Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   254 / 581
(#) Vales válasza Sting hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Nekem tetszik, Jó munka!
Megérne egy cikket is, szerintem...
(#) madzagos válasza Sting hozzászólására (») Szept 10, 2012 / 1

Gratulálok! Szerintem is megérne egy cikket.
Tisztelettel Madzagos.
(#) Sting hozzászólása Szept 10, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Majd belinkelem a képek helyét, ha már fel lesz töltve valahova.
Az után gyártott alkatrészek lesznek érdekesek gondolom, mert sajnos ebből a korból kevés az ami könnyen beszerezhető!
Tisztelettel:
Sting.
(#) gkari válasza maci80 hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szignálod, ha van, akkor azzal csináld, pontosabb, és a mod., és osc(skálahitelesség). köröket csak így tudod hangolni.
(#) madzagos hozzászólása Szept 10, 2012 /

Üdvözlet Mindenkinek!
Vasárnap kezembe került egy ORION Pajti rádió. Azt szeretném megkérdezni hogy a forgókondenzátor mögötti Nagyméretű ellenállásnak mennyi az értéke?
Tisztelettel Madzagos
(#) Sting hozzászólása Szept 10, 2012 /

Üdv!
ORION UR 103 Pajti a pontos neve. Itt a rajz, arról könnyen azonosíthatod!
http://oldradio.tesla.hu/rajzok/radio/radiok.html
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2012
(#) maci80 válasza gkari hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Van egy ORION-EMG 1163 szignálom, csak állandóan bedöglik. Mindig amikor használni akarom. Be kellene szerezni másikat, ezt meg eltenni hogy ilyen is volt. Lehet hogy csak keveset van használva és így bosszulja meg magát. Nem tudom, de már unom.
(#) madzagos válasza Sting hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdv.
Köszönöm a segítséget!
Madzagos
(#) Vales válasza madzagos hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdv!
A Jó Öreg Pajti, egy - sajnos már elhunyt - Kedves Rokonomnak volt anno az ötvenes években a rádiója a nővérszállón.
Ha jól emlékszem ez még rimlock-csöves (E/U 40-es széria).
(#) Sting válasza madzagos hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdvözletem!
Amint látom elég viharvert az az ellenállás, eredetileg 1315 Ohmos volt, ha készíteni kell egy újat, 1415 Ohmra tekerd, mert azóta 230 Voltos lett a (régen 220V-os) hálózati feszültség. A furcsának tűnő érték a soros fűtés (100mA-es) miatt adódott erre az értékre. A három cső fűtőfeszültsége összeadva 88,6 V ad ki, ezt egészíti ki 230V-ra az ellenállás 100 mA-es átfolyó árammal számolva.
(#) Gafly válasza maci80 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Meg kell javitani!
Rajz van.
Alkatrész van.
Mellesleg: Nekem is van és működik
(#) madzagos válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Nekem is az volna a célom hogy megjavítsam a rádiót mert a doboza nagyon szép állapotban van. Csak az ellenálláshuzalt nem tudom hogy honnan lehetne beszerezni?
Vagy komplett ellenállást? Ha valakinek van elfekvőben és meg válna tőle kérem jelezze felém privátban!
Tisztelettel Madzagos
(#) gkari válasza madzagos hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Egyszerűen keress bele 1500ohmos, 15W-os ellenállást.
(#) gkari válasza maci80 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Szerintem javítható, a valószínű hibák: sávkapcs, osztók kontakthibái, esetleg a szint, és mod. potik-de ezek is javíthatók. Nekem egy újabb van(EMG1168), aminek a sávváltója volt kontakthibás, de 5 napi macera árán sikerült megjavítani.
(#) Puklee hozzászólása Szept 12, 2012 /

Üdv! Rég jártam erre. Azóta szereztem még 3 készüléket, egy Orion 313U-t egy Orion 115B-t és egy Orion 520A-t, mindhárom elég elrettentő állapotú volt. Ebből a 313U kész lett ezt szeretném megosztani. Bár a doboz nem hasonlít annyira az eredeti állapothoz, nekem kifejezetten tetszik. Az utolsó képen a rádió nem ilyen sötét, csak így sikerült a kép.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012

Ez pedig a 115B (majdnem kész)

Ez pedig az orion 520. Még nagyon az elején tartok. Kíváncsi vagyok megmenthető e a doboza. Az elektronikában csak pár tekercset kell cserélni.
(#) silent15 válasza Puklee hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Átlátszó faragasztó, sok csiszolás, és akkor a doboza megmenthető.
Linkelem amit én csináltam.
(#) Puklee válasza silent15 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Üdv! Szép munkák! Nos szerencsére a néprádiókkal nem volt baj, bár a 115B-t lehet újra le kell csiszolni mert sötét lett. Viszont az 520 az más. Először is a furnér borítás több hejen töredezett, felvált. Ez még nem is gond , mert lehet kapni ilyen furnérokat. A gond az hogy annyira megette az idő, hogy nem tudom milyen furnér. A többi az egy kis faragasztó, mert pár helyen a dobozt is össze kell újra illeszteni. Ja ész az Orion logó, Hangszóróselyem és a végén politúr.
(#) frecsko hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok!
Ha valakit érdekelnek régi csövek restauráláshoz nézze meg az apróhirdetésemet.

Szerkesztve!
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) Vales hozzászólása Szept 14, 2012 /

Jóestéket!
Újabb darabbal bővült a Vintage Audio gyűjteményem, egy gyönyörű AKAI CS-M01 kazettás deckkel.
Így már nem árválkodik a kb. 400 darabos kazi gyűjteményem és lassan össze áll a Vidi-torony is.
(#) Tomi94 válasza Vales hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Szép darab, nekem is van pár Akai magnóm, nem csak jól néznek ki, de a hangjukra sem lehet panasz Az M01-est a Videoton elvileg nem gyártotta, de igen hasonlít az M3-ra, szóval illeni fog ez is a toronyba (és elvileg ugye ez a nagyobb gép, lehet hogy kicsit jobban is szól). Fej milyen állapotú, felvételre is jó? Nekem CS-M02 van (a képen: amikor megkaptam, így még ujjnyomos az eleje), igazából az egyetlen baja a fej, újat kapni már nem lehet hozzá. Az egyetlen még elérhető, az a CS-M3 'HD' fejtípusa, ezzel jól működik, csak az meg tartósság szempontjából igen gyenge...

Kép 250.JPG

(#) maci80 hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok! Elkezdtem javítani egy Videoton Dália rádiót. Nem akar a hangerő reagálni a poti csavargatásra. A poti jó,többször is mértem! Átnéztem és nem találok benne sem érintkezési és elkötési hibát. Egyébként gyengébb adónál kellemes hangerőn szól.
(#) Vales válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Üdv!
Igen, ezt a Vidi valóban nem gyártotta, mert az első tornyokhoz is a CS-M02 járt. Ezt a gépet és a 02-est is láttram az 1980-as AKAI katalógusban láttam, toronyban és külön is.
Mivel tegnap vettem, még nem volt időm a felvételt kipróbálni, csak a lejátszást, de a hangjával meg vagyok elégedve, a régebbi jó felvételeim, de még a kevésb é jók is nagyon jól szólnak ám!
A kombináltfejen a fejtükör fényes, de nincs agyon kopva, a fejállás is jól be van lőve. Ha jól látom az eredeti "super permalloy" fej van benne. Talán csak a végálláskapcsoló nme működik, de lehet a lazábban tekeredett és régen hallgatott kazettáknál.
Összességében meg vagyok vele elégedve, és gyönyörűen mutat a Vidi rendszerben, nemde?
(#) Vales válasza Vales hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Íme egy kis videó, működés közben:
AKAI CS-M01 a toronyban, videó
(#) Sting válasza maci80 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Sziasztok!
Nézd meg az EBF80-at, ha van csere lehetőséged - akkor cseréld ki, ha van csővizsgálód nézd meg a diódáit és a rácsot, ha átvezet, vagy zárlatos - akkor "ki söntöli" a hangerő potméter kört és maximumon szól a potméter állásától függetlenül. (esetleg a foglalat is gyanús lehet!)
rajz: (azonos a Dáliával)

http://lh5.ggpht.com/_C0UraPfuNpQ/S2yF8DGYB4I/AAAAAAAAASc/6I66m4HqA8s/s800/
R%20926%20Badacsony%20kapcs.rajz.jpg
NAGYON FONTOS!!! A hálózat a készülék fémalaplapján van!!
Életveszélyes a fémrészek érintése, ha be van dugva a hálózatba, leválasztó transzformátor nélkül! Csak óvatosan
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) maci80 válasza Sting hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Köszi a tippet, majd hétvégén megnézem. EBF89-em van ha minden igaz, egyezik a két cső.
De van Badacsonyom ami működik majd átteszem abba a csövet és megnézem mit produkál.
(#) maci80 válasza maci80 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Sikerült elhárítanom a hibát. A cső és a foglalat is bűnös volt, most már tökéletesen működik. Nincs matt piros festékem csak fényes, de így is jobban néz ki mint ahogy hozzám került. Az előlapot tartó pöckök le voltak törve, és az előző tulajok egyike a bal felső sarkát kifúrta és csavarral rögzítette. A forgató gomb is másfajta az általam ismertnél, de nem kizárt hogy ilyen gombbal is gyártották!?
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Üdv. Ilyen az eredeti forgató gomb, ha jól emlékszem.
(#) Janó bácsi hozzászólása Szept 22, 2012 /

Üdv mindenkinek. Aug 19-én írtam először a Stassfurt Imperjál-ról, azóta sikerült szólásra bírnom. Sajnos eredeti csöveket nem sikerült szerezni bele, ezért gyártottam hozzá "retrósított" csöveket. Ennek technikájáról már egyszer a tavasszal írtam, most nem ismétlem. Ezen kívül javítani kellet a Hál. trafót, cserélni az elkókat, meg a hidegítő kondikat, és az új csövekhez be kellett állítani a munkapontokat. A négyes forgónak, illetve a 2 hangolt körös csöves előerősítőnek köszönhetően meglehetősen érzékeny, sőt néhány adó túlvezérli. Ezért több különböző antenna bemenete van, illetve egy külön kis forgóval az antenna bemenetet lehet osztani. Egy ECL 80 lett a végcső, így megfelelő a hangerő is a hangszórójához. Most kezdtem a dobozát javítani, furnírt kellett pótolni, meg több helyen ragasztani. A többi a képeken.
Következő: »»   254 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem