Fórum témák
» Több friss téma |
Szívesen, TECHNICS találmány, több erősítőben használják. Van némi logika is benne, kis hangerő mellett nem zavar..
Szervusztok,
régóta rendelkezem Technics SA-DA15 erősítővel. Meg is voltam/vagyok vele elégedve. A napokban vettem egy Technics aktív mélyládát elég baráti áron (SB-AS100). A baj, hogy nem tudom a "párost" életre kelteni. Az erősítő "manual"-ja alapján a távirányító subwoofer gombját többször nyomva tudnám a kimeneti szintet változtatni, de nem reagál a gombnyomásra. A kijelzőn sem jelenik meg a mélynyomó csatlakoztatását jelentő "S" ikon. Mellékelem a manual-t hátha az segít a hozzáértőknek, sajnos több anyagom nincsen. Aktuális oldalak a manualban: 11; 18; 21. Ui: még nem volt az erősítőre mélynyomó csatlakoztatva Előre is köszi a segítséget.
sziasztok.
van egy régi technics ch 530 as erősítőm. Már régebben is problémám volt ,aztán sokáig pihent. Ma szétszedtem és azt vettem észre hogy bele van nyúlkálva. . . . ami nagyon zavar a dologban mono ban szól. és nincs benne a fejhallgató csatlakozó sem. Töltöttem le hozzá pdfet a netrőlde nem nagyon értek hozzá. érdemes vele foglalkozni?
Ha nem értesz hozzá, ne nyúlj bele.
Nem szedtem le a rajzát, de az eredeti alkatrészek helyett kókányolt bele valaki TDA végfok IC-ket. Vagy nem tudta beszerezni, vagy drága, vagy ilyen TDA volt olcsón a fiókba annak aki csinálta.
sejtettem hogy valami ilyesmi van a dologban.
a sztereó hangot sikerült megcsinálnom. már csak a füles csatlakozót nem tudom hogy hova kell kötni hiába van rajzom.
Bocs telefonról írtam és valamiért nem akar nagy betűt küldeni.
Na de ezzel nem juttattál előrébb a megoldáshoz. Viszont köszi az oktatást. . .
Sziasztok.Tuna nekem valaki segiteni van egy technics sa-ax 6 os erölködöm és overload feliratot ir ki hangerő növelése után kicserélten a végfokot teljesen ujra 10000 forintomba került.Most legalább felujitottam.De nem müködik átforrassztottam már mindent de valamelyik rellé még mindig kikapcsol mi a baj?
Miből gondoltad, hogy túlterhelés esetén, a végfokot kell kicserélni?
Vakon nekirepül az ablaknak majd az ablak kitörik !
Üdv Kedves Fórumozók!
Egy kérdésem lenne. Van egy Technics SE-A900S Reference végfokom, amin azt vettem észre, hogy nagyobb hangerőnél a mély hangoknál a deprez műszerek világítása gyengül, pulzál. Természetes ez a jelenség, hogy terhelésen az izzók "villognak"? A hangja nem változik akkor is szépen szól. Köszönöm a választ! Üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Sziasztok!
Van egy Technics SU-V2X típusú erősítőm, melynek a bal oldali hangfalkimenete torzít és halkabban is szól. A jobb oldali kimenete működik tökéletesen. Ez végfok IC hiba lesz? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
sziasztok. segítséget kérnék van egy technics su-8080 as erősítőm és nem működik használat közben kikapcsolt nem vesz fel áramot mert nem világít a led mikor felkapcsolom a kapcsolót a biztosítékok épek esetleg valami ötlet? :/
Hali.
Elképzelhető, hogy a trafó primer körében lesz a baj. Lehet, hogy a trafód hővédelme megadta magát és nem kapja meg a 230V bemenő feszültséget a primer tekercs. Ezt nézd meg elsőnek, persze kiszerelt állapotban.
s*ziasztok!
v*an egy istenverése technics sa-ex320 rádióerősítőm,ehhez csatlakozik egy aktív mély láda ami pár napja úgy döntött,hogy "szabadságra" megy és alig szól. t*alálkoztatok már ilyen hibával,vagy csak én vagyok a szerencsés,hogy ezt megnyertem? ( a mélyet teszteltem másikon az jó, csak a subwoofer kimeneten a jel veszett el valahol) b*ocsi ha hülyeségeket írtam,de nem igazán értek hozzá. e*lőre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
A ventilátort nézd meg. Egy bizonyos hangerő felett ha nem kapcsol be a ventilátor, mert megszorult/tönkre ment vagy csak érintkezési hiba van akkor ezt a jelenséget produkálja az erősítő.
Üdv.
Van nálam egy Technics SU-V10X erősítő. A gond vele, hogy bizonyos idő után letilt a védelem benne. Végtranzisztorok jók, égett ellenállás, kidurrnant kondi nincsen és az összes tranzisztor egyben van. Átnéztem a nyákot és nincs égés nyom se. Ez a jelenség random időközönként jön elő. Van, hogy jó fél óráig, de van, hogy kb 2 perc múlva közbe lép a védelem. Mi lehet a baj vele? Még gyári érintetlen az erősítő.
Elsőre kimelegedett forrasztásokat keresnék. Nagyítóval érdemes átnézni a forrasztási oldal.
Letiltott állapotban érdemes mérni a végfokok kimenetei pontjain . Esetleg segíthet a hibás oldal behatárolásában.
A 0.22 Ohm ellenállásokon mértem feszt. Mindenhol 0 V van. Átnézem akkor még egyszer, de nem láttam kilazult forrasztást. Állítólag leégettek egy hangszórót vele, de azt nem mondták, hogy még igy ment e az erősítő vagy levették e a hangszórót róla.
Átnéztem újra a panelt. Találtam 2db kis tranzisztort amik mozogtak a helyükön. Átforrasztottam őket. A hiba még mindig megvan. Méregettem a végfok körül és mikor közebelép a védelem akkor elkezd ugrálni a kimeneten a feszültség DC 1V-tól egészen DC 16V-ig. És így ugrál folyamatosan.
Mind két végfok kimenetén mérhető volt?
Tovább kéne nézegetni a forrasztásokat nagyítóval. Szerintem találsz még kimelegedett forrasztásokat
Igen mindegyik oldal ezt csinálja. Átnézhetem, de tényleg nem láttam többet.
Átnéztem újra az egészet, de nem találtam több hibás forrasztást. Méregettem ujra és már bekapcsolás után egyből tilt a védelem. Igy elkezdtem méregetni és úgynézki megvan a rossz oldal. Az összes végtranyó zárlatos azon az oldalon és az egyik meghajtó is. Szerencsére a germánium diódák jók. Aztán egyszer csak kicsapta a biztosítékot és azóta is kicsapja ha bekapcsolom. Kiszedtem a végeket és a meghajtókat, de sajna így is. Panelon biztosan nincsen zárlat sehol. A másik oldalon jó minden. De így még mérni sem tudok ha be sem kapcsol.
A hibás csatornáról kösd le a védelmet. Vedd ki a rossz alkatrészeket és rakj újat. Ha kikötöd a védelmi áramkört be kell kapcsoljon másképp vagy rossz a másik csatorna is vagy a védelemnek kellhet bizonyos feszültség hogy ne tiltson. Nem ártana szakadásvizsgálóval minden alkatrészt lemérni, hogy biztosan érintkezzenek, és az egyes vezetősávok között is mérjél nehogy valahol zárlat legyen.
Végtranzisztorok nem lehettek zárlatosak, akkor nem is szólalt volna meg, nem időszakos hibát produkál. Szerintem hibakeresés közben vétettél valamit és így lett zárlatos.
Igen több mint valószínű, hogy saját hibámból nemjó az erősítő. Lehetséges, hogy mikor méregettem akkor véletlenül összezártam a házat és a Q603 vagy a 604-es egyik lábát. Valószínűleg akkor vágta ki a biztit. Ez okozhatott valami nagyobb problémát? Mert azóta csapja ki bekapcskor a biztit, de csak egy van benne a trafó előtti fő biztosíték. Esetleg a greatz hid zárlatos lehet ettől? Felraktam a kapcsolási rajzot, hátha segit valamit nektek is.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Sajnos azon az oldalon félvezetők többségét kinyírhattad, végig kell mérni.
Hibás alkatrészek cseréje után, izzós védelemmel indítsd, 60W 230V izzó sorosan bekötve a hál csatlakozóval. Addig ne vedd ki ezt a védelmet, míg a végfok kimenetén nem 0V mérhető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |