Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   390 / 608
(#) morzsa15 válasza reloop hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

De így nem fog rajta át menni az áram? Csak ez ugye 230 és nincs kedvem vele játszani..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) david91 válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Szia! Az 1-10nF os kondenzátor nagyjából 3M-300kohm nagyságú reaktanciát (ellenállást) képvisel 50Hz-en. Ez nagyon kis szivárgó áramot enged át, gyakorlatilag semmit. Arra figyelj, hogy a feszültségtűrése megfelelő legyen!
(#) morzsa15 válasza david91 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Találtam egy ilyen kondit
47K 275v x2
MCY/HTCC GPF

sárga színű
(#) reloop válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Ebből a sok adatból csak az x2 felel meg a számodra, mely jelzi, hogy váltakozó árammal terhelhető. A 47k jelentése 47000pF, azaz 47nF - túl nagy. A 275V feszültségtűrés sikítva elmegy ugyan, de 400V-os lenne az igazi.
Minden esetre, ha kipróbálod végzetes hiba nem történhet. Legalább hallod, hogy innen származik-e a pattanó hang.
A kikapcsolt állapoti fogyasztás a 47nF-nál tényleg mérhető lenne, bár a vele soros trafó tekercs még csillapít rajta azon felül is mint amit david91 kolléga kiszámolt.
Átfutottam pár Elektrotanyáról letöltött gyári készülék kapcsolási rajzát, onnan vettem kondenzátor paramétereket.

Na találtam egy másikat adatok:
472M
x2:400v
y3:250v
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012

Nem tudom a 472M megfejtését. Javaslom Kondenzátor kérdés témában érdeklődj.

1.0K 250v CMC ez esetleg?

Ebből meg a CMC-t nem ismerem.
(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

És akkor melyiket tudom használni kapcsolóhoz?
(#) varada hozzászólása Dec 10, 2012 /

Tisztelt Fórumtársak!

Nagyon megköszönném ha valaki elküldené az általa megépített 7294-es erősítő tápegységének rajzát illetve tanácsokat a táp építéséhez. Illetve az is érdekelne hogy ki milyen előfokot ajánl a kapcsoláshoz.
A válaszokat előre is köszönöm
(#) reloop válasza varada hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Szia! Rod Elliott (ESP) olyan szépen lerajzolta, hogy azt mellékelem.
Általános tanácsok Király Tibortól.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2012

Táp.gif

(#) varada válasza reloop hozzászólására (») Dec 10, 2012 /

Köszönöm szépen a gyors választ biztos hasznos lesz.
(#) varada hozzászólása Dec 10, 2012 /

szerintetek egy BEAG AET 250 trafójáról elmenne ez a kapcsolás? az eredeti kézikönyve azt írja hogy teljes kivezérlésen 190W-ot fogyaszt az aet 250.
(#) reloop válasza varada hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Eddig is két AB osztályú végfok volt rajta, ezután is az lesz. Az igénybevétele a hangsugárzó impedanciáján múlik, és azon, mennyire vezérled ki.
(#) varada válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Tehát mondjuk 8 ohm-on elég pufferelésel bírná a sztereo 7294-es kapcsolás teljes kivezérlését?
(#) reloop válasza varada hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Az a legtermészetesebb! Lehet 4 ohm-on is járatni 60-70W csatornánkénti teljesítménnyel. Onnan már a torzítás úgyis megugrana.

Köszönöm szépen a segítséged remélem sikeres lesz az erősítőépítésem.Esetleg egy jó előerősítőés hangszínszabályzót tudsz hozzá amivel szépen szólna?
(#) reloop válasza varada hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1

Az erősítő elég érzékeny ahhoz, hogy egy hangerő és egy balansz potenciométerrel szabályozd, ha hangkártyáról, vagy CD-játszóról hallgatod. Gyengébb források számára használhatsz elé 2-4-szeres erősítésű műveleti erősítőt.
Mindezt egyben, hangszínszabályzással kiegészítve NE5532+LM1036-tal így ajánlom elkészíteni.
Megépítve így fest.

Köszönöm a gyors segítséget! Nagyon sokat segítettél nekem az elindulásban.
(#) loli34 hozzászólása Dec 11, 2012 /

Üdv mindenkinek!segitséget kérnék!a napokban kiprobáltam egy hidalt tda7294-es panelt,ami 8ohm-ba tökéletesen müködött! de 4ohm-ba recsegö hangot ad ki!ez terméyzetes jelenség,vagy a hiányos panel az oka(az elözö gazdája a 2200uf 50v kondikat lesporolta rola"igy használta") a válasz elöre is köszönöm!
(#) reloop válasza loli34 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Szia! Gyakori kérdést tettél fel, alig telik el hónap, hogy valaki meg ne kérdezze. Hídra ne köss 8 ohm-nál kisebb ellenállású hangszórót!
(#) loli34 válasza reloop hozzászólására (») Dec 11, 2012 /

Köszönöm a gyors válszt!probáltam a hozzászolások közt megtalálni a választ,de sajnos nem sikerült!amugy 8ohm-ba tökéletesen szol!volt nagyon sok gyári végfokom,de ez a pár ezer forintos kis szerkezet,meglepöen jol szol! köszönöm!
(#) Szabi1 hozzászólása Dec 12, 2012 /

Sziasztok!
Menyire lehet bízni a TDA 7294 beépített rövidzár védelmében?
(#) vipera1997 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Ha lehet így mondanom semennyire!
(#) ImiDj válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Én személy szerint még nem égettem le Tda 7294-et.Ha tulmelegszik a chip akkor limitálya a kimenetet szóval ha rővidre zárod akkor felmelegszik a tok és belép a védelem.Én ugy tapasztaltam jól műkődik.Véletlenűl ősze érintettem a kimenetet és csak rángatta a trafót(vagy 3másodperc)Hogy tovább birta volna nemtudom.Nekem jók a tapasztalataim edigg.....
(#) ImiDj válasza loli34 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Ha szigeteletlenűl teszed a bordára és jó a hő átvitel akkor elmegy 4ohm-on is(csak kell szigetelni a bordát a főldtől mert - tápfesz lesz rajta).Amugy ha lecsőkented a tápfeszt +-25v...+-30V simán kell menyen 4ohm-on.Igaz 8ohm-ra ajánlott a hid.A recsegés természetes tulmelegszik a tok és belép a hővédelem
(#) vipera1997 válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

ÉN már kb 6-7 tda-t robbantottam/tettem tönkre idén.de lehet mind az enibam volt
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) ImiDj válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Nekem tda 7293-al van rosz tapasztalatom.Mind meghalt amenyit őszeszereltem.Lehet hamisak voltak egydarabig műkődőtt utána anyi.Még +-25V-ot sem birta.Vagy 6db ment igy elAzóta nem is foglalkozok veleRobantottál?Pedig ezek nagyon strapabiróak,gondoltam is éppen hogy letesztelek 1-et menyit bir meg hogy birja a rővidzárat.Vagy hamis az ic-d vagy nem jól raktad ősze vagy zárlat keletkezik valahol.Minden esetre ez nem természetes
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) vipera1997 válasza ImiDj hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Úgy sikerült robbantani, hogy fordítva atta rá a tápfeszt nemfigyeltem eléggé.
(#) varada hozzászólása Dec 13, 2012 /

Kedves fórumtársak!

Affelől szeretnék érdeklődni hogy ez a tápegység kapcsolás megfelelne-e a sztereo 7294-es meghajtására illetve hogy a biztosítékokat jó helyen helyeztem-e el és milyen értékeket adjak neki.

táp.jpg

Következő: »»   390 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem