Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem már a kapcsolásban is van hiba. És miért is szeretnéd 60V-al járatni szegényt? Maximális kivezérlésen már komoly melegedések lennének, amit 1 tranyó lehet el se bírna, főleg nem ilyen kapcsolással.
Vagy lehet hogy egy ijen kis ic dobna rajt akkora erősítést közvetlen a meghajtó npn tranyónak hogy lehessen kivenni belöle nagyobb teljesítményt?
Azért akartam nagyobb tápon járatni, mivel minél nagyobb a féltápfesz ami lejön az emittereken, az ellenálás fügvényében annál nagyobb lenne a kivehető teljesítmény. CSak egy a baj. Ha nincs már az elején megfelelő feszűltség erősítés akkor nem ér az egész semmit. És ezt nem tudom hogy mit lenne érdemes átépíteni rajta hogy ez igy jo legyen. Nem annyira értek hozzá, de viszont nagyon érdekel a téma, és probálok minnél több tudást és gyakorlatot szerezni ezért is kezdtem kis erísítővel.
Szia! Ha 60 V ról szeretnéd járatni akkor az alábbi kapcsolást ajánlom. Ezt a kapcsolást már én is megépítettem és a végfok részt egy magnó deck -ről teszteltem és már az is szépen meghajtotta. Én tip 142 és 147 el készítettem ,de az általad írt tranzisztorokkal is működnie kellene.Bővebben: Link
Sziasztok. Lenne egy kérésem. Valaki tudna nekem adni egy olyan végfok kapcsolást ami AB osztályú, 40V szimpla tápfeszről megy és 2N3055-ös végtranzisztorok vannak benne kvázi-komplementer kapcsolásban? Előre is köszönöm!
Így elsőre nem tűnik nehéznek meg viszonylag nem is kell hozzá sok alkatrész Lehet összedobok egy ijet a levegőbe teszt céljából köszi szépen
Szívesen. Arra viszont figyelj ,hogy a VAS tranzisztor egy hűtőbordán legyen a végtranyókkal. Később előkeresem a nyáktervet ,hátha jól jön.
Oké odafigyelek rá, de nyáktervet nem muszály megkeresned, mert egy sima probanyákra összedobom szerintem de azért köszönöm
Szevasz ABYKA 1979
Nagyon köszönöm a rajzot ,segitségedet ,igy már tiszta képet látok , a tranyók terén További jó fórumozást ,és Boldog Karácsonyt Üdv : Jóska
Üdv Skacok, Mágusok !
Hogyan is van ez ? "Örököltem" egy a '80-as évekből származó erősítőt hangfalakkal... A hangfalon felirat sinus 40 W, zenei 50 W . Az erősítőről a NETen turkálva 2*20W, 2*25W, 40W, 50W teljesítményadatokat találtam (csak vakerán és hasonló helyeken találtam értékelhető infót). A cucc beüzemelve a hangerőszabályzó kb. 10% állásánál rendesen "megtölti" a 4*4es szobát, ekkor a hálózatból ~10-15W-ot kér .. Ha jól saccolom akkor 2-5W teljesítmény jut max a dobozokra ? Mégis ekkorát szól ?
Sziasztok!
Kenwood KA-660 típusú erősítőmbe szeretnék ventilátoros hűtést. Azt szeretném kérdezni hogy a ventilátor (12 voltos) hova kössem? Mert amikor rákötöttem a trafó kimenetére nem pörgött túlságosan, de pár másodperc elteltével már éreztem az égett tekercs szagát úgyhogy egyből leálltam a kísérletezéssel. Ja és a multiméteremmel se értem el sikert. Válaszotokat előre is köszönöm! Galzotya
Aztán egyenirányítottad-e azt a trafó kimenetet?
Az okosabbak már tudják is mi a probléma!
Egyáltalán nem használtam semmiféle elektronikát. És szeretném ha ez így is maradna. Vagy ha kell teszek bele egy egyenirányítót, mert van itthon de akkor azt mondjátok meg hogy hova kössem. Van egy piros, egy narancssárga és egy fekete kivezetése a trafónak. Galzotya
Mérj feszültséget. Színek alapján nem tudom, mert nem ismerem az adott gépet.
ACV 200? Gondolom ezzel a funkcióval lehet egyenáramot mérni, ugye?
Azzal váltóáram feszültségét lehet. Neked ez most pont jó. DC az egyenáram.
Igen erre gondoltam, csak félreírtam.
Üdv!
Egyenirányítva semmikép se kösd a trafó kivezetéseire,mert pár pillanat,és leég a venti,mivel jóval több kakaót kap mint 12V. Én a helyedben beraknák egy pl. kis pc hangfalból kitermelt,9-12V/200-300mA kis trafót,amit a bekapcs. gombra,vagy a gyári trafó bemeneti(220V) paneljára kötnék. De egy kis ügyességgel,pár száz forintból meg lehetne oldani azt is,hogy "hővezérelt" legyen a fordulatszám. Tehát hideg hűtőbordánál minimális,melegedés esetén max. fordulaton üzemeljen a venti.
50 V körül mozgott, ezt egyenirányítottam és most keresek potmétert.
Ezt olvasd át........!szerintem a fiókjaidból összeszeded a cuccokat hozzá.
De lehet készen is kapni párszáz forintért.
Keress a potméter mellé egy Pl.: LM317-et is.
Végül találtam egy másik, 30 voltos kivezetést, csak jó potmétert nem.
Majd holnap befejezem, most inkább megyek csicsikálni.
Üdv mindenkinek találtam egy kapcsolást aminek megépítésén gondolkodom, véleményeket várnék a hozzáértőktől hogy érdemes e belevágni, mellékelem a komplett doksit, előre is köszönöm a válaszokat.
Ezt én sem értem, miért csak sub-ra jó? Elvileg ez egy széles sávú végfok annyi kis plusszal hogy a nyákon van kialakítva egy hangszín és hangerő szabályzó ez már azt jelenti hogy csak sub láda meghajtására alkalmas?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |