Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   255 / 489
(#) subi hozzászólása Jan 9, 2012 /

Sziasztok!
Végre elkészült 'bedobozolva' a propeller órám. Csatolok pár képet. Még szeretnék egy kis csili-vilit hozzá tenni, a propeller alatti felület feliratozásával. Ez még a közel jövőben megvalósul.
(#) Arpika92 válasza subi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Nah ez nagyon szep lett Gratulalok
(#) subi válasza Arpika92 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Köszönöm. Az igazat megvallva az óra tok asztalos munka, ami nem az én 'asztalom'. Én csak a méreteket adtam.
(#) vicsys válasza subi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Gratula!
(#) gabesz9920 válasza subi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Szia!

Hát először is gratula!

Másodszor 1 kérdés: az a szürke kör alakú lyukas tárgy hangszóró akar lenni az 5. képen, ébresztő funkcióhoz, vagy csak ellensúly?
(#) edison14 válasza gabesz9920 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Az egy gombelem az RTC (Real Time Clock) működéséhez. Tehát hogy az óra tápellátás vagy leállás után is tudja a pontos időt.
(#) fkosa válasza Arpika92 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Mellékeltem.
Természetesen a stabIC-hez tartozó alkatrészeket nem kell beültetni.
Ha a relét bontóra kötöd, programmódosítás sem kell (csak egy kicsit többet fog fogyasztani kikapcsolva az óra).

subi:
Nagyon igényes. Én számítógépházat csináltam fából (pontosabban MDF lapból).
(#) mgy válasza fkosa hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Tegnap a T. gazdaságosban vettem 999 Ft-ért egy "üzenő ventillátort".
Eljátszogattam vele és megindult a "z-agyam".
6 db 18 karakteres üzenetet tud a propellerjén elhelyezett 7 leddel kiírni.
Ez akár órának akár mérőműszernek, akár tetszőleges üzenet kiírására is alkalmassá tehető.
Egy PIC 4 kimente lekezelheti a 4 db "kezelőszervét".
1 a KI-BE kapcsolást vezérli, 3 db a léptető és mód választó gombok.
A PIC-ben megírom a kezelési utasítás szerinti gombnyomások sorrendjét , mely 4 kimeneti relén keresztül beállítja a kívánt szöveget.
Nyilván szinvonalában, ez a megoldás nem ér fel az itt 255 oldalon leírt profi megoldásokkal, de olcsó játékként érdemes lehet kipróbálni.
(#) Arpika92 válasza fkosa hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

A tegnap meg probaltam a rajz szerint pontosan be kodtem mindent de nem ment egyaltalan.
(#) fkosa válasza Arpika92 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Azt hiszem a rajzon fordítva rajzoltam a tranzisztort. A jelölés (EBC) jól került rá, csak az "íves" része van fordítva.
Mindenesetre nézd meg a bekötését és úgy fordítsd.
Ha így van, elnézést, már én sem látok ki a fejemből...
(#) Bazsali hozzászólása Jan 13, 2012 /

Tisztelt Propeller Clock tulajdonosok!

Nekem is megtetszett ez az óra, a topic segítségével sikerült megépíteni minden gond nélkül, viszont elakadtam a távirányító címzéssel. Kerestem a topikba a választ a problémára, de nem igazán találtam. Megépítettem hozzá a "Girder"-t teljesen jól működik az is. Két távirányítóm van van egy ami az első képen látható egy Philips Videomagnó távirányító és van a hozzá ajánlott sima 16 gombos. A Girder-rel sikerült kiolvastatni a távirányítók nyomógombjainak 4 jegyű kódjait (azt is csatoltam). A Philipset szeretnék használni a több gomb miatt, viszont a távirányítón csak a 21** el kezdődő kódok hajlandóak működni a 0x00 címzéssel . Szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy minden nyomógombhoz tudjak funkciót rendelni vagy ez nem megoldható ebben az esetben? Keys628-as asm-et használok Prop628.asm [LastUpdate:04/09/2009 v2.20] clock programmal. Mellékelek két képet is az óráról. Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv, István!
(#) Hp41C válasza Bazsali hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

A saját távirányító:
A készülékcím 0x1D, a parancskódok 0x00 .. 0x0F
Philips távirányító:
A készülékcím 0x05, a kódok a mellékletben.

A keys.asm -ben írd át a parancskódokat mind a bázis mind a rotor mappájában, fordítsd le a bázis és a rotor programját, programozd be mind a kettőt..

Megfejtes.txt

(#) Bazsali válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Köszönöm a gyors válaszodat! Ez alapján sikerült mindent beállítani, és megérteni. Viszont van még egy kérdésem, amelyik nyomógomb 21-el kezdődő hexát adott vissza az csak azzal hajlandó működni. Pl.:
2170 00100 00101 110000 -> 110000 = 30
Tehát csak a 0x2170-el megy és nem a 0x30-al, esetleg nem tudod miért lehet ez?
(#) Hp41C válasza Bazsali hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

A 0x2170 egy kiterjesztett RC5 csomag: A cím 0x05, a parancskód 0x70
(#) Bazsali válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Köszönöm a segítséget
(#) patexati válasza Bazsali hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Viszont ha kikapcsolod a címfigyelést akkor nem számít a címzés
(#) titi11 hozzászólása Jan 14, 2012 /

Helló mindenkinek nekem nem sikerül megirnom a távirányitó icjét jpm programozom van (pic16f84a) tudna nekem ebben segiteni valaki?pldául mijen programal irjam meg vagy hogy milyen égető kell hozá hogy álicsam be? elöreis köszönöm!!!
(#) Hp41C válasza titi11 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

A JDM programozó nem kompatibilis a mostani gépekkel.
- Keress egy régi (6 -7 éves) gépet, amin a soros vonal még MC1488 - MC1489 konverterekkel van felépítve... Ha sikerül vele felprogramozni a 16F84A -t, akkor a 18F2550 -et is sikerül, azzal fel tudsz építeni egy PICKit2 klónt.
- Külső tápos, szintillesztős JDM.
- Ha van a gépen párhuzamos (LPT) port, akkor az arra kapcsolódó programozókkal is lehet kísérletezni.

- Ha jól veszem ki, a 16F628(A) -t fel tudtad programozni. A fórumra már feltöttöttem a távírányító programját is 16F628(A)-ra is.
(#) titi11 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Köszönöm a segitségedet megprobálom igy megoldani!
(#) fkosa válasza titi11 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Az USB protokollt a szekvenciális írás-olvasásra (PC oldalról főleg olvasásra) hegyezték ki.
A programozó sw. sajnos nem így működik, ilyenkor az USB lassabb, mint a soros port (akár 10x lassabb, mint a natív RS232)
Sajnos az RS232-t ma még megúszni nem lehet. Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy PCI-os RS232-es kártyát az alaplapba (3k körül volt), ezzel minden soros portot igénylő alkalmazás tökéletesen megy.
Hosszú távon jobb egy USB-s programozó (építhetsz PICkit2-t). Én az e-bayról rendeltem egy PICkit3-at, mindennel együtt kb. 6k volt (volt aki le/rábeszélt, kb. 2 hónapja nyúzzuk, nekem eddig semmi bajom nem volt vele), úgy gondoltam, ennyiért nem érdemes bajlódni vele.
(#) tomics76 hozzászólása Jan 16, 2012 /

Üdv. Kly, és fórumtársak!
Szellemi gyengeségem tudatában, az infra jelet vevő lednek(a propelleren) mi a pontos neve ? foto tranzisztor? Vagy az is ugyanolyan infra led mint ami a bázison van?(tehát az adó infra led és a vevő....?)
Az oldaladon a képeknél, amikor már fa alapba építetted akkor(2011.03.22) az a két led micsoda?Gondolom az 1. az infra led és a másik?(annak 3 lába van).
-és lehet hogy rosszul kérdeztem korábban és index lednek neveztem azt is aminek csak az lenne a szerepe hogy a be és kikapcsolt állapotot mutassa.Erre is értettem,hogy elhagyható -e?

(-A négyzet alakú alapon 2 lyuk van míg a kör alapún 1)

Türelmedet kérve,de sok köszönettel:tomics76
(#) kly válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Szia

Infra tranzisztornak hívják ami a rotoron van.
A bázison azért van két lyuk mert egyik az infraled (ez kell az index tranzisztorral szemberakni) a másik a bázis távirányításáért felelős TSOP infra vevő (ez most még nem kell neked), forgasd meg a rotort úgy hogy benne van az infratranyó és vele szemben az infra led (perszer úgy hogy világít) ezt egy mobiltelefon kamerával ellenőrizheted, nem kell más mint egy kb 100-200 ohm ellenállás (függ a típustól meg a tápfesztől) ,meg a led.

üdv
laci
(#) nurseboy hozzászólása Jan 16, 2012 /

Szia Kly!

Egy kérdés. A propelleren lévő index led helye azért van mert eredetileg oda szántad a Stand by üzenmód kijelzését?

És ugye azzal nem kell semmit csinálni? (összezárni, vagy ilyesmi?

Üdv: nurseboy
(#) kly válasza nurseboy hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Szia

Azért van két helyen mert ha kicsi a bázis mérete és nem fér rá az infra led akkor is legyen egy közelebbi pont amit betámadhatsz.
Nem kell átkötni az üresen hagyottat.
(#) tomics76 válasza kly hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Szia Kly,
már lassan kész leszek,ha az óra nem is
Az oldaladon a HEX-file-ok melyik mi körülbelül tudod?Illetve az epromba is kell valamit?(eprom data az mi?)
és két utolsó changelog és ibl.hex ezek micsodák?
üdv.
(#) tomics76 hozzászólása Jan 18, 2012 /

Most látom a felprogramozás sem egyszerű, mivel lehet ezt? Azt hittem pickit clonnal fel lehet ,de nem.
(#) Hp41C válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Nekem sikerült vele... A tápszűrő kondenzátorokkal volt egy kis gond, túl sok volt a PICKit2 -nek...
(#) tomics76 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Én nem próbáltam még csak most nézegetem.Milyen sorrendben tetted a lábakra-ne hogy fordítva tegyem rá.
Köszönöm segítséged!
(#) tomics76 válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Ja már rájöttem ,rendesen sorba.
De mi az a 3-as hely még ott a rezgő kvarc és a chip között? Ott is lehet programozni valamit?
(#) tomics76 válasza tomics76 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

jobbról balra
Következő: »»   255 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem