Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   17 / 311
(#) Müszi válasza Andrew93 hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Beleszólok.
Tényleg klassz műhely, látom a szkóp is ott trónol...
Én a laptopommal szoktam szkópozni...
(#) Medve válasza Müszi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Bolti kütyü van a szkóphoz?
(#) Müszi válasza Medve hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

egy kábel és kész
(#) isamisa válasza Müszi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Hát igen... Jó nagy sávszéle van a szkópodnak

laza 0,015Mhz
(#) Topi válasza isamisa hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Hangfrekire még talán alkalmas... ~ 15KHz
(#) isamisa válasza Topi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

hmm... azt te is tudod azért mit tudnak ezek a hangkarik? 12kHz felett nem adnak ki normális jelet. Multkor lemértem az enyémet egy Sb Live!-et

Négyszöget meg fürészjelet csak 1Khz-ig
vagy addig sem.
(#) Topi válasza isamisa hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Én igazából a szignálgenerátorról hajtott erősítő tesztelésre gondoltam.
(#) Müszi válasza isamisa hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

elég az...
(#) lamalas válasza Müszi hozzászólására (») Júl 24, 2007 /

Alapveto szkopos indikalasra a hangfrekis savban valszeg eleg, de ha pl. az erositod mondjuk tobb 100kHz-en vagy netan a MHz-es tartomanyban gerjed, akkor meg csak indikalni sem tudod
(#) Gery hozzászólása Júl 26, 2007 /

Visszatérve a 28. oldal környéki témához a földelséhez.
Ha olyan fontos a védőföld meg minden, akkor nagyon sok kütyö mért nem használja??? Se a tv se az erősítő se lámpa v ventillátor ezeknek pl mért nem kell??
(#) Topi válasza Gery hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Gyári hifi és tvkben földhurok elkerülése végett nincs védőföld. Ezenkívül a régi jókis minőségi strapabíró erősítőket kivéve mind műanyag dobozban van.
(#) lamalas válasza Gery hozzászólására (») Júl 26, 2007 /

Sztem nem a foldhurok elkerulese vegett nincs vedofold a gyari hifikben es TVkben. A Gery altal felsorolt keszulekek mind kettos szigetelessel mukodnek es azokban tilos vedofoldet hasznalni mint eletvedelmi rendszert! A halozati vedofoldet sztem nem kellene egy kalap ala venni az audio v. video jelfolddel es nem is kellene soha kozositeni vele!!! A szamitogepek hazat viszont eletvedelmi okokbol kell vedofoldre kotni, mert a kapcsolouzemu tap kozvetlen a 230-al "szorakozik".
(#) deniel hozzászólása Aug 5, 2007 /

Sziasztok!

Lassan elkészül a műhelyem nekem is.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha télen nincs fűtés, akkor milyen cuccok vannak veszélyben a hideg miatt?

Egy számítógépnek pl mennyire veszélyes a 0 fok alatti hőmérséklet?

Deniel
(#) maTaKee válasza deniel hozzászólására (») Aug 5, 2007 /

Nagyon veszélyes!
Pl.: Jégcsap keletkezik a gépházad belsejében (kb. 20cm hosszú) ami egy idővel késöbb a ventilátorok keltette rezgések miatt letörik és olyan sebességgel esik le (kb. 50m/s), hogy keresztül szúrja a HDD -t ami a magas RPM érték miatt szétszórja a különböző HDD cafatokat, amik bele repülnek a CPU hűtődbe, sőt rosszabb esetben csak pusztán elvágják azok a repülő sz*rok a hűtőventillátorának a kábelét, ezáltal leáll a venti és elfüstöl CPU, ami miatt zárlat lesz és hatalmas szikrák ugrándoznak majd a gépedből és felgyullad a szőnyeg meg a karnison lévő függöny és ...

(#) MaSTeRFoXX válasza deniel hozzászólására (») Aug 5, 2007 /

Nem túl egészséges. Talán télire fel kéne hozni. De ha nem egy nagy érték akkor szerintem maradhat. A 486-osom kibirt egy telet a műhelyben. És egy másik 486-osom a -20-at a padláson....
Szerintem P2-ig levihetsz mindent amit nem sajnálsz.
(#) csikosgabi hozzászólása Aug 18, 2007 /

Sziasztok.Nekem is most épül a műhelyem.de ez már nagyon komoly lessz,mert edig csak egy fő épület egyik kis részébe volt és most végre lessz egy saját külön épület.Belső hossza 6m belső szélessége 3,4m
magasága 2,8m.Hőszigetelt lessz a fal duplán rakott blokk téglából lessz emelve.A tetején KB 5-6 gerenda erre fel erősítve gipszkarton tetjére deszkák és közé övegszálas gyapot.Hungarophán dupla üveges 135*135 négyzet ablak 2db.Lassú dorulatú házi készítésű állványos fúró,3fázis,kismegszakítók,EV relé,internet (router)Egyenlőre ennyi.Van egy kép is ami a jelenlegi terepről készült.Megvan a tégla holnap a ki lessz betonozva aztán halad az .
Üdv.:csikosgabi
(#) miklosch válasza csikosgabi hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

Biztos jó lessssssz!!!!
(#) zsoltee0001 válasza deniel hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

ma takee :

daniel: nem túl praktikus a nagy hideg, nekem volt már (-10 fok) nem indult el a vinyó, a nagy hideg miatt beállt a csapágy, meg a pára is probléma, azalaplap falán lecsapódó víztől kúszóáram keletkezik, és az gáz
üdv
(#) Márk válasza csikosgabi hozzászólására (») Aug 18, 2007 /

A tetőre egy forgatható antenna?
(#) csikosgabi válasza Márk hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

ja
(#) tatabike hozzászólása Aug 19, 2007 /

Sziasztok,

én nem merem lefotózni a "műhelyemet", mert rámküldenétek az ÁNTSZ-től kezdve a ELMÜ-n keresztül a ORTT-ig minden szóbajöhető szervet... AZ asszony csak "kupikirály"-nak nevez...

TaTa
(#) Dudus válasza tatabike hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Miért? Beengeded a műhelybe ?!?
(#) zoly15 válasza Dudus hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Idézet:
„Miért? Beengeded a műhelybe ?!?”

miért ha pl ebéd van akkor rádión szólljon? pl?
(#) tatabike válasza Dudus hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Beengedem, de nem jön be, csak messziről benéz...
(#) Dudus válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

Hm...ebben a hadtáp dologban igazad lehet
(#) retoocs hozzászólása Aug 20, 2007 /

ime az enyém...
(#) titi válasza retoocs hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

Gondolom nyáron nem fázol?!
(#) Doncso válasza retoocs hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

Húú, ha ez egy padlás akkor nem irigyellek nekem is ott volt a mühelyem, most már házon kivül van egy kis sarkom, az első kettő a régi, most már csak raktár, a többi az új, még épülőben van, sorry a kupiért. Ja és gratula Müszinek a topic-ért, tök jó!!
Üdv : Doncso
(#) mp3maker hozzászólása Aug 20, 2007 /

Szevasztok!

Én itt bütykölgetek, sajnos egyre kevesebb időm jut rá.(csak semmi pánik, nagy rendrakás után készült a kép)

műhely.JPG

(#) Müszi válasza mp3maker hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

AAAAAAAAztaaaaaaaa
ennyi műszert még életembe nem láttam
Nekem sose lesznek műszereim egy multin kivül
Következő: »»   17 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem