Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   42 / 146
(#) martin96 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 10, 2013 /

Miért lenne drága? Veszel pár sample példányt a Ti-től, mint én is.
Veszek majd hozzá még nyákot meg ami kell még és ki próbálom, hogy fog szólni. Az LME49710-esnek tetszik a hangja (Most ez a Quad 405-ösben van benne).
(#) accaboj válasza martin96 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Samplet tudtommal nem venni szoktak mert az ingyenes, és azokat nem is nekünk találták ki...

LME49710 meg tényleg nagyon jó cucc, bespájzoltam belőle én is LME49600al együtt
(#) highand válasza reloop hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Igen gondoltam erre is, de két bajom volt vele. Az egyik az, hogy a Sallai féle megoldás mégiscsak két fokozat, hiszen a kaszkód áramtükör visszadolgozik a bemeneti emitter követőre. A másik bajom az, hogy nincsen különválasztva a DC és az AC visszacsatolás, ami a viszonylagos tápfeszültség függetlenséghez kellett. Az olasz kapcsolás így egy fokozatban is tudja nyílt hurokban a 70dB-t és garantáltam TIM mentes, amíg a Sallai kapcsolása biztosan nem az, figyelemmel az áramtükörre. Amúgy a Sallai kapcsolásának nagy előnye a karakterisztikus előtorzítás, de egyben ez a TIM bölcsője is. Az olasz kapcsolásban egy belső hurok is el van dugva, de te ezt biztosan látod.
(#) martin96 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Kipróbáltam légszerelésben vékony kábelekkel. Hát így nincs valami jó hangja. Nagyon erőtlen, viszont jó részletes.
(#) Lacko12 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Szia!
Utánnanéztem és valóban kap a táp szűrést.
Magát a táp panelt is módosítottam mivel 12V-os trafóm van itthon.
Így már elvileg akkor jó lesz?
(#) storm válasza Lacko12 hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Az 1ohm-os ellenállás eredetileg a búgófeszt osztja le, de mivel stabIC-t alkalmazol, így nyugodtan elhagyható.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) Lacko12 válasza storm hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Értem köszi szépen.
Maga az erősítő panel most már rendben lesz, jó helyre került a crc kör?
(#) accaboj válasza Lacko12 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Nem, ez az egész így rossz, tele van hibával. Építs meg egy olyat ami itt működött valakinek és le van a gondod én azt mondom...
(#) exabit hozzászólása Jan 12, 2013 /

Üdv. Egy Denon AH-D5000 típusú fejhallgatóhoz szeretnék fejhallgató erősítőt építeni. A fejhallgató bemeneti impedanciája mindössze 25 ohm, és szinte minden kapcsolás amivel találkoztam 32 ohm-ról indul. Valaki épített már ehhez hasonlót, vagy tud nekem segíteni mégis honnan induljak el?
(#) Bassmester válasza exabit hozzászólására (») Jan 12, 2013 / 2

Szerintem az ESP-féle jó lenne hozzá.
(#) accaboj válasza exabit hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Például a TPA6120-nál valaki ugy oldotta meg hogy 2 féle ellenállat van a kimeneten: 10 ohm és 120 ohm, így fejhallgató válogatja melyik ellenálláson keresztül jön a jel. Ez a kis TPA simán meghajtja egyébként ezt a fejest, és a hangjára sem lehet panasz ha jól meg van építve. A hangja nagyban függ a buffer OPA hangjától, mivel maga a TPA semleges hangzásvilágú.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) gordonfreemN válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Volt szerencsém CirokL fórumtársamnál meghallgatni ezt az ESP félét.
Már majdnem megvolt a panelterv, de letettem róla.
Főleg, hogy egy olyan kapcsolás verte nálam kenterbe, hogy kicsit nagyot is néztem.
Az alábbi ha jól tudom CirokL tollából származik.
(#) accaboj válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Ez nem az ESP féle. Ciroklnak az a panel ha jól tudom 20 éves egyébként. Jól megépítve jól szól, mondjuk NJM2068-cal.

Denon AH-D5000-t meghallgatnám azért a Canamppal is Biztos nagyon tud.
(#) gordonfreemN válasza accaboj hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Lehet félreérthetően fogalmaztam, de pontosan erre gondoltam.
Tisztában vagyok vele, melyik az ESP féle, mivel írtam is, hogy a panelterv már hellyel közzel elkészült.

Mit értesz az alatt amúgy, hogy jól megépítve?
(#) CIROKL válasza accaboj hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Így van ahogy mondod körülbelül 20 éves de ez az értékéből nem veszit a dobozolás megelőzően kapott uj íc-et és mindent amit megadni kell neki !
Az Andris arra értette a dolgot hogy itt járt nálam és rögtönöztem neki egy fejhallgató erősítő szeánszot ahol ezt az általam barkácsolt kis cuccot hozta ki magának győztesül , na azt viszont még hozzá kell tegyem csak egy komersz füles volt kéznél és csupán 32 ohm -os .
Bővebben: Link
(#) exabit hozzászólása Jan 12, 2013 /

Ha jól értem akkor az ESP-féle kapcsolást még ki kell egészíteni egy 120 ohmos ellenállással hogy meglegyen az a kimeneti impedancia amire a szabvány szerint felkészítik a fejhallgatókat. Esetleg működhetne/jó lenne a Canamppal is? Tudom hogy nincs tökéletes kapcsolás de bizonytalan vagyok mert nem értek hozzá annyira.
(#) storm válasza exabit hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

TPA6120 plusz elé mondjuk egy OPA2132 szerintem jó lenne hozzá. Habár a TPA6120 alján van a hűtőfelület, ezért kcisit macerás megépíteni, de ha jól tudom 16ohm-ig lehet velelemenni.
(#) Lacko12 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Valóban igazad van.
Interneten bogarászva ráakadtam erre az oldalra véleményed szerint ez a kapcsolás már rendben lehet?
Átrajzoltam sprint layout-ba de addig nem akarom feltölteni fórumra míg nem erősítitek meg hogy a linkben szereplő kapcsolás már életképes-e.
(#) accaboj válasza Lacko12 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Igen, ez rendben van, ez az eredetinek a másolata, tökéletesem működőképes.
(#) Lacko12 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Rendben köszi szépen.
Csatoltam a kapcsolást, ha ránéznél hogy nincs-e semmi elkötve azt megköszönném.
És ennél a kapcsolásnál ahogy néztem már használhatom műveleti erősítőnek az NJM2068D-t igaz?
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) accaboj válasza Lacko12 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Bejelöltem a hibát. Ja és szerintem a padokat megnövelhetnéd a könnyebb forraszthatóság kedvéért, amugy jónak kéne lennie. 2x9V-os 16VA-es trafót használj.
(#) Lacko12 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

2x8V-os 25VA-os toroid van itthon jelenleg ezzel is működnie kell elvileg, de kerülni szeretném a nyáktrafót mert több helyről is hallottam hogy eléggé figyelni kell rájuk zaj szempontjából.
Természetesen megnövelem, meg furatokat is rakok még a panelra a jobb légáramlás érdekében, csak gondoltam először a kapcsolás legyen készen.
Köszönöm szépen a segítséget.
(#) highand hozzászólása Jan 14, 2013 /

Némi kétségeim támadtak az LT1028 adatlapján közölt adatok lehetségességével kapcsolatban. Esetleg tud valaki konkrét torzításmérési eredményt?

Különösen az érdekelne, mennyi lehet a torzítás egységerősítésnél...
(#) nzozz hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok!
Rengeteg féle (fejhallgató)erősítő fellelhető a neten, én viszont nem vagyok túl járatos a témában ezért szeretnék Tőletek segítséget kérni, hogy egy Superlux HD681 -hez (félnyitott, 32Ohm, 300mW, 98dB SPL (1mW) érzékenység) milyen fejhallgató erősítőt javasoltok! Semmi extra elvárás, lehetőleg minél alacsonyabb áron.

Köszönöm
(#) ninor hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Megépítettem a lenti kapcsolási rajzon szereplő fejhallagató erősítőt. A készülék külső tápról üzemel. Annyit változtattam rajta, hogy a C8-as és a C16-os becsatló elektrolit kondenzátorok
helyett 1u-os olajpapír kondikat tettem az IC-k gyári ajánlása szerint. Kipróbáltam a kész erősítőt dobozolva és készülékház nélkül is. A problémám mindkét esetben a következő. Ha a becsatoló kondik elé nem teszem be az 50K-os hangerőszabályzó potmétert amit a tervező ajánlott, és változtatható kimeneti jelszintű CD-ről hajtom meg, akkor szépen tisztán szól mindenféle gerjedés és búgás nélkül. ( A CD-ben lévő poti a kimeneti műveleti erősítő után van.) Bár a 300 Ohmos HD650-emmel brutális hangerőt produkál, ami azt jelenti, hogy a CD 25 kOhmos potiját negyedig tekerve a hangerő eléri a hallgathatóság felső határát nálam. Ha azonban bekötöm az 50 k-os potmétert, és a fix kimenetről hallgatom, akkor az erősítő elkezd gerjedni, oly módon, hogy az első harmad állásnál csak kicsit zavaró a búgás, ezután elviselhetetlen, majd az utolsó harmadban fokozatosan elhalkul a gerjedés. Az előbbiekben leírtakat úgy is produkálja, ha nincs a bemenetre készülék kötve, és úgy is, ha van. Potméterrel szerelve a becsatoló kondi házát megérintve komoly búgást gerjedést produkál, míg fixre kötve érzéketlen a tapogatásra.
Szerintetek mi lehet a probléma, és hogy tudnám megoldani azt, hogy a poti teljes skáláját ki tudjam használni a hangerő szabályzásra minőségromlás nélkül?
Ja és még annyit, hogy megépítettem a JLH erősítőt is, és ott is ugyanez a problémám jelentkezett úgyhogy nem is raktam bele hangerőszabályzó potit, pedig szerettem volna kihagyni az előerősítőt a láncból.
Előre is kösz.
(#) reloop válasza ninor hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Szia! A poti házát kösd testre!
(#) ninor hozzászólása Jan 26, 2013 /

Köszi megpróbálom!
(#) exabit hozzászólása Jan 26, 2013 /

Erről vagy erről a kapcsolásról mi a véleményetek? Még mindig a 8ohm-os Denon-hoz keresek megfelelő kapcsolási rajzot.
(#) eyess válasza ninor hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Ha ezt így kötötted be , akkor ennek jónak kellene lennie.Illetve nem írtad a poti milyen fémházas stb , mert az is tud ám meglepetéseket okozni.
Ha másképp nem sikerül egy javaslatom van akkor , hogy a táp test pontját az RCA aljzatokhoz kösd legelsőnek , hogy a bementi zajok miatt ott a leghatékonyabb , és onnan menjen a többi áramkör felé .És ne úgy , hogy a panelra menjen először .Nekem ez már sokszor bevált.De gondolom árnyékolt vezetékeket használsz , és lehetőleg ne cérna vékony legyen , mert az is sokat számít.

1.pdf

(#) ninor válasza eyess hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

A poti ALPS 227g 50KAX2-es típusú és műanyag házas. A Conrádnál rendeltem. Az erősítő panel kétoldalas és az egyik oldala teliföld. Ide kötöttem a táp test pontját, mint ahogy az összes test ide fut. sajna nem árnyékolt vezetékeket használtam, de ez nem is volt gond a poti nélkül.
Következő: »»   42 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem