Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   66 / 200
(#) tomasz85 hozzászólása Feb 4, 2012 /

Szevasztok!
Valaki áttudná nézni az infra sorompó nyáktervét??Mert elkészítettem és nem működik ,egyszerűen az infra vevő(TSOP 4836) 3.-as lábán nincs +5V,a 2 esen megvan a gnd.Csatolom az infra sorompó vevő részének a nyák tervét és kapcsolási rajzát. ...esetleg ha valaki ért hozzá és megtudnánézni mi lehet a hiba.
Előre is köszönöm.
(#) Balaa16 hozzászólása Feb 4, 2012 /

Sziasztok!
Közben találtam egy lényegesen egyszerűbbet is, rosszabb jellemzőkkel, de gondoltam, hogy kezdésnek jó lesz. Valaki átnézné nekem a tervet? Köszönöm:
Balázs
(#) Thomm hozzászólása Feb 4, 2012 /

Ugyan nem nyák hanem kapcsolási rajz de hálás lennék ha valaki átfutná őket:
(#) Davidd hozzászólása Feb 5, 2012 /

Udv mindenkinek!Felhozta Sinka Balazs az invertert,enis gondolkodtam ugyanazon az inverteren,elkeszitettem a nyaktervet,megkerlek titeket nezzetek at.Ez lenne az elso vasalasos munkam,akkor ugye tukroznom kell?Melleklem a kapcsolasi rajzot is es a nyakot is,remelem jol terveztem meg.
(#) Router hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok!

Lehet, hogy sokak számára triviális kérdéssel fordulok hozzátok, de inkább kérdezek minthogy elcsesszek valamit.

Szóval egy asszimmetrikus-szimmetrikus audió átalakítót szeretnék építeni. A mellékelt rajzon a középső kapcsolásról lenne szó.

Azt már letisztáztam, hogy az IC3b 5-ös lába egy ellenálláson keresztül a szimmetrikus táp földjére van kötve és a bemenet közelében levő 10k-s ellenállás is ide csatlakozik.

A kérdés, hogy a gyakorlatban ezt, hogy lenne célszerű kivitelezni? A jelföld lehet teliföld a nyákon és a táp földjét külön kapja meg az áramkör?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) reloop válasza Router hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia! Talán az téveszt meg, hogy van ferdén vonalkázott föld. Ez azért különül el mert, egytelepes tápnál a Vcc/2-re megy. A középső ábra bal alján van egy bekötési útmutató. (Jó szem és logikai készség kell hozzá )
Mivel szimmetrikus tápod van, egy közös testre van csak szükséged.
(#) Router válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Oppá!

Na ezért is kérdeztem rá inkább mert még megvariáltam volna rendesen A többi hasonló kapcsolás tévesztett meg ahol "virtuális földdel" operálnak meg akkukkal ésatöbbi

Akkor nyugodtan csinálhatok teliföldes nyákot?
(#) reloop válasza Router hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Nyugodtan.
(#) janikukac hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok!
Megrajzoltam a TDA2616 nyákját, méghozzá az itt található 9. oldalon lévőt. Valaki megnézné? Bővebben: Link

Köszi!

tda2616q.LAY

(#) reloop válasza janikukac hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Szia! Jaj de nagyon nem jó
Először is a rajz nem +/- táphoz való!
Szerk.: írták Neked, hogy a négyes ábrát használd, erre másikat választasz
(#) janikukac válasza reloop hozzászólására (») Feb 10, 2012 /

Újaj. De a rajz magában jó, nem? A tápomat valahogy nem tudom átalakítani megfelelővé, vagyis most mi a teendő?

Vannak apróbb hibák, először a táp kérdését kell tisztázni. Marad a +/-10V, vagy más lesz?

Hogy értve. Nekem a tápomon azt írja, hogy 10V-0-10V. 2A... Én ezt a tápot szeretném használni. Ha lehet, akkor ezzel a tervvel. Nekem aztán mindegy, hogy rakok -e rá grécet, vagy valamit, csak a trafót valahogyan használni bírjam.

Üdv!

Az 10V-0-10V váltó, vagy egyenfeszültség? Ha ez egy transzformátor, akkor egyenirányítani és szűrni kell. Ha már eleve +/-10V egyenfesz, akkor mehet közvetlen a panelra. Mindkét esetben az adatlap 4. ábrája szerinti kapcsoláshoz kell nyákot tervezned.

Valószínűleg már egyenirányítva lehet, de most nem tudom megmondani. Ahhoz le kellene mennem a műhelybe. Egy nyomtató tápegysége volt, még szét se bontottam. Amint kész a 4-esre a terv, felrakom !
Üdv!

Jó, az egyszerűbb is lesz. A kimenetbe ne rakd bele sorosan a Zobel-tag 22nF kondiját mint az előzőnél! Javaslom először mérd ki a tápot, egyen/váltó és működőképes-e. Találd ki hol legyen a kapcsolásban biztosíték, ha egyenirányítani kell az rákerüljön-e a panelra. Ha tervezési kérdés merülne fel írj az erősítő mindig' -be.
(#) janikukac válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Közben elkészült..

4es.LAY

(#) reloop válasza janikukac hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Szia! Lényegesen jobb. A +/- tápot - ha megfigyeled - rövidre zártad. Ezek közvetlen mennek az 5 illetve 7-es lábra. A tele fóliára -ami a test - alakíts ki csatlakozási pontot a táp 0-ja számára és a bemeneti pontoknál is, ahová a jelkábel árnyékolását kötheted.
A 2200µF kondikkal jobb szűrést tudsz elérni, ha a közös pontjuk (test) egymás mellett van, ide jöhet a táp 0-ja is.

Na, akkor délután csiszolgatok rajta, ha lesz időm.
Közben megnéztem mit ír pontosan a tápegység hátulján:

OUTPUT: 10-0-10V~ , 50Hz , 2A , 40VA ... Semmi jel arra, hogy egyen-e, vagy váltó.

A legbiztosabb elővenni a voltmérőt és szépen megmérni.
Az ~ 50Hz trafóra és váltóáramra utal, ha így lenne graetz-re lesz szükséged az egyenirányításhoz.

Rendben, köszönöm ! Délután jelentkezem !
Üdv!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Szia!

Mindent kijavítottam, remélem jó lesz, de a tápot még mindig nem tudtam megnézni. Eddig a kezdő topikba felraktam a kérdést, hátha ott tudja valaki. Sajnos a vacak táp dobozzát nem tudom szétcsavarozni, mert nincs egy szál csavar sem..

Üdv !

4es.LAY

Működő képes! A negatív táp 2200µF kondit forgasd el 180°-kal, és annak megfelelően vezesd a lábaira a negatív tápot és a testet. Jelenleg a test túl nagy kerülő úton megy rá.

Ezt nem értem. :no: A kapcsoláson a + része van az elkónak földelve, kezdő topikba rá is kérdeztem, azt mondták úgy kell. De ha te mondod. Amúgy nem értem hogy érted, hogy nagy utat tesz meg...
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Azt nem modta, hogy fordítva kösd be.
Idézet:
„A negatív táp 2200?F kondit forgasd el 180°-kal, és annak megfelelően vezesd a lábaira a negatív tápot és a testet.

janinak.LAY

Egyébként miért használsz ilyen irtózatosan kicsi rasztert?
1/2 RM miért nem jó? Szebben lehet rajzolni. Szerintem.
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Hát, nekem ez a "legprecízebb", de kinek hogy.
(#) reloop válasza blackdog hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Szia! Pontosan ez a megoldás
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Már csak a nF-os szűrőt kéne az 5-7 lábak közelébe rakni Janinak, akkor lenne egy rendes sziget a GND-nek. Idő hiányában most nem tudom megcsinálni.

Itt egy másik megoldás. Ha ragaszkodsz hozzá akkor csinálsz zónákat a GND-nek ahova szükséges. AutoGND itt fölösleges.

jani2.LAY

Következő: »»   66 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem