Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
Üdv!
Valaki meg tudná modani hogy Modicon M340 PLC -nél hogyan tudom az inputot word ben kezelni, szeretném az egész bemenetet egy memória címre mozgatni a MOVE -al de nem működik. Segítséget előre is köszi ! Üdv :Taki
Üdv urak!
Valaki ismeri a Power man mini "plc"-t? Érdemes foglalkozni vele, vagy inkább valami "rendes" márkát tanuljak meg? Most kezdenék foglalkozni a plc-kkel. András
Nem ismerem, de szerintem egy siemens logo-val nem lőnél mellé.
Köszi, pont azzal szemezgetek, ennek csak az ára fogott meg
Szerintem a logót bárki elkezdheti megtanulni és csinálni, akinek van egy kis logikai érzéke. Lévén, hogy rendelkezik saját felprogramozó szoftverrel, beépítve, amikkel kapukat lehet építeni.
Ha meg ezt már kinőtted, jöhet az ipari változata. Nyilván könnyebb dolga van annak aki egyből egy siemens terméken kezdett el tanulni, mint aki máson. A power man mennyibe kerül? A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
Hirtelen ezt találtam, de sok infó nincs róluk.
Sziasztok,
Csendben megjegyezném, a Siemens logo nem PLC. Csak egy programozható logikai egység.
Igen tudom, de amire most kell, ott ez is elég volna.
Á felejtsd el, 15ért vaterán van logo.
Üdv!
Nem vitás, hogy tanulni és tapasztalatot szerezni lehet vele és érdemes is egyszerűbb eszközökkel kezdeni. A probléma megoldó és logikai készséget mindenképpen fejleszti. De az hogy Siemens, abból a szempontból amire utaltál semmit nem jelent. A Logo semmivel nem áll közelebb (technikailag) a Siemens PLC-ihez, mint mondjuk egy idegen cég programozható reléje. Egy PLC fejlesztői környezete, működési koncepciója nagyon eltérő.
Nem nagyon tudsz mert a plc-n speciális csatlakozó van.
Az ebay-ről rendeltem cpm1A-hoz programozó kábelt, kb. 2000huf volt.
Elnézést a megkésett válaszért.
Sajnos az Omron PLC-t én nem programozom. Sincs hozzá sem szoftverem sem kellő tudásom. 100K HUF meg kicsit drága szekrény dísz lenne otthonra, hogy legyen egy saját szoftverem... Szóval az anyagiak is közbe szólnak. Tudom lehet az én hibám is kicsit, de a háttér telep nem lett kicserélve még a mai napig sem. S egy rendszerhiba miatt a készüléket pár hónapra le is kellet kapcsolni és nem volt lehetőség a szünetmentes táplálásra. ( Az elemcsere a szünetmentes tápnál mégis csak olcsóbb lett volna ha lett volna bármelyik is. Az eredeti háttértelep ára közel 30K HUF. A barkácsolást meg én nem vállaltam fel. ) Szóval már csak a piros LED világít folyamatosan. Vagyis a programnak vége? Igaz a számítástechnikai kollégák megnyugtattak, hogy a programot időben kinemtették. ( De hiszem ha látom. ) Tudom megkésve, de elvileg a megfelelő kapacitású és feszültségű litium elem kiválthatta volna az eredeti háttértelepet?
Üdv _JANI_!
Hát utólag könnyű okosnak lenni, ezért nem is akarnám ezt nagyon feszegetni, de egy Omronhoz való lithium telep 10-15 dollár, nem 30 ezer Ft. Ha nagyon ég a ház, akkor elmegy két sorban összeforrasztott alkáli elemmel is, amíg nincs rendes elem hozzá. A gyártó ha jól emlékszem 2 évet ad az elemnek. Ennyi időnként kell cserélni hogy garantált legyen az adat és a programok léte. (nálunk is volt 10 éves elemmel gép, és még bírta) Utólag mindig az szokott kiderülni, hogy olcsóbb lett volna az az elem, mint az elveszett program pótlása a vele járó állás miatti kieséssel! Ez alól szerintem még nem volt kivétel sosem.
Uh, eszembe sem jutott a vakera...
Sziasztok!
Tudna-e valaki segiteni a SIMATEC S5 -100U CPU102 hibakódjaival vagy esetleg tudja miért nem áll meg a modul "run"-ban átkapcsolás után a "stop" üzemódból? A teljes "reset"-tel már probálkoztam,de nem segített. A kiaolvasott hibakódokat "stop" és "run" üzemmódban csatoltam! Üdv.
Sziasztok!
Van a gyárban zsilipvezérlő plc, Eaton Easy 719. Át kellene állítanom az időzítőket, de a menüben nem tudok a paraméterekbe bemenni. Nem reagál ha rajta vagyok és OK-ot nyomok. Hogyan lehet belépni? STOP-ban volt a plc. Köszönöm!
Most ismerkedem a plc programozással és most azon akadtam el (Omron cx programmer) hogy a ladder diagram rajzolásakor a fejlécen ki tudom választani a kapcsolókat stb de nem találom azt az ikont ahol le tudnék tenni például egy timert, tudom triviális dolog de nem tudom hol keressem.
Hi GPeti1977!
Én úgy szoktam, hogy I (instruction) aztán beírom neki, hogy TIM 5 #400. Ha CX-Prog. közelébe kerülök (és addig más nem ad jobb választ ha ez nem elég jó) akkor részletesen is leírom. Lehet egyébként listából is választani (csak az hosszadalmasabb és nehézkesebb).
Most a cpm1a plc modullal tanulgatok.
A bemenetek a 00.xx címen vannak, a kimenetek 10.xx címen, mivel használok belső reléket is így azoknak a 01.xx címeket adtam de nem tudom hogy ezt a címet más valami használja-e, ha igen akkor hová tehetem a segédreléket ennél a típusnál?
Helló GPeti1977!
Idézet: „em tudom hogy ezt a címet más valami használja-e, ha igen akkor hová tehetem a segédreléket ennél a típusnál?” Az I/O területen bárhova, ahol nincs fizikai I/O. Azt hiszem magas címeken, a címtartomány végén vannak rendszerváltozók (impulzus sorozat, kisebb, nagyobb, mindig off, minfig on, stb. flag-ek, azok szerepelnek a doksiban. Az I/O-k és rendszer által le nem foglalt biteket szabadon használhatod. Arra érdemes figyelni, hogy a fizikai I/O terület közelében érdemes egy kis helyet hagyni, mert ha később egy bővítőmodult kell rádugni, akkor kevesebb problémád lesz :>
Tiszteletem!
Olyan problémám lenne cx programerrel kellene programoznom az alap ismereteim meg vannak Moeller Easy-t programoztam már de az említett programon nem nagyon találom a dolgokat nem tudnátok véletlenül valami segítséget küldeni esetleg egy programhoz tartozó leírást vagy valamit... Nagyon meg köszönném! Üdv: Laci
Hali lacika5555!
Idézet: „nem nagyon találom a dolgokat nem tudnátok véletlenül valami segítséget küldeni esetleg egy programhoz tartozó leírást vagy valamit...” Szerintem ha konkrét kérdést teszel fel, kapsz konkrét választ!
Tisztelt Szirty!
Egy leírást szeretnék kérni ennél konkrétabban nem tudom kérni... Az a baj pár dolgot nem találok és ha kapnék valami leírást kitudnám keresni és akkor egyből kéznél lenne! Köszönettel Laci
Helló lacika5555!
Idézet: „Egy leírást szeretnék kérni ennél konkrétabban nem tudom kérni...” Azt sem árultad el melyik verzió! A CX-Programmernek nagyon jó és érthető helprendszere van. Használd! CX-Programmer V9 - OPERATION MANUAL Function Blocks/Structured Text CX-Programmer introduction guide CX-Programmer Ver. 9 Operation manual A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
Tisztelt Szirty!
Köszönöm szépen a gyors választ! A meló helyen azt hiszem cxone 4.22 van ezt a programot feltudom telepíteni win7-re is mert akkor feltelepítem itthoni gépre?! Ha tudsz ajánlani jobbat akkor természetesen azt használnám.... Köszönöm még egyszer! Üdv Laci
Üdv lacika5555!
Nem használok Win7-et, de amennyire tudom Win7 32 biten megy az újabb CX-One (4). Hogy 64 bitesen megy-e azt nem tudom (ott driverekkel lehetnek gondok). |
Bejelentkezés
Hirdetés |