Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi. Már csak holnap, de megnézem, talán van ilyen tranyóm. Köszi a segítséget.
Nem kell pont ilyen, csak áramban, feszültségben tudja kb., nézd meg a helyettesítő táblát (vagy amid van, annak az adatait).
Hali !
Segítséget szeretnék kérni az eagleel kapcsolatban. A kérdés h a nyák tervek között h kell megcsinálni amikor nem fekete fehér hanem más színű pl zöld a teljes és, h amin mindenhol fekete csak a vezető sávak mellett vannak fehér csíkok az is direkt van vagy konkrétan ezeket még át kell szerkeszteni vagy alakítani nyomtatáshoz?
Hogy 200mA ne lehetne meghajtani egy relét. Nézz csak bele az adatlapjába meg fogsz lepődni mert 200mA meg se kotyan neki..Bővebben: Link
Szia!
Köszönöm a segítséget! Üdv! Balázs
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy tud-e valaki olyan programot, amivel szimulálni tudunk pl. egy 3 fázisú villanymotor csillag-delta indítását, és meg tudjuk benne tervezni a bekötéseket, bele tudjuk rakni a kapcsolókat, biztosítékokat, sorkapcsokat, stb. Fontos, hogy szimulálni is tudjon, hogy a hibák kiderüljönek még idejében. Hasonló jellegű program kellene nekem, mint a Tina8, csak erősáramú és 3 fázisú vezérléshez. (esetleg a Tinának bőviteni valahogy az elemtárát... vagy újabb verzióra cserélni?) Előre is köszönöm a segítséget, és kellemes húsvétot!
Sziasztok!
Mi az elnevezése a mellékletben látható hangszóró aljzatnak? Már régebben is kerestem, kb 1 éve, semmi sikerrel...
DIN hangszóró csatlakozónak hívják, de ismert még touchel néven is.
És egy linket tudnál adni, ahol pont ezt tudnék venni? Mert én DIN-t találok, ezer félét is, de mind 5-6-7 pólusú.. Ilyet meg már rég óta, és nincs.
Számomra tényleg az, 2 városban sem volt... Most sem találok egy üzletben sem. Vagy csak bénán keresek ?!
Meglett profi vagy. Ezen a néven tényleg megtalálható, hogy hangszóró aljzat. DIN-re sehogy se jött ki.
Több helyen is van csak keresni kell egy kicsit pl.Bővebben: Link
Sziasztok!
Ha adott egy 250VA-os hálózati transzformátor amely középkivezetéses(szekunder) akkor az a két tekercsre együtt érvényes az-az 125VA az egyik tekercs és 125VA a másik tekercs vagy pedig mind a két tekercs 250VA-os?
Olyankor kell feltenni, amikor az ebay hirdet, hogy nincsen listázási ár
Egyébként én meg 1 dolláros cuccot akartam árulni a neten (mondjuk azt ebay nélkül), azt kiszámolva maradt volna 1 dolláronként kb. 130-140 forintom. Összességében nagyértékű árunál jobban megéri a paypal/ebay páros mint kicsinél. Lehet, érdemes lenne a magyar oldalakon is hirdetned. (Vagy az nem opció?)
Amikor felraktam, akkor volt ingyenes listázás, de csak árverésre. Lehet, hogy magyar oldalakon jobban járnék. Az utóbbi években leszoktam a vateráról, lehet hogy visszaszokom..
Amúgy 1 Farad 5,5V-os memóriakondikat akarok eladni, ami viszont nem kell olyan sok embernek, az ebayen többen megfordulnak.
Olyan jópofi zöld dugót nyírtál már szét esetleg, megnézni "kicsit közelebbről" a belsejét?
Ha az ellenállás színkódjait akarom leolvasni, akkor hogyan tudom megállapítani, hogy melyik irányból kell kezdeni?
Az első csík közelebb van az ellenállás végéhez.
Bővebben: Link
Az lehet, de baromira megrázott a víz, mikor hozzáértem...és nem lógott bele a műanya grész, csak a spirál...
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy egy hifiből kiszerelt lágyindítót amiből 3 vezeték jön ki. Azt hogy kell egy kapcsolóra kötni? Vagyis hogy kapcsol be a relé?
Szia!
Nem vágtam még szét... De van elképzelésem, mi lehet egy PS2 mouse - USB mouse átalapítóban. Egy programvédelmmel ellátott vagy cél kontroller...
Akkor sajnos zárlatos az eszköz, ha leföldeled, a biztit fogja lenyomni. Vagy elhajít, vagy leválasztó trafó.
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, de valaki tudna segíteni abban, hogy hol tudnék szerezni/venni 0,1mm-nél vékonyabb tekercselő huzalt?
Értem. Még lenne pár kérdésem: ha néhány mV-os jeleket szeretnék felerősíteni, akkor a műveleti erősítők mely tényezői miatt keletkezhet hiba? Például az offszetfeszültség mértéke az erősítendő feszhez képest jelentősen befolyásolná az eredményt?
Valamint a 4066-os "elektronikus kapcsoló" alkalmas ezen néhány mV-os jelek kapcsolgatására? (Kicsit és nagy áramokat kellene mérni lehetőleg ugyanazon söntön... minél pontosabban.)
Sziasztok!
Van egy transzformátorom, aminek szeretném megtudni a bekötését. Csatolmányban van két kép. A secundert sejtem melyik lehet, viszont a primerről lövésem sincs.
Pedig rá van írva. A 0V az egyik a 240V a másik kivezetése. a többi kisebb feszültségekhez van.
Alul a 7-es és a 12-es kivezetés a 30V 2,3A
|
Bejelentkezés
Hirdetés |