Fórum témák
» Több friss téma |
Pedig jobban járnál, ha vásárolnál. Már a megfelelő anyagok beszerzése is nehézségekbe ütközik, és olcsóbban sem jössz ki a saját építéssel. Az a "nagy" lepke antenna is kicsi erre a sávra, és az ilyen antennák csőátmérője 15 - 20 mm, a megfelelő sávszélesség miatt. És akkor ott van még az asszimetrikus - szimmetrikus
illesztés kérdése is. Ha valamit nem jól csinálsz nagy az esélyed arra, hogy a darab drót antennádnak jobb eredménye lesz.
Esetleg egy kör dipól
kép
Miből gondolod, hogy ezt egyszerűbb elkészíteni. Még a körbe hajlításhoz is készíthetsz sablont. Ez ugyanolyan mint egy egyenes, hajlított dipól, csak meg van görbítve, hogy "körsugárzó" legyen. Ennek következtében a "nyereségéből" (bár az ilyen dipólnak nem sok nyeresége van), veszteség lesz. Ez az ára annak, hogy nem kell forgatni. Mondjuk egy hajón, vagy lakóbuszon, kiránduló autóbuszon.
Panasonic CH-40 toronyom elfelejti a beprogramozott állomásokat, ha ébresztő funkcióval kapcsol ki/be, ugyanakkor a normál, vagy késleltetett kikapcsolás hibátlan. Hol keressem a hibát, vagy ez már így hal meg?
Heló! Ez elkerülhette a figyelmedet . Üdv.
Sziasztok Valaki megtudná mondani hogy hol lehet kapni A277D ic vagy UAA180 valakinek nincsen véletlen
Próbálj szerezni Trabant, vagy Wartburg elektronikus fogyasztásmérőt -ezekben A277D-van.
Úgy a kétezres évek elején vettem egy Sony ICF-SW35 típusúszintézeres, kétszer transzponált világvevőt. Van rajta minden, mi szem szájnak ingere. Csak közbevetőleg jegyzem meg, akkor az ára nem volt elviselhetetlenül magas, mert biztos emlékeznék rá. Most is árulják - horror áron (43-60 k)
Akkor a hangja miatt kiszerettem belőle, konyhai szolgálatra ítéltem. Most, hogy detektoros DX-el kísérletezem, jól jön a digitális skála, meg a potméterrel szabályozható érzékenység, előléptettem "fő" rádiónak. A potméterei kissé megrecsegősödtek, de ezt könnyen sikerült orvosolni. (Áldott legyen a WD40 neve) Nos, hogy a lényegre térjek, ha már fő rádió, akkor hallgatóval zenét is kéne hallgatni rajta. A hangja azóta sem lett jobb: 100Hz alatt megszűnik az élet. Rendben, egy világvevő nem szükségszerűen HIFI, de hát ez a maroktelefonnál sem követelmény, mégis sokkal szebben szól a rádiója. Belinkeltem a kapcsolását, meg az alkatrészjegyzékét. Tudná valaki, hogy hol van lekorlátozva mélyhang átvitel? (A kicsatoló kondi kilőve, mert gyakorlatilag terhelés nélkül mértem a kimenő hf feszültséget.)
G14-15 kordinátán találsz 2 jumpert: JC9,JC10. Ez a demodulátor stereo hangfrekis kimenete, ide köss egy tisztességes erősítőt a vizsgálathoz. (A CXA1522 végfokról nem találtam semmit, talán az adja a csapnivaló hangot)
Köszönöm a választ. Közben sikerült előbányászni a hangerősítő adatlapját. Van azon két NF (úgy saccolom negative feedback) láb, ami 4,7 mikróval van hidegítve. Bepróbálkozok valami nagyobb kapacitással, hátha itt van az egyik korlát.
Az nem fog rajta segíteni. 200Hz alatt szinte halott, ennél még a Sokol rádió is többet tudott...
It's not a trick: it's a Sony - ahogy a reklám mondta
Hát igen. A 10 kHz fölötti torzítás növekedésről nem is beszélve. Szerencsére elég öreg vagyok,így ebben a tartományban nem vagyok érintett
A mérést a számítógépen futtatott hanggenerátor programmal és a vonali kimenetre kapcsolt teszkós kétezer forintos szivargyújtóba dugható transmitter beiktatásával eszközöltem. Gondoltam, ez lesz a szűk keresztmetszet, de nem. Ez utóbbi viszont nagyon kellemes eszköz, mert pincétől a padlásig besugározza az egész házat minden tuning nélkül.
Ha ez a CXA átviteli karakterisztikája, akkor nem értem mi a fanyalgás oka. A -3 dB es pontok között 30 Hz - 80 kHz között visz át. Azért ez nem annyira rossz. A torzítás is 30 kHz -ig kisebb, mint 1,5 %. (az átviteli görbe log/log, a torzítás log/lin koordináta rendszerben van ábrázolva!)
Köszönöm az inspirációt! Szóval mégis a visszacsatoló áramkörben volt a bibi. A belinkelt frekvenciamenet visszacsatolókört hidegítő 4,7 mikrós kondenzátorra érvényes, a rádióban pedig mindössze 1 mikro van. Na, most megkapta a magáét, mivel itthon csak 47 mikrósok voltak, hát azt kötöttem párhuzamosan velük. Most már van basszus, a klasszikus zenénél meg rendesen szól az üstdob
És igazad lőn... nem gondoltam volna, hogy kívülről így agyonütik. Persze nyilván a gyenge hangszóró miatt.
Hello mindenkinek.
Kaptam egy Ilmenau 66/57 W206-os radiot de sajnos uzemkeptelen,,hianyzik belole egy lampa, nincs veletlenul egy hasonlo radioja valakinek?Bővebben: Link
van egy pár "lámpám" írd le mi van ráírva hány lába van és nézem.
Nekem Tungsram-os vannak
ECH81, EBF80, EL84, EM80 közül valamelyik van eltörve. Mivel ezek novál csövek, mindegyiknek 9 lába van.
Azt jó lenne tudni, hogy melyik cső törött, persze nem biztos, hogy az üzemképtelenségnek ez az egyetlen oka. Használt ECH, EBF80-al tudok segíteni.
Sajnos teljesen hianyzik az egyik igy nem tudom hogy melyin tipusu a hianyzo. EM80,EL84, 2db EBF80 es egy EZ80 a meglevok. ezeket hogy tudom lemerni hogy jok e ? aram alatt mindegyik vilagit. Koszi az eddigieket is.
Kizárásos alapon ECH81 a hiányzó cső. mérni úgy lehet, hogy első körben ellenőrzöd az elektróda feszültségeket. Ha mindezek rendben levőnek látszanak, akkor megpróbálod feléleszteni a hangfrekis részt, ezt az EL84, és a hozzá fizikailag közelebb eső EBF alkotja. Azután megkeresed az AM demodulátor diódáit, valamelyik EBF ben lesznek, nem ismerem a kapcsolást, de lehet hogy két diódát találsz, egyik a demodulátor, másik a AGC feszültséget állítja elő. Eddíg aránylag egyszerű éleszteni, csavarhúzó tapintással lehet. Első körben a KF tekercsekhez ne nyúlj, az legyen a legutolsó, csak szakadásra ellenőrizd.
Ha mutat életjelet, akkor lehet hangolni Kossuth ra, és a sáv végén Petőfire
Szia csak pcl 80 lámpát találtam meg sokat amelyiken nincs írás. sorry...
Új belépőként, üdvözlök minden fórumozot!
Kedves Hozzáértők! Van egy 20 éves SONY ST-S120 tunerem. Mostanában ha 2 napig nem hallgatom, akkor elfelejti a beállított állomásokat. Szétszedtem, mert azt gondoltam, hogy ebben is egy kis akku van, mint a VIDETON tunerben, de nem látok benne akkut. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a mellékelt kép alapján talán tudtok segíteni, hogy mit kellene kicserélni, hogy ismét emlékezzen az állomásokra. (Van még sok képem, sok szögből, ha az segítene.) Hálás köszönet előre is. A.
Egy nagyobb felbontású kép, mert másikat összenyomták feltöltés után:
http://i.imgur.com/hBIs6.jpg
Elvileg az előlap nyákján kéne lenni, egy nagyobb kapacitású kondinak (0,1-0,47F ) Nyák hátoldalán nem látok ilyen jelölést, azért megnézhetnéd a másik oldalát is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |