Fórum témák
» Több friss téma |
Hát! Nem mert Robi 151 kapálógépre, de ez még nem biztos. Szeretnék egy utánfutót rá, és a megfelelő világítás érdekében egy akkumulátort, és ahhoz kellene ez a feszültségszabályzó.
Szerinted megoldható lenne. Ha nem elég egy tekercs, hanem mind a kettőt be kell állítanom töltőtekercsnek az nem baj ( vagy is nem volna világító tekercs )? Vagy még az is előfordulhat, hogy a tekercs feszültsége túl nagy. Ez a feszültségszabályzó nem tudod hogy mekkora feszültséget bír ki?
Köszi!!
Sziasztok!
Megépítettem az adott feszültségszabályzót. A gondom az lenne vele, hogy gyakorlatilag ugyanazt a feszültséget mérem a kimeneten, mint ami a graetz hídon van. Pontosan hogyan működne a kapcsolás? Akksim nincs, néhány helyen olvastam hogy akkor kondenzátorral helyettesiteni kell, miért? Vagy esetleg tudtok olyan egyszerű feszszabályzót, ahol nem kell az akksi helyett olyan nagy értékű kondi? Előre is köszi!
sziasztok! tudnátok nekem segíteni cpi hussarba vettem ujj fesszabályzót és ha rá kötöm az akumlátort a fesz elkezd melegedni az aksit meg leszívja mi produkálhat ilyen hibát illetve melegszik azis előre is köszönöm a segítséget!!!!!
Valami zárlat van. Nem kötötted fordítva az akkut?
Sziasztok. Beszeretném kötni az akksit a motorba fesszabályzóra. Tudnátok segíteni? megnéztem a fesszabályzót 2 oldalán 6-6 csatlakozás. Bemenetre megy valami kábel athiszem + a minuszt pedig teströl kapja. Kimeneten is 2 kábel van sárga és egy zöld... igazábol a szinek nem számítanak. Kimenetre van most kapcsolva az index elsö lámpa hátso és a féklámpa. Viszont én most kimértem és csak 7.5 volt max fordulaton is. Rámértem egy másik csatlakozora is a minusz maradt itt viszont 14.4 volt van... Most akkor nekem hogy kellene bekötni az akksit és a lámpákat hogy működjön az akksirol és a fesszabályzó töltse is az aksit. Illetve kell még valami a fesszab és az akksi közé vagy mehet simán rá +-t a +ra minuszt a minuszra?
Bocsi nem 14.4V hanem 20-30 szoval nem tudom mi lehet. Azt furcsálom hogy ami alapbol volt bekötve azis csak 7.5-8V és arra volt rákötve az öszes lámpa/index.
Az akku jól lett rá kötve !! azis érdekes hogy Ha nincs benne az akksi 13.6-ot mérek ha rá teszem akkut 2volt körül mérek és szívja lefelé az.
Sziasztok!
Új vagyok még itt, de mér sokat olvasgattam hogy ne kérdezzek olyat amit már leírt valaki. Probléma: Futong kínai 50-es 4T robogóm van 12V 15Ah aksival! lemerül, arra már rá jöttem hogy töltés nincs, meg kerestem a fesz. szabályzót! egy 4 lábas 1. aksi 4. test 2.-3.- ra váltó fesz van kapcsolva ami a gyújtástól jön gondolom ez lenne a töltés na itt van 26-35V váltóba mind kettőn a testhez mérten! a 1. ponton ha rajta az aksi akkor, az aksi feszültsége van rajta, ha le veszem egy pillanatra akkor a feszültség 0V rajta! Gondoltam hogy ez a rossz s néztem egy másikat hozzá, hát sajnos pont olyan nem volt, de kaptam egy másikat a boltba. Rá kötöttem de ugyan az volt, most vagy valami egyből kivágta a másodikat vagy nem tudom mi lehet a baj, valakinek valami ötlete? Vaterán találtam elméletileg egy pont hozzá valót meg is rendeltem 1 hét kb mire ide ér, de addig is hátha valaki tudja mi a baj, mert ha valami kisüti a szabályzót akkor ezt már nem akarom megsütni! Előre is köszi!
A blokból kijövő 2-szál veszetéken mindketőn 60-70 voltot mérek mi okozhatja ezt a hibát ? valőszínűleg ezért szál el minden fesszabályzóm amit ráteszek.
valaki megtudná mondani hogykell bekötni ezt a feszabályzót rendesen?
http://xmotor.hu/portal/static/upload_apro/2012-02-24/270671_orig2.jpg Most ugy van hogy - test és + az a 02 De valamiért csak 800ma-t ad le hiába huzom a gázt 3000-12000 fordulaton is ugyan ugy 800ma.
Sziasztok!
Talán itt sikerülhet megoldást találnom a motorom világításával kapcsolatban. Az lenne a problémám hogy van egy Aprilia etx 50 motorom. Hiányzik a teljes elektronikája beleértve visszajelző műszerek stb. Már a gyújtással készen vagyok a legegyszerűbb kapcsolást alkalmaztam. Az alaplapon adott két tekercs megszakító +kondenzátor . Az egyik tekercs a gyújtásé +megszakító+kondi innen kapja a gyújtótrafó az áramot a vázról pedig a testet. Maradt egy tekercs amit én világító tekercsnek véltem vagy töltőnek nem tudom szerintem mindegy. Erről szeretném a világítást űzzemelnitetni. De az a gond hogy 20 és 100v közötti váltakozó feszültséget add le gázadástól függően a tekercs . És ezáltal pár másodperc alatt kiégnek az izzók.(12v) Nem tudom mi oka lehet és hogyan orvosolhatnám. Tippem az persze akad hogy talán kevés a fogyasztó de nincs kapcsolási rajzom.Annyit tudok hogy gyárilag voltak visszajelző műszerek hőfok,stb, index meg ilyesmi talán még aku. is. De nekem nincs és nem is vágyok egyébre csak a világítást szeretném megbízhatóvá és működőképesé tenni. Feszabájzó nincs hozzá. Gondolom volt hisz már maga az index és a különböző műszerek is egyenáramot igényelnek úgy tudom . De tudtommal egy sima világítás gond nélkül mehetne váltakozó fesszel is. Előre is köszönöm az ötleteket.
Hali
Feszültségszabályzó háromfázisú állandómágneses generátorhoz, azaz söntszabályzó. Ezen dolgozom most, a végleges graetz beszerzése még folyamatban, de egy próba kivitel már működik. Nekem a szabályozási elv sem szimpatikus, és a működése sem valami korrekt de mégis igen elterjedt. Kodis! Talán neked is hasonlóra van szükséged de egy fázisú kivitelben. Egyszerű graetz és a tirisztoros áramkörből egy példány A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
Túl van bonyolítva, a tirisztorokat szükségtelen külön-külön vezérelni, elég lenne egy referencia, a tirisztorok felé egy-egy ellenállás sorbakötve egy-egy diódával.
Valahol igazad van, de én úgy láttam, hogy a tirisztorok hosszabb ideig nyitva ragadnak ha közös a gyújtó feszkó, azaz a gyújtás az aksiról megy, bár én a soros diódákat kihagytam.
A rajzomon a két - két soros dióda a precízebb beállítás miatt került bele, van olyan 13 voltos zener amihez nem is kell. A gyújtó áramkör ára így sem éri el a 200 ft -ot és egy zener szakadás nem okoz teljes elszállást. Egyébként követve az elved egy dióda és egy tirisztor is elég volna.. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
Idézet: „Egyébként követve az elved egy dióda és egy tirisztor is elég volna..” Háromfázisú szabályzóhoz?
A generátoron a jelalak igen távol van az ideálistól, bár amivel mérek azt csak viccből nevezném oszcilloszkópnak, így talán még az egyenirányítás után is ki tud oltani a tirisztor. Persze szigorúan elméleti alapon.
Megvalósítani semmikép sem érdemes!
A tirisztor biztosan nem tud kikapcsolni, ráadásul a tekercsek induktivitása is beleszól a végeredménybe, úgyhogy ez felejtős.
Ok, értem amit én mondok az csak hülyeség lehet ok.
Viszont ha jól értem neked van egy jól működő kapcsolásod, sokat segítene ha ezt megosztanád velünk!
Sziasztok!
Tudja esteleg valaki hogyan lehet ezt fesz-szabályzót kiszerelt állapotában kimérni?
Sziasztok!
Remélem ti tudtok segíteni a problémámon! Van egy motorom ami gyárilag 6 voltos, ezt szeretném át tekercseltetni 12 voltosra, két kivezetésesre, ezután greatz híd, ekkor van ugye egyenáramunk ami még szabályozatlan. Tehát szükségem lenne egy feszültség szabályzóra, a terhelés kb 70 W 12 V-on.
Üdv mindenkinek. Olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy van egy 207-es Babettám amit szeretnék ledesre megcsinálni. Egy olyan kapcsolás kellene nekem ami a 30-70V feszültséget (teljes fordulaton) képes stabil 12V feszültségre lecsökkenteni. Legvégső esetben jöhet az akumulátoros megoldás is. Ha segít a dologban akkor már van egy robogo fesz.szabályzom is. Szeretém kérni, hogy a magyarázat szájbarágós legyen ha nem gond! Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Minek szeretnél te oda fesszabályzót? és milyen 30-70 volt feszültségről beszélsz? Megmérted? Ha igen, akkor az az üresjárati feszültség lehetett(ha rajta van az eredeti 6V-os izzó, akkor nem lesz az 30-70V.. ám a LEDnél ez a feszültség felszökhet, mert a LED nem terheli le annyira, mint az izzó), nekünk is volt babettánk, de nem volt benne feszültségszabályzó, csak simán kb 10-20 menetes világító tekercs, ami működtette a 6V-os izzókat. Ez nem robogó... A 6V-ot ha egyenirányitod, és puffereled egy kondival, úgy értem ha az egyenirányító + és - pontjaira kötsz egy elektrolit kondit, kb 2200µF-at(mikrósat) akkor abból a 6V váltóáramból kapsz 2V-tal többet, amitől pedig elég szépen világít egy 12V-os, beépített ellenállással ellátott 12V-os LED, de ha te magad építed a ledes kapcsolást, akkor meg tudod azt tervezni 8-10V-ra is, és már erősebben fog világítani. Tomi A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
Sziasztok!
nincs véletlenül valakinek egy 3 fázisu fesszabi kapcsolása?Amit már megépített és működik is. Motorba kellene ! előre is köszi. üdv:Józsi
Üdv.
Íme ,tökéletesen muzsikál,már évek óta.
köszi!
esetleg lenne hozzá beültetési rajzod is?
Ez a kapcsolás háromfázisú generátorhoz való, de gerjesztőtekercses kivitelhez.
Motorokban nem biztos, hogy ilyen van, ott általában állandómágneses a gerjesztés, és teljesen más elven működik a szabályzás is.
Keress vissza 2011 szeptember-oktoberre !
ott felraktam, azt ami megepult es mukszik.. Udv AtImi |
Bejelentkezés
Hirdetés |