Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 45
(#) marcus hozzászólása Ápr 25, 2012 /

elküldenéd privátba? de abba benne van hogy hogy kell beállítani pntosan, mert nekem van egy cleo-s könyvem és abba ez benne van de nem tudom értelmezni hogy hogy kell beállítani, kicsit zöldfülü vagyok:d
(#) Venusfan hozzászólása Ápr 30, 2012 /

Üdv!

Valaki tud nekem segíteni abban, hogy a tápnak a szűrőkondija mekkora?
szereztem egy Cleopátrát, de sajnos hiányzik belőlle a kondi!
(#) reloop válasza Venusfan hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

(#) Buffoon válasza Venusfan hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /

Ezt még szerintem Péter töltötte fel, de most nincs kedvem keresni melyik hozzászólásba van.

Amúgy 4700 µF 54V az egyik, (végfok felé) illetve 470 µF a tápban lévő IC előtt.
(#) bekeipeter válasza Venusfan hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

10000µF 80V-ost tegyél bele, de ha lehet, az alaplapra a két végfokpanel közé.
(#) Venusfan válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Rendben, köszönöm szépen!
(#) vidijoton hozzászólása Máj 1, 2012 /

Üdv!

VT EA 6380 S erősítőhöz keresek szervízkönyvet. A készülék ugyanaz, mint a Cleopátra, de nincs benne RF rész.
(#) reloop válasza vidijoton hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Szia! Innen tudod letölteni. Kattints az oldal alján a "Get Manual"-ra. Ez némi várakozás után fog megjelenni. DjVu Viewer-rel tekintheted meg.
(#) vidijoton válasza reloop hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Kösz! Megnéztem, de itt csak kapcs. rajz van ( 83-as Magnósok évkönyve). Én olyat keresek, amely nyákrajzolatot és bemérést is tartalmaz. ( a Cleopátráé pl. ilyen.)
(#) reloop válasza vidijoton hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Mi lenne az a probléma amihez az említett szervizkönyv nélkülözhetetlen? Hátha ebből az irányból kaphatnál itt a fórumon támogatást.
(#) bekeipeter válasza vidijoton hozzászólására (») Máj 2, 2012 /

Miért nem jó a Cleoparta szervízkönyve? Ebben minden lényeges adat benne van!
(#) marcus hozzászólása Máj 3, 2012 /

valaki tud nekem segíteni abban hogy hogy tudom beállítani a kivezérlésjelzőket? kicsit kezdő vagyok még:d
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Olvass visszább pár sorral, ott van a Cleopatra szervízkönyve, abban nagyon részletesen le van írva. Igazából egy számítógéppel és egy kéziműszerrel pillanatok alatt be lehet állítani.
(#) marcus hozzászólása Máj 3, 2012 /

megvan a szervízkönyv, le is van írva, van multiméterem, de nem értem hogy hogy állítsam be
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

1. Az MC127-130 kondenzátorokat kicseréled 10µF 63V-os kondenzátorokra.
2. Bekapcsolod a rádiót.
3. Vársz 1-2 percet.
4. Az MP118-136 trimmerekkel a műszereket a skála 0 osztására állítod, ha nem ott állnának.
5. A bemenetre adsz pl. 1KHz-et (Pl. littlesinegen)
6. A hangszínszabályzókat középre állítod, majd beállítasz a kimeneten 11VAC a hangerőszabályzóval.
7. Az MP121-137 trimmerekkel a műszereket 0dB-re (100%-ra) állítod.
8. Majd megnézed, hogy a 0 helyzet nem mászott-e el. Ha igen, addig ismételgeted a beállítást, amíg jó nem lesz!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

feltétlen ki kell cserélni a kondikat?
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Azok a kondenzátorok legalább 30 évesek!!! Már biztos, hogy kiszáradtak, és emiatt a paramétereik közel sem egyformák.
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

akkor cserélem és írom hogy mi van, köszi a segítséget
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Máj 6, 2012 / 1

Szívesen máskor is! Szerintem jobban járnál, ha a műszer körben az összes kondenzátort 10µF-ra cserélnéd! A 4 kondenzátor szerintem megáll 100-160Ft-ból
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Máj 7, 2012 /

meglesz köszönöm a segítséget
(#) laci016 hozzászólása Jún 4, 2012 /

Üdv. A 6380s erősítővel kapcsolatban kérdeznék.Bekapcsolom az erősítőt és a két VU méter nem kezdő állapotban van,hanem az első vonáltól kicsit jobbra.Hogyan tudnám bekalibrálni a műszereket?Én arra gondoltam,hogy a műszerekkel sorbakötött 22kohm-os potméterrel kell.
(#) marcus válasza laci016 hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Hello. MP118-136 trimmerekkel tudod.
(#) marcus hozzászólása Jún 14, 2012 /

Üdv. Nemsokára beszerzek egy Videoton EA 6380 S erősítőt. Nagyon keveset használt, szerintem még fel sem volt bontva. Namost én ebbe az erősítőbe ki akarom cserélni a dolgokat (pl új elkók, tranzisztorok...). Kicsivel jobbat akarok kihozni belőle mint a gyári értékeket (a hangzáson értettem, nem a teljesíményen). Úgy tudom, hogy vannak olyan helyek ahova ha nagyobb kapacitású kondit rakok, az jobb. Ebbe van igazság? Hova tudnék olyat rakni? Végfokozatra mit mondtok? Hallottam olyat a cleopatraról, hogy a végfokozatokon van valamilyen kondi, ahelyett ha angyobbat rakunk be, akkor a magas tartományt "kilehet vele bővíteni" mert a gyári kapacitású az "lekaszabolja a magast".
Végtranzisztornak milyet rakjak bele?

Köszönöm!
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Azért az nem olyan egyszerű! Keress meg privátban!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

mostmár megvan az erősítő, annyi baja van hogy a jobb oldal szörnyen melegszik akor is ha csak bekapcsolom. megmértem a nyugalmi áramot bal oldalt 23mv jobb oldalt 71,5mv és ha rajtahagyom folyamatosan emelkedik hiába állítom be a potméterrel, de a bal oldali viszont az nem emelkedik.
(#) zolika60 válasza marcus hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Ha a bemenetét földre zárod akkor is?
(#) marcus válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

azt hogy csináljam? kezdő vagyok:d
(#) marcus hozzászólása Jún 21, 2012 /

Beleolvastam a cleo szervízkönyébe, ott írták hogy a melegedés haására folyamatosan nő a nyugalmi áram is, tehát szerintem ezért emelkedik ha rajtahagyon a multimétert.
(#) reloop válasza marcus hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Szia! Hivatkozás. A VR21-gyel párhuzamosan köss ~5k trimmert. A trimmer ellenállásának csökkentésével, csökkenni fog a nyugalmi áram. A beállítás után pótold fix ellenállással.
(#) marcus válasza reloop hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

előttem már javítgatták szerintem, kivan cserélve nálam a VR21
Következő: »»   12 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem