Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   193 / 309
(#) bankimajki hozzászólása Aug 26, 2012 /

A MM-es kérdést szerintem nem az dönti el, hogy ki melyiket szereti jobban használni, hanem az hogy mit és hogyan mérünk. Mivel a legtöbb mérésnél egy hobbistának nem az a legfontosabb, hogy ezred pontossággal mérjen. (A legtöbb esetben a tizedes pontosságú mérés is teljesen kielégítő .) Ezt pedig még a gagyibb MM-ek is tudják pár kHz-es tartományon belül. A deprez műszer akkor nagyon szuper, ha rövidtávú jelváltozásokat vagy a jel változásának irányát akarjuk egyszerűen megfigyelni. Az elsőre a DMM-ek teljesen alkalmatlanok, a másodikra nem annyira, de nehézkesebben észrevehető, mint a deprez műszerek esetében. (Ezért kell mindent oszcilloszkóppal mérni. ) Egy szó, mint száz mindennek megvan a maga előnye és hátránya.

Üdv.: Miki
(#) SzervízMacska válasza Stadi hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Üdv! Szépek az analóg műszerek, a digitálisakkal meg pont úgy vagyok, mint Te. Mondjuk, én a filléreseket már rég kidobáltam. Csak egy Metex 4640A és egy Maxwell 25210 van használatban. Van még a fiók mélyén Metex P10, de az inkább játékszernek való.
(#) karesz01 válasza pepe091 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Sziasztok én most vettem Bővebben: Link
ez pedig a kicsi:
Bővebben: Link
Maximálisan meg vagyok velük elégedve!
(#) SzervízMacska válasza karesz01 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Szia. Otthonra ezek több, mint jók! Gratulálok!
(#) Stadi válasza blackdog hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

A kínai műszereket kivéve "örökölt" darabokról tettem fel a képeket, tehát nem azért vannak nálam ezek a műszerek, mert én ilyeneket szerettem volna venni.

Idézet:
„Az én digit. multim 40VDC-ig 0,025% pontos és AC mérésnél 400 kHz -ig 2% alatt van a mérési hiba. És erről jegyzőkönyvet is adtak. Bár ez a multi nem az 5-6e forintos kategória.”

És ahogy ma utánanéztem, még csak nem is az 50-60e Ft-os... Típus/kép, csak a kíváncsiság kedvéért?

Amúgy bankimajki fogalmazta meg talán a legjobban. Nekem alapvetően DC feszültség ill. ellenállások mérésére kell a multiméter. Ezekre meg jó a gagyi kínai is. Számomra a lényeg, hogy gyorsan és hiba nélkül leolvasható legyen a kijelzett eredmény. És lehetőleg legyen automatikus méréshatár-váltás, mert nincs kedvem állandóan tekergetni a műszer gombját. (Ez egyébként se tesz jót a mechanikának.)

A digitális áramkörökben való méricskéléshez meg csak egy Omszöv által gyártott level checkert használok. Majd teszek fel képet erről is. Nehezen tudom elképzelni, hogy erre a célra létezik nála egyszerűbben leolvasható "műszer".
(#) karesz01 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Köszi nem akarok venni egy darabig!
Hétvégén meghanyatlott a kis sarokcsiszolóm(ferm 950W-os) ha minden igaz jön a metabom!Majd teszek fel képet!!!!üdv
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Omszöv OE 133 checker készlet. Belülről olyan, mintha most vettem volna. Ezek a kütyük meg is maradnak "dísztárgynak", ahogy Alkotó kolléga mondaná. Vannak viseltesebb külsejű példányaim is a teszterekből, persze doboz nélkül, azokat nyúzom.
(#) satlokk válasza Stadi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Igen Kinek a Pap,kinek a Papné!
(#) SzervízMacska válasza Stadi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Tyű, a rézangyalát!
(#) joetaylor válasza Stadi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

0,025% 1000V
0,5% 300kHz 1000V én nyertem
(#) Stadi válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Tessék már valami konkrét típust írni, hadd csorgassuk kicsit a nyálunkat.

Amúgy meg akinek ilyen pontos multija van, remélem, tisztában van vele, hogy az előírt időközönként illene kalibráltatni. Különben az a papírra írt szép szám esetleg viszonylag messze kerül a valóságtól. Ezt persze nem bántásból írom, csak kissé kezd abba az irányba elmenni a dolog, hogy kinek van nagyobb pontosságról szóló kézikönyve, ahelyett, hogy kinek van pontosabb műszere. Azt meg már úgyis kitárgyaltuk, hogy nincs mindenkinek szüksége olyan nagy pontosságra.
(#) joetaylor válasza Stadi hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

A nagy sárga műszer az Fluke 867B (DCV 0,025%) ha érdekel írok még róla bemutatom bővebben. A kicsi az Fluke 110 (DCV 0,8%). Az asztali pedig Fluke 8842A (DCV 0,003%).

Multik.jpg

Szépek. De ez már tényleg nem a hobbikategóriás műhelyfelszerelés. És alighanem sokat kell velük dolgozni, hogy behozzák az árukat.
(#) joetaylor válasza Stadi hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

A 110-es az nem volt drága. Tavaly vettem 50 angol fontért bontatlan csomagolásban. Jó régen gyártották olyan 2002 környékén. Annyira alap kis műszer, hogy nem is mér áramerősséget de diódát és kondenzátort azt igen. Ez volt az akkori legalja a Fluke műszereknek. A kollégám vett egy kínai középkategórias műszert 25 euróért ami a könyve szerint nagyon jó lenne. A napi használtaban azonban idegesítően lassú az automatikus méréshatárváltása. Viszont arra is rájöttem, hogy ennyi pénzért nem is olyan rossz mert mér az mindent amit rá lehet kötni vagy bele lehet dugni valahova a műszerbe, az ellenálástól kezdve a tranzisztorig és még hőmérsékletet is. Bár nem hozza azt a pontosságot amit hasonló tudású de tízszer annyiba kerülő neves társai azért a mérési hiba még mindig annyira alacsony, hogy az nem zavaró. Tulajdonképpen csak egy "valódi" asztali műszer pontosabb nála mert egy négy vagy öt digites kijelzésnél annyira nem számít az, hogy 0,8% vagy 0,025% a hibahatár. Ráadásul a Kínaiak ügyesen trükköznek még a hiba megadásával is. Például a Fluke megadja, hogy 0,8% + 1 digit, a ravasz kínai meg 0,5% + 3 digitet ad meg mérési hibának.
(#) satlokk válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Ez igen!

Én azoknál néztem nagyot, ahol a százalékos pontosság mögött 10 meg 20 digit volt még megadva... Vicces fiúk ezek a sárgák.
(#) sirály12 válasza Stadi hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Nekem is egy ilyen multim van, normál dolgokhoz teljesen kielégítő!
(#) kocsgab002 hozzászólása Aug 30, 2012 /

Sziasztok.
Szerintetek ez a fúró (3.175mm) belemegy még ebbe a gépbe? (3mm) És mindez felszerelhető erre az álványra?

Vagy valakinek tapasztalata ezekkel a gépekkel kapcsolatban?
Előre is köszi.
(#) zoly15 hozzászólása Aug 30, 2012 /

Urak!
Nagy dologra adtam a fejem, szeretnék vásárolni egy MMA(elektróda)/AWI hegesztő gépet.
Csak inverteres jöhet szóba min 160A, Nagyfrekis gyújtásút szeretnék. Valaki tudna mondani valami középkategóriás megbízható gépet? Típus, márka, esetleg beszerzési hely? Előre is köszönöm!
(#) teodor válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia, meloba ezt hasznaljuk nagyon stabil gep alkalmas AWI hegesztesre is.
(#) zoly15 válasza teodor hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Köszönöm a válaszodat!
Erről a gépről eddig csak azt halottam hogy csak hobbi gép, így nem tudom megfelelne-e nekem.
Én a melóba egy ehhez hasonlót nyüstölök Bővebben: Link Igen jó kis masina!
(#) karesz01 válasza teodor hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Szia mi a cégnélezt használjuk!Amit ez már kapott 4-es pálcával is egész nap az nem volt kevés!Jól el lettek találva!
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 30, 2012 /

Bele fog menni, az a 17 század plusz nem számot tevő. Nekem is van mikrógépem bár nem ez a típus, de én vettem rá egy kis tokmányt így nem kell a patronokat cserélgetni. Nagyon hasznos szerkezet, főleg ha van néhány kukorica maród is hozzá. Nem is tudom, hogy lehettem meg nélküle.
(#) teodor válasza karesz01 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Az elodje nalunk is ez volt, de bedoglott a halozati egyeniranyitoja elszalt ketdioda.
(#) tonya válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Szia !

Én is nyugodt szível ajánlom ezt a gépet:Gys Gysmi 165.
tipitopi.
(#) sastas01 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia!
Mint nagy hoho is írta belemegy a fúrószár.
Nekem ugyanez a gépem van, szeretem, viszont ilyen fúrószáram nincs hozzá. Az az állvány a hanyagolható kategóriába való(többet mozog oldalra mintha kézzel fúrnál...), illetve nem is fér bele a fúró.
(#) kocsgab002 válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Köszi a véleményt.
Akkor valamilyen állványt kell hozzá szereznem, mert kézben is szívesen fúrnék bele 30000-es fordulatnál, mert pillanatok alatt eltöröm az összes fúrómat. azt gondoltam, hogy egy állvány ami ennyibe kerül, jó minőségű, de lehet tévedtem.

Üdv, Gábor

(#) Petjaa válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Helló!

Ennyiért már lehet kapni Proxxon állványt is. Az nem üt nem kotyog meg ilyenek. Meg mellé ajánlom valamelyik Proxxon gépet. Én ezt használom eddig nem volt vele bajom.

Üdv Petjaa
(#) pepe091 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Nem reklámként írom, de nézz szét a proxxon termékei között, itt a fórumon rengetegen használják a termékeiket, és egyetlen egy panasz sem volt még rájuk.
Minőségbiztosítás egyik alapelvének lehet mondani, hogy az ár és a minőség nem függ össze. A fent említett webáruház pedig szereti irreálisan magasra rakni az effajta termékek árát, gondolván, majd elhiszik róla, hogy jó. Pedig nem feltétlenül.

Szerk.: Na tessék..megelőztek...
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
(#) kocsgab002 válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia.
Megnéztem a proxxon termékeket, és hát ámultam.
Tényleg nagyon jó kis gépek, de számomra egyenlőre nagyon drágák..Egy proxxon állvány 43000Ft nettó...Persze van ennél olcsóbban is...Egyenlőre körbenézek még. A linkben említett gépet végül megvettem, azt gondolom 6000 ft nem volt sok érte, énnél többet most nem nagyon tudtam volna szánni rá. Majd kiderül, hogy szuperál..csak az a fránya állvány..
Következő: »»   193 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem