Fórum témák
» Több friss téma |
WIN7-em van. Az eszközkezelőbe azt írja hogy High definition audio hangeszköz. De nincs itt hogy realtec vagy c media semmi.Inteles alaplap és proci van a laposba
Akkor hogy van olyan ócska WMP ed? mert 12 es van alapbol a win7 be? A realtecet a w7 High definition audionak irja Néz hozzá Driver-t (Illesztőprogram)
Úgy hogy a op rendszer.......
Akkor realtec ezt is tudjuk már. A WMP utólag lett rátéve.
Oke igazad van ugy is lehet szerintem a laptopod tipusát beirod a googleba és kiadja hogy milyen tipusú a hangkártya mikrochips aszerint lehet illesztőprogramot tölteni
Utánna kéne legyen egy kódszám az is kell ha jol sejtem c vel kezdődik
Sziasztok!
Megfestettem a fotón szereplő kapcsolás rajzát. Az R1 82k azért ilyen magas, mert csak 470nF fólia kondi fért a nyákba és a mélyátvitelt tartani szerettem volna. Az általam helyesnek vélt - kábel lezáró - bemeneti ellenállást az R6 állítja vissza. A P1 egy kis elfordítás tartományban ugyan, de szabályozza a hangerőt. Limiter azért még nem lesz belőle, mert ahogy halkul egyre kásásabb a hang. A ki és bekapcsolás tranziens mentes, akármilyen a stby-mute állapota. Köszönet illeti emersys kollégát, mert a nyákkal és pár IC-vel megajándékozott.
Engem kell leszidni! De már minden megoldódott
A kérdésem tényleg témába szól. Ez volt az eredeti: Melyik az a visszacsatoló rész? Még ha nem is bántom had tanuljak valamit
Persze! Bár már áttekertem a kapcsolóüzemű tápom trafóját.
C10-11-el tennék párhuzamosan egy-egy 4,7kOhmos ellenállást.
Szia! R7, R8 párhuzamos velük. Majd figyelgetem, ha elmászik a féltápfesz, akkor csökkentek az értékükön, vagy bevetek két tranzisztort.
Igaz! Figyelmetlen voltam. Bocs. Köszi a kapcsolást.
Sziasztok! Gyűlnek a mute vezérléssel kapcsolatos tapasztalatok. A mellékelt kapcsolás 4,5V-ra feltekert potival 3 másodpercig némít, majd további 3 másodperc alatt "felúsztatja" a zenét. A potin 3,5V-ot állítva az időtartamok duplázódnak.
Kis hangerőn csodálatos az effekt. Nagy hangerőn sajnos a halkabb szakasz torzan szól. A mute bemenet egészen kis áramú, a 220k ellenálláson mindössze 0,2V feszültségesést mérek. Ha valamire kíváncsiak vagytok, szívesen kipróbálom, vagy megmérem.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hány va-es toroid trafó kellene egy tda7294-es erősítőnek, ha 8ohm-mal fogom terhelni?
Szia! Csatornánként 100VA a minimum. A szekunder feszültség 2x30VAC.
Hello! Én vagyok az megint
Tda hídhoz a köv. paraméterű csillámot akarok használni, vajon megfelelő-e? 0,8K/W 22X18mm A hűtőbordám pedig amit egy hídra akarok tenni az pedig 20x10x2,5cm Bővebben: Link
Szia. Egy ilyen trafo jó: 120VA; 230V AC; 25V; 25V; 2,4A; 2,4A? A típusa 55143-P1S2.
Sziasztok
A segítségetekre szorulok. Vettem egy TDA7294 kitt csomagot. 150W 2*35V-os toroiddal, 22mF+100nF kondi a táp köre. Tápáganként kb 100mA-t fesz, fel és alacsony hangerőn torzít, áramfelvétel alapján kb 9W az egész -veszteség. Már kikötöttem a bemeneti szűrőt, kicseréltem a gyári ellenállást(mert úgy 40V-ot kapott a 9-10-es láb) Jelenleg a mute és a stby 10V-on vannak. IC csere is volt, de csak nem akarja az igazságot, forrasztási hibák nincsenek. SegtsetekBeültetési
Szia! Ijesztően magas a tápod, 50mA feletti nyugalmi áramú példánnyal sem találkoztam eddig. A mute és stby lehet a pozitív tápon, bírja, próbáltam.
Az alacsony hangerőn torzít, azt is jelenti, hogy hangosan jól szól? Ennek nyáknak a táp hidegítése nem valami kiforrott. Gerjedést tudsz vizsgálni?
Max hangon amit kicsikartam belőle ami kb 8-10W körül lehet.
Úgy jó a hangja. A stby tápot azért vettem lejjebb, mert féltem, hogy nem bírja a binaterális kapcsolója. A gyártó 50V-ig írja a tápot. 45V kicsit merész, de mégcsak nem is az hogy elrobban, alig szól A tápkondi nagy, így kikapcsolás után kb2-3 mp-ig megy még majd kb 10mp később halkan megy tovább 3mp-et. kikapcsolás után mikor már nem szól akkor a + tápág lemegy 0V-ra a -tápág még 5V-on áll. Kéne valami jó tanács
Az 50V csak jel nélkül megengedett, amúgy 40V a korlát. Természetesen van a 40V-ban tartalék.
Amit a kikapcsolásról írsz, az normális viselkedésre utal. Elég tanácstalan vagyok egyelőre, ilyen feszültségtartományban még nem kísérleteztem. Egy próbát megérne (amúgy sem árt élesztéskor) 40W-os izzót a primerrel sorba kötni. Ez ejtene annyit a tápon, hogy a megszokott tartományba kerüljön. A visszacsatolás elkójában tudok még hibalehetőséget elképzelni.
Tehát úgy értsem, kevés az erősítése?
Azt elfelejtettem az előbb, hogy ha a mute és a stby feszültséget ellenállás növeléssel csökkentetted, akkor jobb lenne feszültségosztót kialakítani, mert ezek a bemenetek nagyon kis áramúak, így a vezérlő feszültség elmászkálhat. 5-10V-ra célszerű osztani. Forrasztási hibát, nyák átvezetést leszámítva, a mute (10-es láb) feszültsége és a visszacsatolás kondija a gyanúsak számomra. A 90V-ról mint írtam nem tudok nyilatkozni.
A C2-t rövidre is zárhatod egy próba erejéig, csak egy minimális DC változást eredményez a kimeneten.
Köszi, megpróbálom
de már nem este, mert nem nagyon örülnének neki
Sziasztok! Készítettem 3 paneles tüskékkel összedugható modulokat sima, híd és párhuzamos kapcsoláshoz. Egy 4. panelt pedig hangszóróvédelemnek. Eredetileg egyféle panellel akartam megoldani mind a 3-at de nem sikerült . Így hogy 3 panel lett nem az igazi de kísérletnek jó lesz. Rgyszerűbb lesz kipróbálni a párhuzamos kapcsolást ami nekem elsőre egy igen bonyolult panellel nem sikerült jól. Még csak terv, jövőre próbálom.
Szia! Nagyon szép munka. Ha időd engedi tegyél fel róla egy kapcsolási vázlatot.
Arra számíts, hogy a kimeneten és a tápágakon 10A csúcsáram folyhat, mely párhuzamos kapcsolásnál még össze is adódik. Néhol indokolatlanul karcsú vezetősávokkal találkoztam.
A kimeneteket én magam is meg akarom vastagítani a paneleken. A kapcsolásokat pedig még átnézem párszor mert attól tartok belekeveredtem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |