Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   15 / 33
(#) CHZ válasza tamitsrob hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Szívesen, TECHNICS találmány, több erősítőben használják. Van némi logika is benne, kis hangerő mellett nem zavar..
(#) PITY67 hozzászólása Jan 21, 2013 /

Szervusztok,

régóta rendelkezem Technics SA-DA15 erősítővel. Meg is voltam/vagyok vele elégedve.
A napokban vettem egy Technics aktív mélyládát elég baráti áron (SB-AS100).
A baj, hogy nem tudom a "párost" életre kelteni.
Az erősítő "manual"-ja alapján a távirányító subwoofer gombját többször nyomva tudnám a kimeneti szintet változtatni, de nem reagál a gombnyomásra.
A kijelzőn sem jelenik meg a mélynyomó csatlakoztatását jelentő "S" ikon.
Mellékelem a manual-t hátha az segít a hozzáértőknek, sajnos több anyagom nincsen.
Aktuális oldalak a manualban: 11; 18; 21.

Ui: még nem volt az erősítőre mélynyomó csatlakoztatva

Előre is köszi a segítséget.
(#) partytones hozzászólása Feb 12, 2013 /

sziasztok.

van egy régi technics ch 530 as erősítőm.
Már régebben is problémám volt ,aztán sokáig pihent.

Ma szétszedtem és azt vettem észre hogy bele van nyúlkálva. . . .
ami nagyon zavar a dologban mono ban szól. és nincs benne a fejhallgató csatlakozó sem.

Töltöttem le hozzá pdfet a netrőlde nem nagyon értek hozzá.

érdemes vele foglalkozni?
(#) szamóca válasza partytones hozzászólására (») Feb 13, 2013 /

Ha nem értesz hozzá, ne nyúlj bele.
Nem szedtem le a rajzát, de az eredeti alkatrészek helyett kókányolt bele valaki TDA végfok IC-ket. Vagy nem tudta beszerezni, vagy drága, vagy ilyen TDA volt olcsón a fiókba annak aki csinálta.
(#) partytones hozzászólása Feb 13, 2013 /

sejtettem hogy valami ilyesmi van a dologban.

a sztereó hangot sikerült megcsinálnom.
már csak a füles csatlakozót nem tudom hogy hova kell kötni hiába van rajzom.
(#) partytones hozzászólása Feb 13, 2013 /

Bocs telefonról írtam és valamiért nem akar nagy betűt küldeni.

Na de ezzel nem juttattál előrébb a megoldáshoz.

Viszont köszi az oktatást. . .
(#) Flaca hozzászólása Márc 9, 2013 /

Sziasztok.Tuna nekem valaki segiteni van egy technics sa-ax 6 os erölködöm és overload feliratot ir ki hangerő növelése után kicserélten a végfokot teljesen ujra 10000 forintomba került.Most legalább felujitottam.De nem müködik átforrassztottam már mindent de valamelyik rellé még mindig kikapcsol mi a baj?
(#) szamóca válasza Flaca hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Miből gondoltad, hogy túlterhelés esetén, a végfokot kell kicserélni?
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Vakon nekirepül az ablaknak majd az ablak kitörik !
(#) Gafly válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Szerelő nem játszik?
(#) campana hozzászólása Márc 22, 2013 /

Üdv Kedves Fórumozók!

Egy kérdésem lenne. Van egy Technics SE-A900S Reference végfokom, amin azt vettem észre, hogy nagyobb hangerőnél a mély hangoknál a deprez műszerek világítása gyengül, pulzál.
Természetes ez a jelenség, hogy terhelésen az izzók "villognak"? A hangja nem változik akkor is szépen szól.

Köszönöm a választ! Üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) malison hozzászólása Márc 24, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Technics SU-V2X típusú erősítőm, melynek a bal oldali hangfalkimenete torzít és halkabban is szól. A jobb oldali kimenete működik tökéletesen. Ez végfok IC hiba lesz? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
(#) zozzi96 hozzászólása Márc 28, 2013 /

sziasztok. segítséget kérnék van egy technics su-8080 as erősítőm és nem működik használat közben kikapcsolt nem vesz fel áramot mert nem világít a led mikor felkapcsolom a kapcsolót a biztosítékok épek esetleg valami ötlet? :/
(#) Robi85 válasza zozzi96 hozzászólására (») Márc 29, 2013 / 1

Hali.

Elképzelhető, hogy a trafó primer körében lesz a baj. Lehet, hogy a trafód hővédelme megadta magát és nem kapja meg a 230V bemenő feszültséget a primer tekercs. Ezt nézd meg elsőnek, persze kiszerelt állapotban.
(#) kimasminten hozzászólása Márc 30, 2013 /

s*ziasztok!

v*an egy istenverése technics sa-ex320 rádióerősítőm,ehhez csatlakozik egy aktív mély láda ami pár napja úgy döntött,hogy "szabadságra" megy és alig szól. t*alálkoztatok már ilyen hibával,vagy csak én vagyok a szerencsés,hogy ezt megnyertem? ( a mélyet teszteltem másikon az jó, csak a subwoofer kimeneten a jel veszett el valahol)
b*ocsi ha hülyeségeket írtam,de nem igazán értek hozzá.

e*lőre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) feri80 válasza Flaca hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A ventilátort nézd meg. Egy bizonyos hangerő felett ha nem kapcsol be a ventilátor, mert megszorult/tönkre ment vagy csak érintkezési hiba van akkor ezt a jelenséget produkálja az erősítő.
(#) Robi85 hozzászólása Máj 6, 2013 /

Üdv.

Van nálam egy Technics SU-V10X erősítő. A gond vele, hogy bizonyos idő után letilt a védelem benne. Végtranzisztorok jók, égett ellenállás, kidurrnant kondi nincsen és az összes tranzisztor egyben van. Átnéztem a nyákot és nincs égés nyom se. Ez a jelenség random időközönként jön elő. Van, hogy jó fél óráig, de van, hogy kb 2 perc múlva közbe lép a védelem. Mi lehet a baj vele? Még gyári érintetlen az erősítő.
(#) CHZ válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Elsőre kimelegedett forrasztásokat keresnék. Nagyítóval érdemes átnézni a forrasztási oldal.
Letiltott állapotban érdemes mérni a végfokok kimenetei pontjain . Esetleg segíthet a hibás oldal behatárolásában.
(#) Robi85 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

A 0.22 Ohm ellenállásokon mértem feszt. Mindenhol 0 V van. Átnézem akkor még egyszer, de nem láttam kilazult forrasztást. Állítólag leégettek egy hangszórót vele, de azt nem mondták, hogy még igy ment e az erősítő vagy levették e a hangszórót róla.
(#) CHZ válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Ez rendben van, ha tiltáskor is marad a 0V.
(#) Szabi1 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Nem véletlenűl túlmelegszik?
(#) CHZ válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Ezt könnyen kiderítheted, de nem hiszem
(#) Robi85 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Átnéztem újra a panelt. Találtam 2db kis tranzisztort amik mozogtak a helyükön. Átforrasztottam őket. A hiba még mindig megvan. Méregettem a végfok körül és mikor közebelép a védelem akkor elkezd ugrálni a kimeneten a feszültség DC 1V-tól egészen DC 16V-ig. És így ugrál folyamatosan.
(#) CHZ válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Mind két végfok kimenetén mérhető volt?
Tovább kéne nézegetni a forrasztásokat nagyítóval.
Szerintem találsz még kimelegedett forrasztásokat
(#) Robi85 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Igen mindegyik oldal ezt csinálja. Átnézhetem, de tényleg nem láttam többet.
(#) Robi85 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Átnéztem újra az egészet, de nem találtam több hibás forrasztást. Méregettem ujra és már bekapcsolás után egyből tilt a védelem. Igy elkezdtem méregetni és úgynézki megvan a rossz oldal. Az összes végtranyó zárlatos azon az oldalon és az egyik meghajtó is. Szerencsére a germánium diódák jók. Aztán egyszer csak kicsapta a biztosítékot és azóta is kicsapja ha bekapcsolom. Kiszedtem a végeket és a meghajtókat, de sajna így is. Panelon biztosan nincsen zárlat sehol. A másik oldalon jó minden. De így még mérni sem tudok ha be sem kapcsol.
(#) Szabi1 válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

A hibás csatornáról kösd le a védelmet. Vedd ki a rossz alkatrészeket és rakj újat. Ha kikötöd a védelmi áramkört be kell kapcsoljon másképp vagy rossz a másik csatorna is vagy a védelemnek kellhet bizonyos feszültség hogy ne tiltson. Nem ártana szakadásvizsgálóval minden alkatrészt lemérni, hogy biztosan érintkezzenek, és az egyes vezetősávok között is mérjél nehogy valahol zárlat legyen.
(#) CHZ válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Végtranzisztorok nem lehettek zárlatosak, akkor nem is szólalt volna meg, nem időszakos hibát produkál. Szerintem hibakeresés közben vétettél valamit és így lett zárlatos.
(#) Robi85 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Igen több mint valószínű, hogy saját hibámból nemjó az erősítő. Lehetséges, hogy mikor méregettem akkor véletlenül összezártam a házat és a Q603 vagy a 604-es egyik lábát. Valószínűleg akkor vágta ki a biztit. Ez okozhatott valami nagyobb problémát? Mert azóta csapja ki bekapcskor a biztit, de csak egy van benne a trafó előtti fő biztosíték. Esetleg a greatz hid zárlatos lehet ettől? Felraktam a kapcsolási rajzot, hátha segit valamit nektek is.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) CHZ válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Sajnos azon az oldalon félvezetők többségét kinyírhattad, végig kell mérni.
Hibás alkatrészek cseréje után, izzós védelemmel indítsd, 60W 230V izzó sorosan bekötve a hál csatlakozóval. Addig ne vedd ki ezt a védelmet, míg a végfok kimenetén nem 0V mérhető.
Következő: »»   15 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem