Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   6 / 82
(#) quasimod válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 11, 2011 /
 
Szervusz!
Azt hiszem nem írtam típust. Star Master. NTC jó, motoros szelep talán. Ha felkapcsol legnagyobb lángra, akkor leáll, majd újra gyújt , kisláng, közepes, nagyláng, leáll. Na most odáig jutottam vele, miután begyújtott, a levegő nyomáskapcsoló negatív nyomású csövét összeszorítottam, lehúztam a füstcsőről, és lás csodát, a nyomáskapcsoló nem oldott ki, ég nagy lángon is vidáman. De ha elengedem, azaz kiegyenlítődik a nyomás, mikrokapcsoló kattan, láng elalszik. Ha visszadugom a füstcső csonkjára, azonnal újraindul, kisláng ..., de nagylángnál azonnal elalszik. Létezik . hogy tönkrement a levegő nyomáskapcsoló? Mitől csak nagy lángon alszil el Mitől nő meg a nyomás a füstoldalon? Füstcsonk lehúzva, úgy is hiba. Lehet hogy kicsit zavarosan írtam, de hátha meg lehet érteni
(#) neocska hozzászólása Okt 12, 2011 /
 
Sziasztok!
A tegnap érdekes jelenségre lettem figyelmes, beindult a füttés magátol, az érzékelöje programozhato és 19foknál kapcsolja be a kazánt, ezzel gond nincs, csak hogy nyári álláson is beindult a füttés, vajon mi okozhatta ezt? A kazán a cimben megemlitett tipus.
(#) gazszeres válasza quasimod hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Szia!
Igyekszem megérteni.
Preszosztát hiba! Lehetséges hibamegoldási lehetőségek.
A ventilátor és a preszosztát közti csövek, valamelyike dugult, vagy szakadt ( ez szinte kizárható, de ellenőrizni nem árt ). Én mindenesetre kitisztítanám a kazán égéstermék elvezető csövét a légbeszívóval együtt.
2.: mivel a preszosztátok gumi membránnal szerelt alkatrészek, elöregedésük során szilárdulnak, így munkájukat lomhábban, vagy már, sehogy sem végzik el.
A legjobb javítási megoldás csere!! De " mekkelhető " ,bár ezt még új kazánnál sem javaslom, megfelelő műszer nélkül. De ha van hozzá nyomáskülönbség mérésére alkalmas műszer, újra állíthatod (bár gyárilag belövik, lehet hisztis ). Egyszerűen a preszosztát közepén lévő csavar kijjebb csavarásával ( rugó ellennyomás csökkentésével ) megoldható.
De még egyszer hangsúlyozom, ha valóban megoldást akarsz csere!
Mert ugye alkatrészt, ami gyárilag beállított nem bírálunk felül.
Ezért, már így is kikapok a kollégáktól!?
(#) gazszeres válasza neocska hozzászólására (») Okt 12, 2011 /
 
Szia! neocska
Már tárgyaltuk ezt a jelenséget, tedd meg, hogy visszább olvasol.
Annyit elárulok, mikrokapcsoló cserét kell végrehajtanod.
Kicsit tanulj a kazánodról, itt sok hasznos információt találsz.
De, ha igényed van rá, vagy nem találod eddigi leírásainkat, természetesen szívesen leírom a diagnózist.
(#) neocska válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Bővebben: Link
Na akkor hivhatunk szerelöt, pucolgatni.
(#) gazszeres válasza neocska hozzászólására (») Okt 13, 2011 /
 
Szia!
Örülök neki, hogy visszább is olvastál. Ez pozitív hozzá állás. A tisztítás természetesen sosem árt. Mégis maradok annál a diagnózisnál, hogy cseréld ki azt a fránya mikrokapcsolót, ami a nagy membránnal szemben lett beépítve. Ez egy két állású kapcsoló, alap üzemben a fűtés elektronikáját helyezi működésbe. Meleg vízcsap nyitásakor a membrán kitolja a rudazatot és ezzel a művelettel át is kapcsol. Azaz megnyomja a mikrokapcsolót. Ha viszont a mikrokapcsoló beég ( és ez ennél a típusnál sűrűn előforduló probléma ) akkor a vezérlő elektronika ettől a kapcsolótól folyamatosan azt a jelet kapja, hogy indítsa el a fűtést. Ennyi nagy vonalakban.
Sok sikert a javításhoz.
A mikró kapcsoló cseréről már biztosan írtunk keresd meg.
(#) neocska válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Igen, a mikrokapcsolo csere pár hozzászolással elörréb van, de attol még ki lessz tisztittatva, ha cserélem a kapcsolot. Köszönöm a segitséget!
(#) quasimod válasza gazszeres hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Szervusz!
Presszosztát kiszerelve. Negatív nyomású oldalon arcommal vákum létrehozva, (mikrokapcsoló kapcsol, csonk lezárva, (nyelv), mikrokapcsoló 15 mp múlva leold. Nyomásszabályzó csavar állítgatva, így képes volt akár 30 mp-ig is bekapcsolva maradni. Membrán tán megadta magát? Presszosztát kapcsolóval helyettesítve, és lám csodát, működik. (kicsit parasztos megoldás, de legalább meg van a bibi! Kérdés, hol lehet ilyen okosságot beszerezni? Mert hát csak egy biztonsági elem! Köszi!
(#) gazszeres válasza quasimod hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Szia!
Örülök, hogy sikerült lokalizálnod a hibás alkatrészt.
A beszerzés? Találnod kellene egy gázkészülék alkatrészeket forgalmazó szaküzletet. Persze tudom, neten keresve, szinte semmit sem talál az ember. Javaslom; az első amit találsz az meg ér egy telefont, ha másért nem, csak azért mert információkat szerezhetsz, esetleg más létező, de neten nem található boltokról.
Sok szerencsét a javításhoz!
(#) rema73 hozzászólása Okt 14, 2011 /
 
Sziasztok!
A címben említett kazánom van, a problémám az E03-as hibakód megjelenése.A kazán gyakorlatilag új, másfél hónapja van felszerelve, de kb 2-hete használjuk, mert azóta van bekötve a gáz. Amikor beüzemelték a kazánt, akkor is leállt ezzel a hibakóddal, a probléma levegő hiánya volt, azt a kéményessel megoldottuk, azóta gond nélkül működött a mai napig.Kb 2 napja fűtünk és most jelentkezett megint ez a hibakód, néhány másodpercig villog, aztán megy tovább, bár van amikor elég sokára szűnik meg a hibaüzenet. A könyv szerint ez "Kémény hőfokszabályzó leoldott / Füst nyomáskapcsoló leoldott - hívja a szervízközpontot" A szervíz megint a kéményt mondja, de szerintem ezt telefonon keresztül nehéz megállapítani, pláne, hogy 2 hete működött gond nélkül Kérlek segítsetek!

Köszönöm:Gábor
(#) Scharlie válasza dancsigabor hozzászólására (») Okt 14, 2011 /
 
Milyen átmérőjű a membrán? kb. 7cm?
(#) Scharlie válasza quasimod hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szervusz!
Nézd meg a www.baxi-szerviz.hu weblapot, az ott megadott telefonszámon érdeklődhetsz.
(#) Scharlie válasza dancsigabor hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szia!
www.baxi-szerviz.hu, telefonon is érdeklődhetsz 53/500-206
(#) gazszeres válasza rema73 hozzászólására (») Okt 18, 2011 /
 
Szia!
Csak most látom, hogy még nem kaptál választ, kérdésedre. Talán segíteni tudok.
Úgy látszik én csak vén kazánokkal vagyok körülvéve, mert westen 240 fi kazánt, olyat amelyik hibakódot ír, ki? Nem lehet, hogy ez inkább egy starmaster? De spongyát rá. Nem ez a probléma.
Ha füstgáz elvetési probléma miatt áll le a kazán, bár lehet ujj is, ellenőrizni kell, van e megfelelő légkeringés.
A kémény megfelelően lett e szerelve. És sajnos előfordul gyári hibás alkatrész is. Jelen esetben ellenőrizném a füstgáz kimeneti hőfokának figyelésére beépített szenzort.
Ez típusonként változó hőmérséklet határú, de általában 70 c-fokos.
Viszont ha starmaster akkor a presszosztát ellenőrzése lenne, szerintem szükségszerű. Még egyszer hangsúlyozom lehet egy új készülékben is gyári hibás alkatrész. Ilyennel már volt alkalmam többször is találkozni.
További infókat csak akkor tudok adni, ha pontosan leírod a kazán típust.
(#) dancsigabor válasza Scharlie hozzászólására (») Okt 20, 2011 /
 
Szia!
ne haragudj hogy csak ilyen későn válaszolok
kérdésedre. A membrán átmérője 45mm.
Remélem tudtam segiteni
(#) Németh Bertalan hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
Üdv!
Vesten Star Master 240 FI kond. kazánról van szó.
A szervízes szerint a vezérlő panel gáz és lángvezérlő rossz. Kicserélte egy elektronikai műszerész. Azt mondja a relé jó, mégsem gyújt be a kazán. Mi lehet még a hiba?
esetleg tud valaki Kecskemét környékén szervízest?
köszi: Berci
(#) fjanossy hozzászólása Okt 25, 2011 /
 
Sziasztok. Nem tudok új témát nyitni, mert teljesen friss tag vagyok és egy hétnek el kell telnie ehhez.
Nekem egy Colibri KK-E kombi kazánom van. Három éve vettem a lakással át. Eddig tökéletesen működött. Sajna nem tudtam, hogy évente szervízelni kell...
Hívtam szerelőt, de az nem csinált vele semmit sem csak kiporszívózta és elment. Másnap felhívtam mert kigyulladt a piros lámpa, aztán leállt, majd megint próbálkozott beindulni de nem ment. Kihúztam a fali ajzatból majd vissza dugtam és tökéletesen működött egy darabig.
Most ott tartok, hogy piros lámpa, működik majd leáll és megint beindul, majd megint leáll és küszködik, hgy ismét beinduljon. Itt a nyakunkon a hideg így nem mehetek neki a télnek, ahogy olvasom a topikokat félek, hogy panel hibás lehet, de nincs pénzem a javítására, mivel kis nyugdíjas vagyok és nő. Ja még azt is észrevettem, hogy ha a termosztátot feltekerem akár 30 fokra is nem indul be azonnal, hanem jóval később és pár perc múlva leáll, majd újra indul, de nem érte el a termosztáton lévő beállítást.
Kérnék segítséget, én Kistarcsán lakom. Olyan kellene aki ért ehhez a Colibrihez, és nem kell kiszállást fizetnem.
Köszönettel. J.B.
(#) gazszeres válasza fjanossy hozzászólására (») Okt 26, 2011 /
 
Szia!
A D-ÉG nek saját portálja van. Fórum oldallal stb.
Mivel kazánod forgalmazói ők, azt javaslom ott nézz körül.
http://portal.d-eg.hu/component/option,com_fireboard/Itemid,43/func...rt,12/

Sok szerencsét.
(#) petymeg hozzászólása Nov 4, 2011 /
 
Sziasztok

Egy olyan problémám van hogy van egy 240 i kombi kazánom és mindegy milyen állásban van a kapcsoló rajta folyamatosan fűtésre kapcsol, a termosztát pedig le van véve minimum hőfokra és akkor is megy a kazán.Ráadásul a ki be kapcsolás 30 sec időközönként csinálja. Remélem tudtok rá egy okosat mi lehet a baja.
Előre is köszi!
(#) gazszeres válasza petymeg hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Szia!

Ejnye-ejnye, már megint; ugyanaz a probléma, amit már sokszor megbeszéltünk ( mikrokapcsoló csere ). De ezt most csak záró jelben. Tedd meg, hogy vissza olvasol a fórumon. Azért is megéri mert sok hasznos infóhoz jutsz a kazánoddal kapcsolatban.
(#) petymeg válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Szia
Köszi válaszod. Olvastam az egészet és melyik mikrokapcsolót kel cserélni mert nekem a melegvizessel nincs baj de ami beljebb van és a fűtést vezérli (gondolom) na ott egy tüske állandóan nyitva van ha azt lenyomom akkor megszünik a gondom. Idáig keresgettem kb 11 ota mi lehet az ok, azt véltem felfedezzni hogy ha az nincs nyitva akkor jó!Akkor most mit is csináljak??Nem tom már meg lehet azt a tányért ott bontani ugy hogy rendszerben benne marad a viz vagy le kell engednem?? köszi a választ előre is
(#) gazszeres válasza petymeg hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Természetesen a kis membrán tüskéje kinn van és kapcsolja a fűtést. Mindezt azért teszi mert a nagy membrán előtti mikrókapcsoló abban az állapotban égett be, melyben fűtés indítási parancsot ad a vezérlésnek. Amennyiben a nagy membrán előtti mikrókapcsolót próbálod kapcsolgatni azt fogod észre venni, hogy a kazán arra nem reagál, ebből is szűrheted a hibát.
Jó munkát!
(#) petymeg válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Hali
Köszi mindent az volt amit mondtál jött a szomszédom ő konyít hozzá egy kicsit úgyhogy megint győzött a tapasztalat.
Köszi még egyszer és holnap megyek veszek kapcsolót.
Üdv
(#) gyarpad hozzászólása Nov 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Westen Star Master nem indul, szerelő panelcserével kecsegtet, tudtok valaki Pest környékén aki megjavítja a panelt. Diagnózis, egyáltalán nem gyújt be, nincs semmi hibakód, a fűtéskeringtető beindul.

Köszi
(#) gyarpad hozzászólása Nov 9, 2011 /
 
Bocsánat fűtéskeringtetőt írtam a levegőventilátor helyett, ebből is látszik mennyire nem értek hozzá
(#) gazszeres válasza gyarpad hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Szia!
A sorrend;
ventilátor, presszosztát kapcsol, szivattyú indul, "tüskét" kinyom kapcsoló végzi dolgát. Csak ezek után enged gázt a égőre. És a többi. Ellenőrizd, kapcsol e a presszosztát. Az első amit meg kell tenned, takarítsd ki a turbó csöveket.
(#) szerviz válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
A Star Masterben nincs vízáramláskapcsoló!
Így nem jön ki szeleprúd, nem kapcsol kapcsoló!
Ebben a készülékben víznyomáskapcsoló van, ami megfelelő statikus nyomás esetén állandóan be van kapcsolva.

A konkrét hibával kapcsolatban pedig annyit, hogy sajnos, valószínűleg panelcsere lesz. Mert ha vmilyen panelen kívüli hiba okozná a gondot, akkor a jó panel hibajelzést adna..............
Tehát légpresszosztát vagy turbócső hiba esetén kiírná a 03-at.
(#) gazszeres válasza szerviz hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Javítást köszönöm.
Amennyiben nem áramlás kapcsoló akkor NTC vezérlés.
A kazánok,már csak így működnek.
Itt egy fejlettebb technika osztja az észt a vezérlőnek és ez logikusan csak az NTC . Feltétlen ellenőrizni kellene mielőtt egy vez panelt vásárolnál. Tapasztalatom szerint a panelek ritkán romlanak. Ez csak észrevétel. De mivel nem ír az elektronika hibát, egyet kell értenem Szervízzel. Én minden esetben javaslom a periférikus érzékelők, kapcsolók ellenőrzését. Jó munkát!
(#) hpaa válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
üdv

Star Master kazán 3 telet lehúzott gond nélkül , viszont kb 1 hete E03 /Kémény hőfokszabályzó leoldott / Füst nyomáskapcsoló leoldott / , villog fél percet , majd megy tovább , viszont egyre gyakrabban

nem kéményes , hanem turbócsöves
valami 5let ?
(#) gyarpad válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 13, 2011 /
 
Köszönöm!
Ma értem rá kicsit foglalkozni vele, anyuméknál van a problémás készülék (westen star master), beleköltöztek a darazsak a füstcsőbe. Kipucoltam a falon átvezető csőveket, nem volt sok időm és első ránézésre nem tudtam, hogy hol és mit bontsak meg, hogy a könyök utáni részeket is ki tudjam pucolni, biztos oda is befészkeltek. A csőben két fészket, kb. 30 állatot találtam, meg még valami hernyógubókat. Légyszi segíts hogy, hol, mit bontsak tovább. Köszi.
Következő: »»   6 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem