Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az AC bőven elegendő. Az 50hz váltakozó áram a legveszélyesebb a háztartásban.
Sziasztok! Van egy kis gondom . Mondjuk ha egy cég behoz külföldről mondjuk egy 3 fázisú ipari betonkeverőt és azon gyárilag 4 es dugvilla van, de mondjuk én elakarom adni tovább hivatalosan garral számlával, de itt Magyarországon ugye jobban elterjedt a az 5 pólus és mondjuk én vagy a gyártó felrak egy 5 pólusú csatlakozót amibe vakon van a nulla, akkor az milyen következményekkel járhat illetve lehete baj ebből? Köszönöm a választ!!
Szia!
Azt kellene megnézned, hogy deltába, vagy csillagba van-e kötve a betonkeverő motorja. Ha 400V-os, akkor nagyon valószínű, hogy delta kapcsolásban van a 3 fázis, és a 4. derót az életvédelmi földelés. Deltában ha jól tudom nem kell a nullavezető. Ha csillagba van kötve akkor kell a nullavezető is, és akkor a motorja 230V-os. Ekkor kell az 5 vezeték, úgy mint a 3 fázis, a nullavezető, és a védőföldelés az 5. Ha deltában van, akkor az 5 pólusú csatlakozóba csak a 3 fázist kell bekötni fázishelyesen és az életvédelmi földet a megfelelő helyre. De kérdezz meg még mást is, hogy jól gondolom-e.
Igen ez így van. Kiegészíteném azzal, hogy a 4 pólusú csatlakozókon a legvastagabb csatlakozás a védőföld. Ugrik a garancia, ha másik csatlakozást teszel fel mint ami rajta volt.
Én csinálnék egy átalakítót amit olyan formában gondoltam, hogy fogunk egy 5 eres vezetéket, az egyik végén van egy 5 pólusú csatlakozás amit az 5 pólusú konnektorba be tudsz dugni, a másik végén pedig egy 4 pólusú konnektor amibe bekötném a 3 fázist + a védőföldet. Szerintem így már lehetne is működtetni a betonkeverőt.
Urak!
Mi köze a motor kötésmódjának a dugvillához? Max annyi köze lehet, hogy ha mágneskapcsoló van rajta és 230V a behúzója, akkor kell az 5 pólusú dugó. Ha viszont csak mezei mechanikus kapcsolója van, akkor viszont csak a 3fázis és a föld kell neki. Innentől kezdve viszont tökmindegy, hogy milyen dugót tesznek rá! Csak szabályosan legyen bekötve és legyen a keverőn FÖLDELŐNYÁRS!
Egy csillagban lévő 3fázisú motor miért is igényel nullát? Ezt kifejtenéd szakmailag?
Jó, és akkor minek az 5 eres kábel a fordítónak?
ok köszönöm a hozzászólásokat! A motor 400V os és abból jön ki nulla vezeték (kék) de a kapcsolónál át van ott kötve és a bejövőnél 3 fázis van és a föld csak.
Háromfázisú motorban hidd el, hogy nincs nulla!
Elkezdtem 1 hsz-t pont ezzel a kérdéssel.. de gondoltam nem folyok bele.
Javaslom neked, hogy ha értékesíteni szeretnéd, akkor egy érintésvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyv kíséretében tedd!
Ezzel magad véded egy esetleges későbbi baleset miatt!
Szerintem azért, mert 4 ereset nem lehet kapni. Legalábbis én nem kaptam.
Na ne. Nem a zöldségesnél kell keresni.
Több száz métert lennének képesek eladni neked: 4x2,5 MT
Nem a zöldségesnél kerestem , hanem a villanyszerelési boltban. Egyszerűen nem tudtak adni arra hivatkozva, hogy a 4 erest már kivonták a forgalomból emiatt már csak 5 erest lehet kapni.
Akkor ezek szerint kapható, csak nem az én környékemen.
Na, ez volt az év vicce!
Oda se kell menni vásárolni még egyszer.
Kedves Bandi!
Szívesen veszünk minden hozzászólásodat, mert gondolom gyakorlott szakember vagy, de a kötekedés helyett inkább próbálj meg légyszives normális hangnemben segíteni nekünk, és nem hülyének nézni a másikat aki esetleg segíteni próbál. Rendben? Ezért van ez a fórum, hogy segítsük egymást és okosodjunk. A hülyének nézésből sajnos van elég a világban. Nem szeretném itt is ezt olvasni. Ha ez így megy akkor senkinek nem lesz kedve használni a fórumot. Úgyhogy légyszives...
Bocs, ha ezt te kötekedésnek érezted, de én csak kérdeztem, hogy minek a 3 fázisú motornak a nulla.
Ezzel zárom is az érdeklődést, mert jobban értessz hozzá. Bocs a kérdezésért.
Sziasztok!
Az miért van, hogy mikor mindent lekapcsolok a garázsban és a konnektorokból is kihúzok mindent akkor is lassan, de pörög a villanyóra. Ez egy társasház. 8db garázs van külön mérővel azonos fázisról. 3 garázsnál tapasztaljuk ezt a jelenséget.
Szia! Ha a mérő elérte a fekete csíkot, akkor továbbforog?
Szia!
Ha mindhárom garázsban kikapcsoltok és kihúztok mindent akkor is van ez a jelenség?
Nincs mozgás érzékelő sem hűtő se semmi.
Igen pörög egész nap. Lassan, de biztosan. Míg a biztosítékot le nem kapcsolom addig megy. Tudom, hogy kukacoskodás a napi kb. +1 kW, de akkor is.
Igen.
Ha az összes garázs áramtalanítva van és csak 1-1 garázs kap áramot az emítettek közül akkor is ez a helyzet.
Meg kéne szigvizsgezni a hálózatot mindenféle találgatás helyett. Megmondja, mi a helyzet.
Én csak annyit követtem el, hogy terhelés nélkül 'rámértem' a garázsomra. Most nem találom a képet, de kevés köze van a színuszhoz. Szép egyenes a teteje és az alja a hullámnak.
Megvan.
3 különböző szkóppal néztem. 6 különzöző trafón keresztül. Mindig ez volt az eredmény.
Hát igen a hálózat az nem túl színuszos jellegű. Ezt mi is megmértük még a suliban. Ez egy régi társasház? Szoktak érdekes dolgokat csinálni.
De ennek semmi köze ahoz, hogy forog az óra. Mérj sziget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |