Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
gondom akadt egy ellenállással. Színkódja: kék,szürke,fekete,ezüst. A színkód táblázat alapján ez 68 Ohm 10 % os tűréssel aszem. Ez az ellenállás elment szakadásba, de van egy pont ugyan ilyen a nyákon azt kiforrasztottam és az mérve 2,7 ohm-ot mutat. Most vajon melyik? Az ellenállások alapszíne zöld ránézésre 0,5-1 W-os. Egy Walky-Talky betáplálási pontjánál van szóval valami kis érték lenne a helyes, hogy elég amper szaladjon át. Előre is Köszönöm!
Hello!
Nem ellenállás, hanem induktivitás lesz, 680uH 10%. A 2,7ohm a tekercs ohm-os ellenállása lesz. üdv! Proli007
Szia!
Tényleg!!!! igazad lesz!Megnéztem más induktivitásokat pont ugyan ilyen zöld az alapszínük. Köszönöm szépen! Üdv:mephisto
Szia!
A gogli szerint igen
köszi a választ és bocsi most vettem észre rossz helyre írtam kérdésem.
Szerintem meg nem is kellett volna kérdést írnod, csak utánanézni.
Sziasztok. Egy valószinűleg egyszerű, de számomra nem világos problémám lenne. A lényeg, hogy van-e különbség(lényeges) a CD "előjelű" és ezen IC-k közt:
HEF4081 HEF4082 HCF4024 HEF4013 HEF4071 HCF4060 Segítségeteket előre is köszönöm.
Szerintem semmi kölömbség nincs köztük,szerintem csak gyártási kód. Lábkiosztásban nem találtam külömbséget.
Funkcionálisan, és lábkiosztás szempontjából megegyeznek, paramétereik eltérhetnek. Feszültségszintek, kapcsolási idők. Ezekben érdemes tájékozódni.
Sziasztok!
Az alábbi Bővebben: Link és Bővebben: Link alkatrészeket LED kijelző meghajtására valók? Mi kellhet még ahhoz, hogy feszültségváltozás hatására hőmérsékletet jelenítsenek meg ezek?
CD az eredeti RCA fejlesztés, de ugyanúgy lehet Fairchild és Texas gyártmány is.
MC Motorola, HEF Philips/NXP, HCF Toshiba, de ezek továbbgyűrűznek, ahogy idővel más cégek is átvették valamelyiktől, pl. HCF ST (SGS-Thomson). Bár nem tartozik szorosan a kérdéshez, egyik külföldi fórumról másolom a következőt, hátha valakit érdekel: 7408 is TTL 74 S 08 is Schottky 74 LS 08 is for Low-Power-Schottky 74 F 08 is for Fast technology (from Fairchild) 74 C 08 is CMOS 74 HC 08 is High-Speed-CMOS 74 HCT 08 is High-Speed-CMos with TTL Drive capability
Van egy hibás Samsung er-350F pénztárgépem. Szétszedtem, van benne 2 kijelző pcb. Manualt is találtam hozzá, amiből nem értek sokat. 10 karakterű, van rajta vezérlő ic. Szalagkábelnél van: DA-IN, VCC, VPP, GND, LATOH, CLOCK, STB, DISCON.
Lehet vele kezdeni valamit?
Szia!
Lehetnek eltérések: CD4068 - 8 input AND/NAND gate, de HEF4068, MC14068B - 8 input NAND gate. Lehetnek eltérések még a megengedett maximális tápfeszültség értékében, a sebességükben, a terhelhetőségükben, a bemenetek védettségében, ezek kritikusak lehetnek egyes alkalmazásoknál. Meg kell nézni az adatlapjukat. Felhívom még a figyelmet, hogy a CD40xx, HEF40xx, HCF45xx, CD45xx, HEF45xx, HCF45xx, MC14xxx sorozat és a 74Cxx használható 5V -nál magasabb tápfeszültségről, a többi (74HCxxx, 74HCTxxx, stb) nem. A 74HC és 74HCT között nem a kimeneti meghajtás a legnagyobb különbség, hanem a bemeneti komparálási szint: 74HC kb. fél tápfeszültség, 74HCT a TTL áramköröknél megszokott 1.4V körüli érték.
Dobtam fel pár képet, hát így tudtok mondani valamit az alkatrészekre.
Diskpay PCB - Nyomtató panelja - Rs232 pcb -Nyomtató
Szia. Az a kijelző egy egy fluoreszcens, 7 szegmenses kijelző amit valamijen processzor vagy uC kezelhetett eredetileg soros módon. Ha tudsz uC programozni (Pic, avr) akkor gyakorlatilag szinte bármihez fel tudod használni megfeleő tudás birokában. Frekvencia mérőhöz pl. egy ilyen kijelző több mint ideális a sok digit miatt.
Hello!
Bármilyen terhelés a meghajtására jók ami nem lépi túl a kimenetének terhelési tartományát, de természetesen Led-ek kijelzők meghajtására is megfelelő. "feszültségváltozás hatására hőmérsékletet jelenítsenek meg" No az meg micsoda? A hőmérséklet változást szoktuk valami érzékelővel feszültség változássá alakítani, és a feszültséget kijelezni úgy, hogy a kijelzés hőmérsékletben legyen kalibrálva. Hogy ehhez mi kell, az attól függ hogy.. - Mekkora a mérendő a hőmérséklet tartománya, megjelenítés pontossága. Mert ezek szerint kell megválasztani pld. a hőérzékelőt. - Közvetlen feszültséget ad az érzékelő, vagy pld. ellenállás változást. Mert ez szerint kell a jelkondicionálását megoldani. (ellenálás/feszültség konverziót erősítést..) - Milyen formátumban és kijelzőn szeretnéd megjeleníteni a hőmérsékletet. Szóval néhány megválaszolatlan kérdés van itt még.. üdv! proli007
Az egy supressor dióda. Hasonlóképp működik, mint egy zener, csak sokkal gyorsabb, és jóval nagyobb áramot bír.
Szia! Köszi a választ!
Továbbiak: Hőmérséklet 0-500fok pontosság 1 fokon belül ellenállás változás egész számok halmazában jeleníteném meg 8 szegmenses led kijelzőn. Konkrétan a nyák adott, rajta a kijelzővel és ezekkel a driverekkel. 2db kijelző, hozzá ez a két driver. És a forrasztópáka hőmérsékletét szeretném megjeleníteni, illetve a beállított értéket. A kapcsolásom analóg, csupán opa-kból áll.
Sziasztok! Talán valaki tud segíteni, ezeket most találtam egy fiókban és fogalmam sincs mire használható.
Talán ha olyan fotót tennél fel amin teljesen látszik a felirat akkor könnyebb lenne.
A másik oldalán BAUER felirat van bevésve. Az tudtommal vetítőket gyártott, de lehet, hogy mást is.
T. Fórumtársak! Azt szeretném megtudni hogy a HgMIF
fém halogén lámpán a HgMIF betű jelzés mit jelent. Köszönöm.
Sziasztok!Össze akadtam egy alkatrésszel,aminek MHZ115 és MHZ145 a neve:Szeretnék ezekről infót szerezni,de semmilyen datasheet-et nem találtam.Ezek 8 lábasak és kör tokozásúak.Ha alaki látott már ilyet vagy,hogy mi ez annak meg köszönném segítségét!!!
Ha jól emlékszem, akkor DTL integrált áramkörök, cseh, TESLA gyártmány. Az adatlap a padláson van valahol, pár héten belül előkerülhet... .
Nem kell felmenni a padlásra, itt megtalálta a gugli:
adatlap.
Köszönöm a segítséget, ha valaki netán tudja használni, ingyen elviheti. Számomra haszontalan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |