérd meg h van-e egyenfesz a kimenetén. ha van akkor végtranyó ill. esetleg meghajtó tranyó csere is szóba jön.
--- Más: Nem tudjátok esetleg hogy a Quadnak mekkora a bemeneti érzékenysége? Csak mert ma rádrótoztam egy asztali cd-lejátszót, és elég rendesen túlvezérelte a bemenetét, össze-vissza zörgött meg torzított az egész...
Szia!
QUAD 405-nek 0,775V kell a teljes kivezérléshez. Itt találod az infót róla angolul:Bővebben üdv.: Zoli
Szia!
Köszönöm az infót + a linket is . én egyébként azt hittem hogy ennél még egy picivel érzékenyebb a bemenete, ezek után viszont nem tudom hogy miféle elmebeteg jelszinttel dolgozhat az az asztali lejátszó, de hogy jóval meghaladja a szabvány(nak tekinthető) 0.775V-ot az tuti. Üdv.: Gé
Szia!
Egy körülbelül értéket lemérhetsz a CD lejátszódról. Írjál ki CD-re 1kHz-es jelet, majd játszd le azt a lejátszóval és mérd egy multiméterrel mekkora fesz jön ki belőle, és így megkapod a körülbelüli értékét, mekkora fesszel tudja meghajtani a végfokodat. Asszem hangfrekvenciás voltmérővel kéne ezt precízen lemérni, dehát kinek van olyan... üdv.: Zoli
Szia!
Azt kell h mondjam az ötlet nagyon tetszik . Viszont szerencsém volt, mert időközben a neten sikerült ráakadnom a cucchoz tartozó user manualra, és az meg is adta nekem a választ, miszerint: 'Output Level : 2.0V'. Na mind1, majd átalakítom a quadon az egyik vonalszintű bemenetet, vagyis leosztom mindkét csatit egy-egy ellenállással . Köszi a segítséget Üdv.: Gé
Szia!
Közben az a kérdés fogalmazódott meg még bennem, hogy miért pont 1kHz-et írtál a méréshez? pl 50Hz nem lenne jó? mert akkor azt elég pontosan lehetne mérni egy mezei műszerrel is akár /AC üzemmódban persze /. Nem mintha mégis meg akarnám mérni, elég nekem amit a 'júzer manuál' mond; igazából csak úgy kíváncsiságból kérdezem .
Hali!
Nem jó az 50Hz...Azé nem me nem... Mert azt találták ki, hogy ezeket a hangfrekis jelek erősségét 1kHz-en adják meg és kész. De ha megnézel egy mondjuk egy végfok IC adatlapját, akkor szinte minden adatot amit hangfrekvencia mellett kell mérni, 1kHz-en mérik, oda is van mellé írva, hogy 1kHz, de vannak olyan adatok, amiket meg mondjuk 20kHz-en és mondjuk 100Hz-en vagy még kisebb frekin, ilyen pl a torzítás értéke, de azt ne kérdezd, hogy melyik torzítás.... üdv.: Zoli
szia köszi a tanácsot
nincs mit, amúgy jutottál vele valamire? szóval tudod már h mi baja van?
hello
az lessz a hibája
Szevasztok!
Kis információt szeretnék kérni, nem olvastam végig itt 50 oldalt, ezért megkérdezem, biztosan volt már róla szó, ezért bocsi. Mono quad 405, 4ohm-ra, mik a feltételek? dc50V elég lesz? vagy sok? eredeti kapcsoláshoz képest mit kell módosítanom ahhoz hogy 4ohm-os hangszórót tudjak rádugni? (Újabb fajta panel!) Köszi szépen!
hello
hiperszil trafó volt rajta 30v-os ajobb hang érdekében külon tekercselve volt hozzá
Szia
Ha 4ohmra terheled akkor elég szerintem +-36-40V a szerkezetnek.Szerintem nem kell modositani semmit.
én szerintem végfoktranzisztort kéne cserélni mert lehet hogy tönkre fog menni :felkialtas:
Nekem úgy van most hogy Mj 15003 van benne végtranyónak és bd250 a meghajtóknak és +-50v-ról megy és 4ohmos terhelést ís bírja
Parázs Gábor: Amúgy elfelejtettem mondani hogy megy már rendesen hamisak voltak a BD244-esek azért durrantak el mindig Vettem ilyen régebbi eredeti BD250 és most már megy már vagy két hete egyfolytába amiko itthon vagyok szól elég hangosan
elveszítettem a fonalat :sir:
Melyik résznél?? Kicsit nem tok fogalmazni kicsit, nagyon nem tok
csak nekem 2n3442 és bd 240 van benn itt egy kép
BD 249 tuti nem fogja bírni szerintem még fullon a 8 ohmot sem.... szerintem.... A 2n3442 az fogja bírni a 8 ohmot de a 4et már nem hiszem.....
Jól látom hogy fekete egy icsit az egyik ellenállás ott felül??
majd holnap fenn leszek 2-3 óra közt :felkialtas: na megyek :fogmosas: aztán aludni
toom egy kicsit
|
Bejelentkezés
Hirdetés |