Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
A Tescos HOLAM03 névre hallgat, tuningolásáról itt találsz leírást.
Köszi !
Mindkettőt ki fogom próbálni.
Hígító nem fog semmi kopást okozni, nem vékonyodik a fólia és gyors..
A jövő héten kipróbálok valamit amit már régóta tervezek, mégpedig hogy a fotózott nyákról nem mosom le a fotólakkot, de a maratás után még rávilágítok egy filmet amin a solder mask van. Így a lakk rajta marad, de a forrasztandó felületen lemoshatóan. Ezután mit kéne tennem, hogy a lakk maga stabilan fennmaradjon? Még egy ráégetés a legvégén, esetleg Akrillan lakkozás elegendő a legvégére? Gondolom volt már aki próbálta, azért kérdezem.
A p20-at beégetheted.
Sajnos nem lehet kapni, több TESCO-ban is voltam és jelenleg semmilyen laminálójuk nincs. A Lidl ugyanez.
Az olcsó típusok közül kettőt találtam, ami több helyen beszerezhető: Olympia A230 GBC Inspire A4 4400304EU Ezekről viszont nem tudom, hogy alkalmasak-e nyák laminálásra, mivel pl. a fűtőhenger hőmérsékletét sehol sem írják.
Ezeknél a nem digitálisan állíható (vagy egyáltalán nem állítható) hőmérsékletű cuccoknál sosem elég magas a hőmérséklet alapból a nyák "laminálásához". Azaz mindenképpen hozzá kell nyúlni, hogy megfelelő hőmérsékletet tudjon.
A kérdés inkább az, hogy mechanikailag megfelelő-e (azaz rugós szorításúak-e a hengerek, vagy fix távolságban vannak).
Ezt a"technikát" kb5 éve leírtam itt a témában .
hőlégfúvóval be lehet égetni a lakkot
Szerintem az Olympia A230 rugós szorítású lesz, mert a specifikációkban fóliavastagságnak 75-125 micron van megadva.
Beteszem még sülni egy kicsit a legvégén, de érdemes-e utána még lakkozni?
Azt, hogy átalakítás nélkül használhatod-e nyákhoz,döntően a nyomtatód tipusától függ.(HP tonere alacsony hőmérsékleten olvad)
Mit akarsz lakkozni? A forrszemek lesznek csak nem védve.
Sziasztok!
Használta már közületek valaki a PHOTOART-17LSI-típusú laminálót? Ha igen, mily véleménnyel vagytok róla?
Régebben volt róla szó, hogy jól használható, csak drága. Pláne, hogy csak A/5-ös.
Az egészet lelakkoznám Akrillánnal, és akor még lehet forrasztani, és védené a P20-at is.
A végső "ráégetés" hány fokon, mennyi ideig ideális?
szia
Én használom és megvagyok vele elégedve....10eft ért vettem..szerintem megéri...egy hátránya az hogy A5-ös a belerakható max méret...
Nem tudom, hőlégfúvóval lett beégetve, de én nem feltétlenül tenném ki beültetés után huzamosan 200 fok körüli hőfoknak az alkatrészeket, azt még előtte kell megcsinálni.
Úgy gondoltam én is, hogy beültetés előtt persze.
Szia!
És minden átalakítás nélkül? Köszönöm szépen a választ.
Sziasztok
Szeretném megkérdezni. hogy vasaltam a nyákra alkatrész pozíció rajzolatot és kérdésem annyi lenne, hogy mivel lehet szépen leszedni a maradék rászáradt pappírt a nyákról úgy hogy maga a rajzolat ne sérüljön?
Ha szürke lenne, töröld át WD40-el átitatott papír zsepivel. Szép fekete lesz és marad is..
Értem!
Azt mit jelent pontosan hogy híg sósavval? Normál háztartási 20 százalékos sósav jó?
Az is jó, de azért vigyázz vele, mármint Rád, és másra ne menjen A nyáknak nem árt.
Azt hogy szürke azt arra érted hogy a feliraton maradnak apró kis "szőrök" és amikor ezek megszáradnak akkor beszürkül?
Száradást követően nem fekete hanem szürke, mikró méretű papírmaradványok miatt. Műnyomó minőségétől is függ, van amelyik paoír nem okoz ilyen problémát. Ezen segít a WD 40, szép fekete lesz.
Minden átalakítás nélkül.....
2 fokozat 160fok....3-4szer átküldeni és kész ....
Mivel érdemes lepucolni vasalás előtt a nyák felső rétegét amire a pozíció rajzolat kerül, hogy rendesen ráolvadjon a tinta?
Ha arra az oldalára gondolsz amin nincs réz, akkor alkohollal töröld át, vagy hígítóval.
A réz oldalt meg már mint sokan leírták vagy nagyon finom csiszolópapírral 1000 vagy 2000 finomságú, vagy fém dörzsi szivacs+cif, mindezeket vizesen csiszolni. És még utána azt is alkohollal, vagy hígítóval áttörölni az esetleges szennyeződések miatt.
Nyomtatótól is függ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |