Fórum témák
» Több friss téma |
Tavaly voltam, mondjuk csak pmr-t vittem, de idén csak CB-t viszek! Csak lenne már jobb idő! Az aki ilyen időben felmászik Istállóskőre rádiózni, na az az igazi megszállott rádiós!
Hát igen, volt egy "pici" szél, de a sikerért mindent!
Bezsebelte az én 73kilóméteremet és egy amatőrt Nádudvarról majdnem 100 kilóméterről! Itt lehet könnyedén légvonalat számolgatni: http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm
Szia Laci!
Igy már értem a méretet és tényleg félre értettem a lejt. Lényeg, hogy jól működik.
Sajnos még nem került föl,pedig hiányzik nagyon.Mert 28 megán is működne ha minden igaz./Ép kábel hiányom van,pedig csak RG 58-t szeretnék/.
Én Egerben szoktam venni kábelt meg csatlakozókat a Modul-ban! Szerintem nincs olcsóbb a környékben! RG-58 : 150Ft/m H155 : 200Ft/m
Szia! A H155 engem is érdekelne, A modul még mindég ott van, abban a kis garázsban, ahol úgy tíz éve volt? Üdv:Laci!
Nem tudom, hogy régen hol volt, most itt van:http://maps.google.hu/maps?hl=hu&sugexp=llsin&gs_nf=1&pq=eger+modul&cp=24&gs_id=f&xhr=t&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1024&bih=673&wrapid=tljp1333260055988010&q=Eger,+Sertekapu+utca+36.&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x47408da23aa1fafb:0x1300c428ea589fa1,3300+Eger,+Sertekapu+utca+36&gl=hu&ei=HO93T8j-C87Usga535WvBA&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&sqi=2&ved=0CCAQ8gEwAA
Köszi! Régen is abban az utcában volt, majd arranézek. Az RG58- at drágán adják, lehet rendelni egy 50-essel olcsóbban is, de a H155-nek verhetetlen az ára!
Az lehet, de közvetlenül üzletben nem láttam még jobbat abból sem! Például Szegeden képesek 200 forintot kérni az RG58-ért , de Debrecenben is 170-ért láttam.
Amúgy elcsendesedett a szél! Jelent ez valamit a számodra? ![]()
Nincs kec-mec, nem is vagy hozzám olyan messzire,mint gondoltam. Veszek H155-öt, és zeszek a tetőre egy triple leget.(majd este fogom "eldugni)
De bizony ám! Az asszony hazajön a boltból és indulunk, még "lövök" az antenna hosszán, aztán mehet a brékó!
A google maps megmondja a tutit!
![]()
Na hazajött a "házisárkány", azt mondta, hogy csípős az idő, áttettük délutánra a programot.
Persze, azért nincs jó idő, talán délutánra alakul...
Csak eszem a kefét, hogy egy "kiló krumplival" jöttél egy jó antennával, aztán az én fülelm süket, és az asszony szólt, hogy "nem Lacikát mond a rádiód?" Egy másik irányban pedig 22Km is meg volt, az már nem sokkal kevesebb,mint te. Hiába, nagyon "be játszik"ez a rohadt (szó szerint) erkélykorlát. Az a baj, hogy anyunál meg a pencsi "alig lát ki" a "gazdagék magas palotái közül".Nincs mese mindkét helyen fentebb kell költöztetnem az antennákat!
Szél mentes napot mindenkinek! Sziasztok... magamhoz tertem gy dél felé.. tegnapp kiutött a kerti parti..
![]()
nem tudom Csini...talán AM? linkeltem képeket fentebb...
Szia! Igen, mindakettő rádiód AM-es. Vigyázz, nem egy biztonságos dolog másnaposan a tetőn mászkálni. Nálunk fúj a szél és nagyon esőre áll az idő.
szia Laci! itt süt a nap , bár kissé fujdogál a szél... de azért nekifutok...
![]()
Talán nem olyan erös a szél mint tegnap
....
Srácok! a swr méröm hátulján a radio jel bemeneti csatlakozo felett picivel ,van egy kiss fém négyzet amiben felülröl és eggyik oldalárol egy egy furat olyan 3mm menet mindkettöben.. ez mire szolgál? lásd fotok..
Külön föld csatlakozásra tippelek, mert ha jól tévedek, akkor "banándugóval" is lehet csatlakozni a műszerhez, és akkor oda kell kötni a "harisnyát".
Nem kell, mert a menetes csatlakozóid ezt "autómatikusan" megteszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |