Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   191 / 316
(#) mark.budai válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

A DC ellenállása nem fontos, az impedanciája a lényeg. Én ezt csinálnám meg, csak nem 8 hanem 800 ohmos illesztésre.
Ez a Fender zengető meghajtó trafó 25k-ról illeszt 8 ohmra, ez nekünk nem lenne jó.
(#) Bassmester válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Ebben a kapcsolásban egy 6cg7 cső hajtja a zengetőt, ráadásul anódból...
Nekiállok kisérletezni, összedrótozok egy-két meghajtót, kipróbálom a rádiótrafót is aztán majd jelentkezem a fejleményekkel.

Érdekes, bár szerintem ahány zengető annyi féle meghajtás.
Ki kell kísérletezni. Most jut eszembe.. Én megpróbálnám a 6Sz19P-t. Ez egy fél 6N13Sz, és azt hiszem 800ohmra tud dolgozni.

6n13sz-em van néhány, de fejhallgatós cuccokra vannak tartogatva. Nagyáramú triódából EC360-am van még, csak az elég röhejesen mutatna a kombóban (bár szeretek különcködni)

A 6N13Sz-t tuti nem tenném bele egy zengető miatt. Az EC360 tényleg érdekes lenne egy kicsit. Akkor már legyen 6C33C, mindkét oldalát fűtve a 800ohm pont megfelelő. (Végülis nagyon reális egy 18W-os végfokkal hajtani egy zengetőt, aminek fél watt is elég.)

Közben megtekertem a trafót kb Ra=2,5k-ra. Ez jó lehet a 6E5P tetródához, amiből szintén kallódik néhány a fiókban.
Két 1800 menetes primer közé tekertem 600 menet szekundert. A 0,25 mm-es légréssel 4,5H a primer induktivítás a számított 5H helyett...
Kipróbálom vékonyabb légréssel.
(#) compaqamplifier hozzászólása Márc 4, 2012 /

Valaki tud valami jó erősítő kapcsolást +100 watt felett minimum? Próbanyákon szeretném lehetöleg összerkani.
(#) Bassmester válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Jó kapcsoláshoz jó nyák kell, ha jó erősítőt akarsz.
TDA 7294 híd, +/-36V, 200W rms/8 Ohm.
(#) compaqamplifier válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Akkor inkább 7293 Párhuzamosítani hogy lehet? Simán az ic-t párhuzamosan kötöm?
(#) Bassmester válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

ITT kéne a TDA-val foglalkoznod, nem a gitáros topikban.

Ha esetleg nincs erre papírod, tegyél két réteg 80g/m^2-es fénymásoló papírt, abból egy réteg pont 0,1mm.
Amúgy elég gyorsan ment a tekerés.

Apropó erősítő, kinéztem egy végfokot 400W és nem is túl bonyolult, lehet hogy basszgitár erősítőnek jó lesz, de valami bevált előfokot keresnék hozzá.. 2x IRFP240-9240 páros a végfok, 4 ohm esetén +-65V-ot ír 400W-ra.. Aztán lehet kap kisebb tápot (mondjuk 55V, hogy elég kegyen a 63V-os MM kondi, még azért itt is tetemes teljesítményt nyújt).. Ebbe nem akarok csövet, csak a tápot bonyolítja, foglalat kell, a cső elhasználódik.. Inkább valami jó tranyós-fetes kapcsolás (ja az erősítő bemenete 2Veff, de ugye ez már csak részlet kérdése.
(#) compaqamplifier válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Heló inkább ezt építeném meg főleg ha egyszerű, havernak tökmindegy csak hangos legyen. Apró hogy ne gerjedjen össze azt hogy oldjátok meg?

Kb két órát elvoltam a tekergetéssel, ebben benne volt a méretezés, a tekerőgépem üzembe helyezése és a csévetartó kifaragása is
Egy réteg triflexilt raktam bele, jól összenyomtam satuban és hajszál pontosan 5 H-t mértem a primeren. Holnap kipróbálom.
Ha félvezetős előfokot akarsz, akkor koppints le pl. egy Fendert, ami parametrikus EQ-s. Ha slap-játékra is használni akarod, akkor limiter is kell hogy legyen benne. Limitert az Ampeg SVT4-ről koppintsd, ami ugyan csöves, de a limitere ícés-LDR -es és elvileg használható bármihez.

Azt még kihagytam, hogy 0,15-ös drótból tekertem a primert és a szekundert is "vad tekeréssel"... remélem így is jó lesz.
(#) mark.budai válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Szia! Rajz a mellékletben. Ja, hatalmas hűtés kell a végfeteknek. A nyákon levő nagyobb tranyókra is kell egy kis hűtőzászló.
Bassmester, de jó Neked hogy ilyen gyorsan megtekersz egy kimenőt.
Slapelni is szeretnék, akkor kell limiter is, egy bajom van vele, hogy konkrétan mire való? Na tudom ez amatőr kérdés volt, de nem volt dolgom eddig gyári basszus erősítőkkel. Namost az Ampeg kapcsirajzzal is van egy gondom, egyet találtam, de vagy kicsi, vagy ha felnagyítom olyan pixeles, hogy azt sem tudom kivenni, hogy elektroncső-e vagy kondenzátor. A másik meg, hogy nem tudom, melyik a limiter rész. Na, amúgy most nézem az Ampeg Micro VR-t, abban is van limiter, meg egészen tetszik, csak rajz kell.
A vad tekeréshez.. Ha csak egy kimenő van, jobb hangot lehet elérni vadtekeréssel, az a baj, hogy ugye legtöbbször kettő kell, és vadtekeréssel nem lehet két egyformát tekerni. Gitárerősítőbe igaz, hogy csak egy kell, de az legtöbbször PP, itt meg a szimmetria miatt nem jó a vadtekerés.
(Nem jó a rajz az automata méretezés miatt. )
(#) Leaslie hozzászólása Márc 4, 2012 /

Hali!
Lehet ülyeséget kérdezek, de egy Visual Sound Route 808 Overdrive pedál házi megépítése 1, lehetséges -e?
2, kb mennyibe fájna?

Köszi szépen.
(#) mark.budai válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Tényleg nincs mit, így is látod, miből áll, holnap megpróbálom normálisabb felbontásban felrakni.

TDA 7293-ban gondolkoztam hogy azt építem meg neki de ez valamivel jobban néz ki. Azonkívül quadom elszállt, csöves tda-m nincs még kész.

EZ az az Ampeg amit korábban is ajánlottam.
Remélem hogy jó lesz így a trafó. Lpcollector kolléga már épített vele füleserősítőt. Nála 5k-s a primer, gondolom a trafók is nagyobb vasra készültek. Egyébként 100 Hz alsó határfrekire méreteztem, zengetőhöz nem kell mélyebb hang.
Bővebben: Link
(#) Bassmester válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Ha van hozzá kapcsolási rajz akkor megépíthető, ha nincs hozzá akkor másmilyen overdrive-ot építs.
(#) Leaslie hozzászólása Márc 5, 2012 /

Tiszteletem!
Valakinek valami jóféle overdrive torzítóhoz nincs kapcsolási rajza? Padlóeffektként használnám, aluvázzal.
Illetve, annak megépítése házilag kb mennyibe kerülne?
(#) coyote83 válasza Leaslie hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

(#) Leaslie válasza coyote83 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Tudom hogy elég hülye kérdés, de az alkatrészek kb mennyibe kerülnek ehhez?
(#) vikipapa hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok. Összeraktam egy Little Angel kórust, és az a problémám, hogy serceg. Fólia kondikat használtam mindenhol (kivéve elkók), ha elemről vagy ha külső tápról használom akkor is csinálja. A műv.erősítőt is cseréltem NE5532-ről TL072-re, de ugyan az a helyzet. Mostanra kifogytam az ötletekből, úgyhogy ha valaki tud valamilyen tanácsot adni, azt megköszönném.
(#) Massawa válasza vikipapa hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Ha a jelszintet csökkented akkor is?
(#) ZSozsóó válasza vikipapa hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Szia!
Potik nem lehetnek kontaktosak? Próbáld meg egy fix ellenállással helyettesíteni őket! Mást nagyon nem tudok már elképzelni, esetleg valami más kontakt hibát, de a potikkal kezdeném! Meg esetleg a stab kimenetére tennék valami pár száz nanó kondit, igazából a 47µF oda szerintem túlzás, volt hogy nálam hozott megoldást a pár száz nF a stab kimenetén...Más ötletem egyelőre nekem sincs!
(#) krieggger hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok!
Találtam egy torzítópedált: Bővebben: Link
(#) vikipapa válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Sziasztok. A jelszinttől függetlenül csinálja a surrogást. Holnap megpróbálom úgy, hogy a stab után teszek egy 100nF-es kondit.
Másik kérdésem az lenne, hogy valakinek esetleg nincsen a JCM 800-as előfokhoz 6N2P-s bevált nyákterve? Előre is köszönöm!
(#) DenaturáltSas hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok!

Ki épített már Supercharger-t? Van esetleg hangmintája? Azt hiszem Bassmester már készített... Nyákterved neked, vagy valakinek nincs egészen véletlenül? Üdv.
Következő: »»   191 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem