Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azannya! Én is belekezdtem egy ilyenbe, léptetőmotorral, de közbe láttam, hogy nem a vasalásommal van a hiba...Közzétennéd a kapcsolást? Szét lehet égetni vele a szilikonhengert?
Ui: a nyák 1,5mm vastag. Nem kellett a két hengert széjjelebb húzni egymástól? Vagy a rugóerőt csökkenteni? Amig bekapja a nyákot, nem csúszik el a papír?
Neeem, szerintem itt a fixáló henger működik, ami a másoló "végén" van, ott egy gumiszerű henger van, gondolom szilikon...De Zsolti mindjárt megmondja a tutit!
Ja oké... hogy arra gondolsz... kicsit késő van már nekem, több napi nem alvás után
köszönöm
amúgy nem egy nagy valami 1 du. munkája üdv
hi
lehet, hogy félreérthető voltam, ez csak a vasalót helyettesíti üdv
hi
léptetőmotorrral akartam én is de nem volt itthon kétirányba forgó, meg az is fontos, hogy az egész csigatempóval tudjon forogni (jól át tudja adni a hőt) mivel a fixáló nagy hőmérsékletre lett tervezve ezért nem lehet szétégetni, ha megfigyelitek a jobb oldali részén látható a hőbizti, tehát védve van. lehet a rugóerőn állítani, most teljesen fel van spanolva, egyáltalán nem csúszik el a papír, valamelyik hsz-be olvastam, hogy akkor jó a vasalás, ha a papír megpirul, na azt én most megcáfolnám, szerintem az egyenletes nyomóerőn van a hangsúly. egyébként a préshenger nem szilikon, hanem gumi, tönkre csak szándékosan lehet tenni. poénból kipróbáltam, egy ábrát nem nyákra, hanem egy bádoglemezra nyomtam rá, azon is jól megmaradt ha érdekel a kapcsolása du. munkaután felrakom üdv
Azt hittem ráfénymásolod a rajzolatot!
De így is nagyon ötletes és sokkal jobb megoldás, mint a vasaló! Gratulálok! írod: Idézet: „szerintem az egyenletes nyomóerőn van a hangsúly.” Ezzel max egyetértek. Ezért használok nyomógörgőt a nyák átmelegítése után. Nem is a papír oldalról melegítem! Sokkal tökéletesebb lesz!
Szia! Szerinted régebbi lézernyomtatóból is lehetne ilyet csinálni, mivel nem nagyon férek hozzá fénymásolóhoz?
Én multkor láttam egy ipari nyákgyártási technológia házi megvalósítását. Ez pedig nem más mint a szitázás. Ugye szitafilmmel viszik fel a nyákra a rajzolatot.
Ez egy svéd oldal volt, ahol hobbiként az illető összerakott egy ilyen szerkezetet. Nem látta valamelyikőtök ezt az oldal még? Nem tudom mi volt a címe, és nem is találom meg...
Ez engem is érdekelne. El nem tudom képzelni hogyan működik a szitanyomás, pedig már láttam is.
hi
persze, hogy meg lehet csinálni, ha a fixáló komplett egységként kiszerelhető nyert ügyed van , max nem A3 as hanem A4 es. viszont a fűtéssel csínyán kell bánni, van ugyan bennük hőbiztosíték, de én már láttam teflonhengert összeégni a préshengerrel üdv
A szita és a hozzá való festék örömlánydrága!!! SZVSZ 5 szita legyártásának árán vehetsz egy használt lézernyomtatót tele tonerrel...
Igaz, hogy nagyon jó minőségű nyákot lehet vele csinálni...
Én tudom hogy működik a szitanyomás, nagyon jó módszer, láttam már ilyen fényérzékeny emulziót egész olcsón egy literes kb 1500Ft. Tekintettel arra, hogy ennél a technológiánál nem kell fotolakk, nem kell semmi más, csak a nyers tiszta fóliára ráhúzod a lakkot megéri az biztos.
Szerk: A folyamat a következő. Kell a selyem, vagy szita. Erre felviszed a fényérzékeny emulziót. Hagyod hogy megszáradjon. Ezután kinyomtatod fóliára a nyákot. Megvilágítod a szitára felvitt emulziót. Ahol fényét kapott, ott nem lemosható. Ahol nem kapott fényt nem rögzült, így sima vízzel lemosható. Így lényegében a szitán a nyák inverze lesz. Ezután szita alá teszed a nyákot. Sima lakkot keversz be, egy ügyes kis L alakú eszközzel egyenletesen ráviszed, majd megvárod míg megszárad. Ezután már mehet is a savba. A végén pedig H100-as higítóval leszeded a megmaradt lakkot.
További előnye persze, hogy a pozicíó szitához és a forrasztás gátló lakkhoz is megvannak az eszközeid utánna.
hi
a szitanyomásnak nem csak nagy tételben van értelme?
Annó én is beleakartam fogni szitázgatásba, de idő no meg piz hiányában, nem sikerült. De a budafoki úton van egy cég, ahol lehet mindent venni, sőt le is gyártják komplett a szitát is, ha viszed a filmet, Otthon meg csak nyomatni kell a paneleket 1000 számra .
Hát igen, úgy éri meg a játék ha 1 panelből többet gyárt az ember.
Hát pl. 10 db-nál már simán megéri... Alatta normál fotózás...
(Kicsit off-ba ment a dolog) Bocs, de még én is hozzáteszek:
A RT 1986-os évkönyvében találhattók leírást a NYÁK amatör sorozatgyártásáról szitázással.
Kösz a tippet! Mindjárt meg is keresem, asszem megvan!
Készítettem egy hangfalat az albérletbe. A hangszóró 20 centis, videoton. WinISD-del számoltam ki a doboz méreteit, és meglepően szépen szól!45Hz-re és 40literrel számoltam (tudom, hogy kicsi, de így is nehézkes lesz cipelni (természetesen szétszedve)) Már csak egy subszűrőt kell keresnem hozzá... Topi: nem kerestél régebben egy ilyen kutyát?(lsd. csatolmány)
szerk: Igen, lesz rajta rendes hangfalcsatlakozó
gratula a hangfalhoz!
kicsit offolok: itt lehet ilyen kutya meg hasonló retro cuccokat kapni: Bővebben: Link
hi
jó kis hangfal, de nem túl ritkán vannak csavarozva a szomszéd gondolom örülni fog neki?
"a szomszéd gondolom örülni fog neki?"- van egy nagytesója is (na annak nem örül a szomszéd lásd mellék).
Sztem elég a csavar mennyisége, mert elég erősek az oldalai, és masszívan állnak. már csak le kell 100%-osan légszigetelni (addig nem akarom, míg meg nem lesz a fix helye (városilag), aztán lehet vele döngetni
Az jó lesz! azért ugy megnézném a szomszéd arcát amikor megszólal a "kicsike"
Nem vagyok én se öngyilkos, se közellenség típus +-16voltról tda2052-vel 20-30Wattal fog dorombolni, de sztem sose lesz felhangosítva maxra...
Elkészült a VF3 30W MOS-FET mono végfokom.
Beszéljenek helyettem a képet. Köszönet MARCIBÁCSINAK a dobozért a dobozért |
Bejelentkezés
Hirdetés |