Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   8 / 83
(#) HA5AWS válasza Wegg hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Szia!
Szerintem az SMD és a dip változatok között nincs program különbség. Ha rosszul tudom javítsatok ki. Én SMD-be építettem meg "kézikapcsolós" kivitelben. Az automatikus kikapcsolás telep kímélés miatt került bele.
Üdv: Gábor
(#) Wegg válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Köszönöm válaszodat .Sikerült nyomára akadnom a mellékelt linken
Bővebben: Link

Így már le is tudtam tölteni a kívánt nyelven .Igaz a magyar az nem volt köztük.A forrás kód is ott van csak be kell pipálni az ablakot .
(#) Wegg válasza szekimilu hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /
 
Megépítettem a tesztert ,és valóban sokkal pontosabban méri a kondenzátorokat az angol javított verzióval. Nekem a magyar verzió az +40+50 % al mért többet .Az angol javított pedig - 10% mér kevesebbet . Kizártam magam én is mint mások a ponyprog 2000 el .És nem sikerült visszahozni külső oszcillátorral sem .A KANDA Avr Isp nevű program STK 200 gond nélkül felélesztette Az Atmega8A -at amit már halottnak hittem .
Minden esetre köszönet mindenkinek akik ilyen hasznos műszer elkészítéséhez közreadják tudásukat .
(#) HA5AWS válasza Wegg hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Szia!
Nekem a magyar program van benne és nem ekkora a hiba. Nézd meg a #1196180 hozzászólásomat.
Üdv: Gábor
(#) Wegg válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Szia kösz a reagálást .Sajnos az xlsx kiterjesztésű filet nem tudom megnyitni a z excelemmel. De elfogadom az ott leírtakat . Valaki írta hogy 10 db AVR ből 3-al jól működik a többivel nem .nekem a Német Magyar verziók mind többet mutattak mint ahogy írtam az orosz oldalról feltöltött javított angol adta a kevesebb eltérést .Hogy neked miért sikerült olyan jól azt nem tudom .
az általam beszerelt ellenállások 1% -osak.A két 100nF kondenzátor az csak van amilyet kaptam az üzletben nem is mértem csak beraktam .nem ismerem a belső működését a teszternek . ez még bele szólhat a pontosságba ??
(#) Wegg válasza szekimilu hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /
 
Szia szekimilu ha megvolna még a link ahol találtad a javított angol verziót kondi méréshez . Tedd fel légy szíves, a forrás file érdekelne ha esetleg fent van az is. Vagy ha van más változtatás azóta, szívesen átnézném azt az oldalt is.
(#) morgo válasza Wegg hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Szia!
Itt van az ékezetes magyar változat, kicsit módosítottam.
A mellékelt képen látszik, mely értékeket kell változtatni a main.c-ben, a pontosabb méréshez. Az én problémám viszont az, hogy az omega és a mikro jeleket nem bírom belevarázsolni. Ha valaki megtenné, azt megköszönném.
(#) HA5AWS hozzászólása Ápr 30, 2012 /
 
Az eltérések sima .xls formátumban.
Üdv: Gábor

eltérés.xls
    
(#) Wegg válasza morgo hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Köszönöm a válaszodat Nézd át ha nem ismered sok infó van az Elektro Tanya-n is . Olvasd végig ha van időd.Nekem most az angol verzió van fent De sajnos nem tudok sokat foglalkozni vele mostanság annyi mást kell tenni . De működik és tetszik megéri a rá fordított időt az biztos úgy mint az LCM3 az is nagyon jól használható.
üdv
(#) san398 válasza Wegg hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Az újfajta office dokumentum formátumokhoz ajánlom ezt a kis konvertert. Bővebben: Link
Feltelepíted és innentől kezdve ugyanúgy megnyithatóak az új formátumban mentett dokumentumok.
(#) Wegg válasza san398 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Köszönöm a segítségedet működik a konvertálás .
(#) mutyur hozzászólása Jún 11, 2012 / 1
 
Némi segítséget szeretnék írni az építőknek! A ponyprog 2000-et feltelepítvén ki kell választani az AVR isp/io funkciót paralell módban és mehet rá az a "komoly" pár ellenálásos kacat amit előzőleg készitettünk. A fuse biteket nem kell háborgatni mert minek? Elősször betoljuk a flasht, majd az eeprom tartalmat és hurrá....Remélem így már könnyebb....Üdv mindenkinek
(#) Ge Lee hozzászólása Jún 11, 2012 /
 
Kész lett az enyém is. Nem túlzottan esztétikus, de nem lesz kiállítási darab.
(#) sector99 válasza mutyur hozzászólására (») Jún 11, 2012 /
 
Nagyon köszönjük !
Nekem hasznos ez az infó mert nem volt még dolgom Atmel-le és mindig halogattam ennek a jó kis műszernek az elkészítését. (ide meg oda állítsd az ilyen meg olyan fuse bitet....) De most már nekifogok.
Köszi !

üdv:
sector99
(#) user010 hozzászólása Jún 15, 2012 /
 
Udv.

A PonyProg2000-ben a Security and Configuration Bits-et mikor kell bele egetni? A tartalmak elott, vagy utan?
(#) HA5AWS válasza user010 hozzászólására (») Jún 15, 2012 / 1
 
Szia!
A (#1244744) hozzászólásról pont erről volt szó, pár sorral nézzél feljebb!
Ha mindenképpen égetni akarod akkor utoljára tedd.
Üdv: Gábor
(#) user010 válasza HA5AWS hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
OK, ertem. Koszonom a valaszt.
(#) erdgab hozzászólása Jún 19, 2012 /
 
Üdv!
Elkészítettem én is ezt a tesztert,nagyon megvagyok elégedve vele.Nem a legszebb dobozolás,de nem annyira gáz.Működik elemről és külső tápról is,ez utóbbi esetben az elem leválasztódik.Érdekessége,hogy az IGBT-t is fetnek írja,meghatározza a kivezetéseket,igaz,G,D,S néven,de ez egy csöppet sem von le a használhatóságból.
(#) trenck hozzászólása Jún 29, 2012 /
 
Üdv!
Érdeklődnék, sikerült-e már valakinek méréssel, vagy kijelző cserével kipurcantani az AVR-t. Lehet, hogy enyém a kétes dicsőség.
Összehoztam egy kijelzőre az LCM3-at a Tranzisztor teszterrel Slogan rajza alapján diódázva, 1,3 kohmmal. Bekapcsolás után a Tranzisztor tesztert próbáltam ki először. Jól működött, csak az ékezetes betűk alá voltak húzva. Pár tranzisztort, és diódát megmértem, majd elindítottam az LCM3-at. A kijelző első sorában az első karakteren megjelent egy betű, a többin semmi, a második sorban csak a teljes téglalapok. A kijelző egy 162-H1-0A jelű OKI M6222B-01 chippel szerelt példány volt. Utánanéztem az interneten, elvileg HD44780 kompatibilis. Kértem egy HD chipes kijelzőt és kicseréltem. Utána az LCM3 tökéletesen működött, kalibráltam, mértem vele. A Tranzisztor teszternél viszont a kijelzés csak addig volt jó, amíg ékezetes karaktert nem kellett (volna) írnia. Mérni mér, bár nem mindent (pl. egy KT206-os tirisztor kondenzátornak nevezett, egy KT774-es rossz triakot meg tirisztornak), de a kijelzőre nem írja ki az ékezetes karaktereket. Most egy 2x20 karakteres KS0066F00 chipes kijelző van rajta, de a helyzet ugyanaz. Lenne valakinek valami ötlete? Teszek fel egy képet a "jelenségről".

DSC00892.JPG
    
(#) morgo válasza trenck hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Szia!
Nekem LCFeSR - zenerteszter - tranyóteszter - hőmérő van egy LCD-re kötve, és akkor találkoztam hasonló hibával, amikor a funkcióválasztó kapcsoló kontakthibás volt. A tápot kapcsolja a négy mikrovezérlős egység között. Viszont nem ment tönkre semmi, csak átkapcsoláskor zagyvaságot mutatott.

teszter.jpg
    
(#) morgo válasza morgo hozzászólására (») Jún 29, 2012 /
 
Lefelejtettem, hogy nálam csak diódák választják szét a részegységeket, ellenállások nélkül. Az lcd bekapcsoláskor megkapja a tápot, és csak az adatvonalak vannak diódákkal szétválasztva.
(#) gyululu hozzászólása Jún 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Megépítettem a tesztert, kiválóan működik. Célszerű hallgatni az eredeti, német nyelvű ajánlásra, miszerint a NYÁK-nak a vezetősávok között abszolút tisztáknak kell lenniük, még gyanta, védőlakk sem lehet rajra! Tapasztaltam a gyanta "áldásos" hatását, ugyanis bekapcsoláskor hol 3-4-5 MOhm ellenállás értékekkel kápráztatott el, persze behelyezett alkatrész nélkül, hol pedig 40-70 µF értékű kondit "látott". Miután alkohollal alaposan lemostam a NYÁK-ról minden maradványt (gyanta, védőlakk), csodás csodája, megjavult! Szóval, a tisztaság végtelenül fontos! Egyébként ez a pontosságot is nagyon befolyásolja!!!!!!

Kérdésem, kérésem az alábbi: szeretném átírni a forrás file-ban a magyar nyelvű szövegeket (a bejelentkező "Nem, stb." igen hajmeresztő. Ez sikerül is, viszont, mivel nem értek a programozáshoz - sajna - se C++, se más nyelven, így nem tudom, hogyan kell helyesen include-olni az lcd-routines.h és a swuart.h file-okat. Ha incude-olom, akkor az AVRStudio rögtön 76 db hibát talál a Built közben. Szóval, valamit nem jól csinálok. Talán valakinél rendelkezésre áll a teljes, összefűzött forrás file. Hálás lennék!
Kérhetném-e, hogy valaki elküldi nekem a teljes, összerakott forrásfile-t?
(#) Wegg válasza gyululu hozzászólására (») Jún 30, 2012 /
 
Szia, A nyáklap lemosása után rövid úton elkezd majd oxidálódni .És ha úgy marad akkor az elég ronda egy ilyen jó kis műszer többet érdemelne . Tiszta fenyő gyanta denaturált szeszben oldva .Ha ezt ki tudnád próbálni az jó lenne . Én is megépítettem de a német és magyar verzió az +30-40% al többet mutatott . Kíváncsi vagyok ezért lemosom és referálok majd a változásról .
(#) gyululu válasza Wegg hozzászólására (») Jún 30, 2012 /
 
Szia!
És ha beónozod, cinezed az érzékeny, lemosott részeken a vezetősávokat? Máris nem oxidálódik. A lényeg nem ezen sávok, hanem a köztük lévő nem vezető részek abszolút tisztasága. A német úriember ezt azzal indokolja, hogy nagyon pici áramokkal, pici áramváltozásokkal történik a mérés, tesztelés, és - szerinte - óhatatlan, hogy a gyanta ne tartalmazzon minimális fémszármazékot, amitől töredék kúszóáramok jöhetnek létre a vezetősávok között. Van benne valami, az én példám is ezt bizonyította.
És még egy, amit tapasztaltam: a három érintkezőnek, amibe beletesszük a kipróbálandó alkatrészt, szintén tökéletesnek kell lennie! De nagyon-nagyon jónak!
Üdv és várom a beszámolódat!
Az a 30-40 % túlzásnak tűnik. Szinte kizárt, hogy a program okozná. Ellenőrizz mindent, mondom, főképpen az érintkezéseket és köztük a szigetelések tisztaságát. Erre engem is HA5BVM Vili barátom döbbentett rá, amikor már én se boldogultam az én mintapéldányommal, és neki hála, megjavult, miután új csatlakozót adott az általam tutinak vélt helyett.
Üdv és várom a beszámolódat!
(#) gyululu válasza trenck hozzászólására (») Jún 30, 2012 /
 
Szia!
Nem vagyok értője, tudora a témának, csak érintőlegesen. Mondd, ez HD44780 kompatiblis kijelző? Ha jól látom, ez 2x20 soros és bizonyos karakterek nem illeszkednek (szerintem) a 44780-ashoz, amire a teszter programja íródott. Ez csak egy ötlet, nem biztos ám, hogy ez a tényleges ok!
Üdv.
(#) user010 válasza gyululu hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Udv.

Nekem vedolakk (PLASTIK 70) van rajta, es tokeletesen mukodik.

Viszont lakkozas elott tokeletsen le volt tisztitva.
(#) gyululu válasza user010 hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Nem is annyira a lakk mert az önmagában fémmentes, hanem a vastagabb forrasztóónból a forrasztás során kiolvadó gyanta füstje, illetve maga a megolvadt gyanta ragad magával óngőzt, ónszemcséket és ez rakodik le (vékonyabb-vastagabb rétegben) a forrasztás körüli területre, létrehozva néhány MOhm értékű vezetést. Persze aki valóban tud forrasztani (gondolok itt az ónvastagság, hőmérséklet, megfelelő méretű és alakú pákahegy, stb. helyes megválasztására), annál ez a jelenség nem lép fel.
(#) Wegg válasza gyululu hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szia .Az én teszterem úgy készült hogy tiszta fenyőgyantával volt lekenve forrasztás előtt . Ezért szépen futott rajta a cin . Német ,magyar verzióval pontatlan mint fentebb írtam .Később valamelyik fórum társ javaslata alapján orosz oldalról ANGOL javított verzióval megjavult a kondenzátor mérés .De még mindig rajta maradt a forrasztás utáni dzsuva.A lehetőséghez képest vastag vonal vezetést alkalmaztam nagyon kis hézagokkal.

Kíváncsiságból lemostam róla a gyantás bevonatot ami szépen átkerült a kezemre. Így A nyák továbbra makulátlan tisztának mondható.

Rendelkezésemre állt német magyar és javított ANGOL verzióval beprogramozott AVR.
A mérés sorozat a német ,magyar verzióval azonos értékeket mutatott. Kondenzátor méréskor mutatott
1,5x es értéket .
Az angol verzió pedig már jó értéket mért.
Tranzisztorokat egyformán mérték minden szoftverrel.

Tehát nálam nem okozott romlást a nyák tisztasága .Egyforma értékeket mértem mosás előtt mosás után .
Kizárólagos javulást csak szoftver csere oldotta meg .
Szívesen venném ha ti is beszámolnátok ,Mert van akinél jól működik a magyar verzió is úgy olvastam meg más csodaságok is vannak .
üdv wegg
(#) gyululu válasza Wegg hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Wegg, örülök a sikerednek és köszi a kiegészítést a szoftvert illetően! Meg fogom keresni én is azt a verziót.
(#) trenck válasza morgo hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Szia!

Nálam is a tápfeszültséget kapcsolja az üzemmód kapcsoló. Átmértem, átforrasztottam a kapcsolót is, meg az összes csatlakozást is. Újra lemostam a panelt tisztaszesszel, hogy nehogy valami is rajta maradjon. A helyzet változatlan. Az LCM3 tökéletesen működik.
Bele fogom írni az orosz oldalról származó angol szöveges .hex-et az AVR-be, csak most nem tudom, mert elvitte a főnököm a programíró vasat.

trenck
Következő: »»   8 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem