Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha valahol bemegy a levegő ki is kell neki jönni.Elképzelhetőnek tartom.
Nekem is bővült ismét a műhely egy kis akku töltővel. Megtetszett,kicsi praktikus és nagyon okos!És 160 Ah-ig tölt,és kezel.
A levegőhöz van csatlakozód és csöved?Szerintem szemre az 8-as.
Köszönöm. A pákához már csak egy szűrőtartó kell, ami az üvegcsőbe megy. Amíg az nincs, addig nem is akartam összerakni. Meg az állomás alján a műanyag vákuumcsati el van repedve, azt szeretném kicserélni. Bár rá lehet húzni a csövet, de azért mégis... Ja, a C+F-et találtam én is a neten.
Nem tudom, pontosan milyen elven működik a nyomás->vákuum átalakítója. Lehet, hogy tényleg ott sziszeg.
Egy ilyen töltő mindig jó, ha van a háznál.
Jobb pákákon (szinte minden) az állomáson van egy föld csatlakozó. Ki kellene nyitni, de a statikus védelem érdekében valószínű az a páka földelése. Oda kellene a patent az 1MOhmos dróttal ami megy a sínre ami le van földelve, amelyik sínre Te is rá vagy kötve a csuklópánttal (1MOhmos dróttal), ...
6-os cső kell hozzá, azt kaptam is az állomáshoz. A csati az állomáson gyorscsati, tehát bedugod a csövet és kész. A kompresszoron még nem tudom, mi van. Majd ha nálam lesz, megvizslatom, és kitalálom, mi hogyan legyen összekötve.
Wellereknél a test az állomás előlapjának alján, középen van kivezetve egy lefelé néző jack aljzat formájában. Ezen is ott van. És kaptam is hozzá egy zsír új dugót.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Szia!
Gondolom ebben is ventúri elven működik a vákuum képzés. Nem annyira veszedelmesen erős, nem is túl hatékony, de az ón kiszívásához éppen elegendő. Bővebben: Link Sűrített levegő azért gyakrabban van kéznél, mint vákuumszivattyú.
A gázos páka alkatrésze hogy jön a vákuum állomáshoz?
A hátlapon van a levegő bemenet és az a sárgaréz csatlakozó a levegő kimenet. Gyárilag van rajta egy szürke takaró alkatrész ami hajlandó elveszni. Az alján az elejénél van egy 3,5mm jack csatlakozó, ott kell csatlakoztatni a közös ESD ponthoz, ha az eredeti csatlakozó be van dugva akkor a páka a hálózati csatlakozóról lesz földelve. Az külön jó hír, hogy megvan az a kis fekete henger hozzá. Abban van az állomás felé menő a pákából jövő levegő szűrője.
A pákához lehet külön üvegcsövet kapni illetve az abba való fém betétet is külön és van komplett csomag is a gumikkal együtt. E-bay a legolcsóbb beszerzési forrás mert a bolti új ára igen borsos csak sajnos nagyon ritkán lehet kifogni az e-bayen pont megfelelőt. Ami jó dolog, hogy a W és D sorozatú pákák mind használhatók az állomással ezért nem csak kiforrasztásra jó
Elnézést kérek a földelést rosszul írtam. Ha nincs bedugva semmi akkor van a páka a hálózati földre csatlakoztatva. Ha a kis csatlakozót bedugod akkor nem lesz földelve a páka illetve a csatlakozóra kötött földelés fog a pákán megjelenni.
Szia.
Erről a hozzászólásról Mária Terézia jutott az eszembe. Hallván, hogy a szegény emberek nem tudnak kenyeret enni, megkérdezte: Miért nem esznek kalácsot?
Sziasztok. Sikerült egy újabb csípőfogót elhasználnom Asszem ideje lesz befektetnem valami minőségibe. Tudtok valami jó fajtát aminek az ára is baráti? Nemrég ráleltem egy beta boltra, egyik nap majd megérdeklődöm az ottani kínálatot. Valakinek van tapasztalata beta fogoval kapcsolatban? Elég drágáért adják ahogy nézem...
Amit még néztem az a pro's kit termékek. Eddig jó tapasztalatom van velük kapcsolatban. Csak azt meg nem tudom hol kapok.
Szia. Eléggé általánosan kérdezted, így nehéz volna korrektül válaszolni. Milyen célra akarod használni? Talán egy fogó fajtából nincs ennyi féle forgalomban, mint az oldalcsípőből...
Szia!
Én kb 2 éve használok egy MXS 25-öst. Nagyon jó kis töltő és szeretik a savas akkumulátorok is. Csak egy valamire kell figyelni, hogy nem szabad kicsi akkut tölteni vele, mert hamar "megfőzi"
Igen, én is ezzel kezdtem És a legtöbb amit kidob az webshop egy két villamosságit kivéve (ahol meg présfogót adnak). Szerszámot meg nem veszek netről, látatlanba.
A BETA jó szerszám. Látatlanba megéri megvenni. Én is használom, és több mint 20éve kiszolgál.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Én még a BETA-n kívül neked a KNIPEX-et,vagy WIHA ,vagy GEDORE ajánlanék.Nekem a knipex van itthon de a cégnél is ezt nyúzzuk évek óta rozsdamentes acéldróttól kezdve hú sorolhatnám.
üdv A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Nekem is nagyon bejön!Nem volt olcsó de kaptam hozzá ajándékot is de az ilyesmre egyszer kell beruházni.Nemsoká jön a többi BETA szerszám majd teszem fel a képekezt róla folyamatosan.
Haupa, Reca, Weidmüller, Contha Clip, de ezek már nem az olcsó kategóriába tartoznak...
Azt nem mondtad milyen munkára kell fogó. Ha elektronikához akkor a KNIPEX márkát ajánlom, én is azt használom és nagyon precíz meg vagyok vele elégedve.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=148683
A "hagyományos" csípőfogóra gondoltam. Ez most kábelekhez, kötegelők levágására stb. kell. Elektronikához én ilyet használok. Eddig jól bírja.
Holnap úgyis útba esik, megnézem a beta kínálatát aztán ha az nem jön be akkor kerítek én is egy knipex-et valahonnét. Ezek még egész jó árban vannak. A többi mit néztem mind 10000huf-nál kezdődik.
Én még mindig ezt ajánlom: Fortum
Jól néz ki és az ára is kellemes.
Héten kicsit körbenéztem és láttam sok szép dolgot, köztük beta, haupa, tracon, unior meg ajánlottak pár "nevenincs" fogót is. A unior-ral kapcsolatban van valakinek rossz tapasztalata? (A kulcsaikkal eddig bajom még nem volt) És az unior fogók még árban is egész kellemesek (közel fele a betának). Ha nem lesz rá negatív vélemény, akkor ő lesz a műhelyem új lakója
|
Bejelentkezés
Hirdetés |